Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Ομαλή είναι η λειτουργία του νοσοκομείου Καβάλας

Ημέρα:

Ομαλή είναι η λειτουργία του νοσοκομείου Καβάλας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό

Χρ. Κοπατσάρης: Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και δίνουμε λύσεις

Ομαλή εξακολουθεί να είναι η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στον «Ενήμερο» ο διοικητής του, Χρήστος Κοπατσάρης.

Σε αντίθεση με τα όσα ακούγονται περί ελλείψεων ακόμη και σε υγειονομικό υλικό σε ορισμένες νοσοκομειακές μονάδες ανά την χώρα, στην περίπτωση του Γ.Ν.Κ., προβλήματα όσον αφορά φάρμακα, υγειονομικό υλικό, τρόφιμα, πετρέλαιο και παροχή οξυγόνου δεν υπάρχουν, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Κοπατσάρης, η διοίκηση εργάζεται νυχθημερόν για να καλύψει όλες τις ανάγκες για την ασφαλή τροφοδοσία του νοσοκομείου με υλικά και υπηρεσίες.

«Για την ώρα το νοσοκομείο μας δεν έχει πρόβλημα»

«Υπάρχουν εταιρείες που έχουν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όμως εμείς από την πλευρά μας αμέσως δίνουμε λύση, για να μην σταματήσει η τροφοδοσία του νοσοκομείου μας. Κάνουμε καθημερινό κοντρόλ των υλικών και των αναγκών μας, παίρνουμε αν χρειαστεί, άμεσες αποφάσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο Χρήστος Κοπατσάρης.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης του Γ.Ν.Κ. κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτήν, ο κ. Κοπατσάρης απάντησε: «Η χρηματοδότηση είναι πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Προλάβαμε μια εβδομάδα πριν κλείσουν οι τράπεζες και λάβαμε χρηματοδότηση από το υπουργείο και με αυτά κινούμαστε όλο αυτό το διάστημα. Πληρώνουμε τους προμηθευτές δίνοντας τους επιταγές και χρήματα μέσω web banking. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Έχουμε λεφτά στον λογαριασμό του νοσοκομείου, προκειμένου να καλύψουμε έστω και με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες τις δικές μας και τις απαιτήσεις των προμηθευτών μας. Είναι άγνωστο μέχρι πότε θα πάει αυτή η κατάσταση, γιατί όλα θα κριθούν από την συμφωνία της Κυριακής και το πότε θα αποκατασταθεί η κανονικότητα των τραπεζών, το κλείσιμο των οποίων μας δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Υπάρχουν εταιρείες που δεν μπορούν να εκτελωνίσουν, δεν μπορούν να στείλουν με μεταφορική τα υλικά και για αυτό πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και να δίνουμε λύσεις βρίσκοντας τα υλικά από αυτούς που μπορούμε. Για την ώρα το νοσοκομείο μας δεν έχει πρόβλημα. Αυτός είναι ο ρόλος μας, να δίνουμε λύσεις».

«Το έργο μας δεν αναγνωρίζεται από την σημερινή πολιτική ηγεσία…»

Ο κ. Κοπατσάρης ρωτήθηκε αναφορικά και με το θέμα της αντικατάστασης των διοικητών από την κυβέρνηση, καθώς χθες αναμενόταν να ψηφιστεί η τροπολογία που αφορούσε την δυνατότητα του υπουργού να εκδώσει απόφαση και παύσει τους διοικητές αζημίως διορίζοντας αυτούς που πληρούν τα δικά του κριτήρια.

«Εμείς δεν μένουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Εμείς έχουμε ένα θεσμικό ρόλο και εμμένουμε σε αυτόν. Τα νοσοκομεία, τους δύσκολους αυτούς μήνες, λειτουργούν γιατί υπάρχουν αυτές οι διοικήσεις που δίνουν καθημερινές λύσεις. Θέλω να εκφράσω την στεναχώρια μου, διότι αυτό δεν αναγνωρίζεται από την σημερινή πολιτική ηγεσία. Ο νόμος δίνει την δυνατότητα στον υπουργό να αποφασίζει με τα δικά του κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς προκήρυξη, να διορίζει όποιον θέλει. Παρά ταύτα η ευσυνειδησία μας δεν μας επιτρέπει να εγκαταλείψουμε το νοσοκομείο. Είμαστε παρόντες, δουλεύουμε μέχρι αργά το βράδυ και θα είμαστε εδώ μέχρι να παραδώσουμε στον επόμενο διοικητή την σκυτάλη, να τον ενημερώσουμε και να τον βοηθήσουμε. Εμείς πιστεύουμε στην συνέχεια του κράτους. Θέλουμε να πετύχει ο επόμενος διοικητής για να μην πάει στράφι όλο αυτό το έργο που έγινε», τόνισε στην απάντησή του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕ Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, με το οποίο ο...

Ν. Μπαλατσούκας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Η σημαντική ενίσχυση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της...

Το «δίλημμα Μαλάκκα»

Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης Η Ασία, εδώ και μερικές δεκαετίες,...

Τα προβλήματα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου εξέτασε ο Αλέξης Πολίτης

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...