Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Γ. Νοσοκομείο Καβάλας: Λιγότερα τα προβλήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά νοσοκομεία

Ημέρα:

Λιγότερα τα προβλήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά νοσοκομεία.

Σε καλύτερη θέση το Γ.Ν.Κ. Καβάλας

Παραμένουν στις θέσεις τους οι διοικητές μέχρι νεωτέρας…

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα περιφερειακά νοσοκομεία, βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής του, Χρήστος Κοπατσάρης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατή Πλωμαρίτη.

Στην διάρκεια της συνάντησής τους, ο διοικητής του Γ.Ν.Κ. ανέφερε στον κ. Πλωμαρίτη τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν την στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και το διαρκές πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων όλης της χώρας.

Ζητούμενο η διατήρηση και η μη διατάραξη της καλής λειτουργίας του Γ.Ν.Κ.

«Αυτή την στιγμή το νοσοκομείο Καβάλας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όλα τα άλλα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας! Ιδιαίτερα όσον αφορά την εφημέρευση, κυρίως σε ιατρικό προσωπικό. Το ζητούμενο για εμάς είναι αυτή η καλύτερη λειτουργία να διατηρηθεί και να μην διαταραχθεί, προκειμένου να ενισχύσουμε κυρίως την λειτουργία γειτονικών νοσοκομείων που έχουν πρόβλημα. Όπως είναι γνωστό δεχόμαστε ασθενείς από Δράμα και Ξάνθη και για αυτό μας ενδιαφέρει να ενισχυθούν τα νοσοκομεία τους, ώστε να λειτουργεί και το δικό μας απρόσκοπτα. Με τον κ. Πλωμαρίτη έχουμε καλή συνεργασία, η οποία εύχομαι να συνεχιστεί», σημείωσε στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Χρήστος Κοπατσάρης.

«Οι διοικητές είναι και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις θέσεις τους…»

«Επισκέφθηκα το νοσοκομείο Καβάλας για να συζητήσω με τους εργαζόμενους και την διοίκηση τα προβλήματα που υπάρχουν. Όχι ότι δεν είναι γνωστά, αλλά οι επαφές αυτού του είδους βοηθούν την κεντρική διοίκηση να αποκρυσταλλώσει την εικόνα, να πάρει ιδέες από τους εργαζόμενους, που έχουν μια βιωματική σχέση με τα προβλήματα, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε κάποιες από αυτές τις ιδέες», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πλωμαρίτης.

Ερωτηθείς στην συνέχεια σχετικά με το αν η προεκλογική περίοδος επηρεάζει την λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά και για το τι γίνεται με τις αλλαγές των διοικητών, ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ., απάντησε: «Καμιά σχέση δεν έχει η προεκλογική περίοδος με την λειτουργία του κράτους και με την διοίκηση. Η παρουσία μου εδώ δεν γίνεται με καμιά άλλη ιδιότητα, παρά μόνο με αυτήν του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι διοικητές είναι και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις θέσεις τους. Δεν ξέρουμε η προηγούμενη ηγεσία για ποιους λόγους δεν προχώρησε στην αξιολόγηση και στην αλλαγή των διοικητών στο σύνολό τους ή εν μέρει. Αυτά θα τα δει η νέα πολιτική ηγεσία μετά τις εκλογές».

Σταγόνα στον ωκεανό οι προσλήψεις, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το σύνολο των ελλείψεων στο Ε.Σ.Υ.

Σε ερώτηση του «Ενήμερου» για το που βρίσκεται το θέμα των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο κ. Πλωμαρίτης απάντησε: «Είναι ένα πονεμένο θέμα, αυτό των προσλήψεων. Υπάρχει μια δυσκολία να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Οι όποιες προσλήψεις, θα γίνουν με το σταγονόμετρο, υπάρχει η εξαγγελία και είναι σε ισχύ αυτή των 4.500 θέσεων για όλη την επικράτεια και για κάθε είδους εργαζόμενο στα νοσοκομεία. Είναι όμως σταγόνα στον ωκεανό για να λέμε την αλήθεια. Δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε το σύνολο των ελλείψεων που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα προσπαθήσουμε εκεί που ματώνει το σύστημα να κλείσουμε την πληγή, να το διατηρήσουμε ζωντανό, για να μπορέσουμε σε ένα άλλο χρόνο και ένα άλλο οικονομικό κυρίως περιβάλλον να κάνουμε αυτές τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για να αλλάξουμε τα πράγματα στο Ε.Σ.Υ.».

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι σήμερα ορκίστηκε μια μικροβιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα άμεσα ως μόνιμη υπάλληλος (επιμελήτρια β).

«Δουλεύουμε και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ξεμπλοκάραμε «παγωμένες» θέσεις γιατρών. Περιμένουμε κι άλλες το επόμενο διάστημα. Ας ευχηθούμε με την νέα κυβέρνηση να συνεχιστούν οι όποιες διαδικασίες», υπογράμμισε σχετικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία

Σίσυ Ρακιντζή: Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε μία λύση Σε...

Έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,...

Απορρίπτει την συνεργασία ο συνδυασμός της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Από τον συνδυασμό ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Αναστασίας Ιωσηφίδου, εκδόθηκε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...