Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Ασθενούν τα… ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. της Καβάλας

Ακολούθησε μας

spot_img

Επιτακτική συνεχίζει να είναι η ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό, αλλά και σε ασθενοφόρα στο Ε.Κ.Α.Β. της Καβάλας, ενώ αρκετά είναι και τα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι για τις αργίες, τα νυχτερινά και τις διακομιδές.

Στον «Ενήμερο» μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Δημήτρης Πουλόπουλος, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση και τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

«Στην ουσία δουλεύουμε με τρία ή τέσσερα ασθενοφόρα την ημέρα…»

«Δυστυχώς παραμένουμε στα ίδια, δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι ανάγκες μας σε προσωπικό και οχήματα είναι μεγάλες. Με τα ασθενοφόρα, κουτσά στραβά, τα βολεύουμε, οι τεχνικοί μας προσπαθούν, καθώς είναι παλαιός ο στόλος των οχημάτων. Αυτό που περιμένουμε είναι να ενισχυθεί ο στόλος με νέα οχήματα. Τα δυο νέα που εντάχθηκαν στο στόλο πριν ένα χρόνο αντικατέστησαν τα παλαιότερα στις διακομιδές στις μακρινές αποστάσεις, καθώς για την πόλη είναι μεγάλα. Αυτή τη στιγμή στο στόλο μας υπάρχουν οκτώ ασθενοφόρα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση λειτουργούν όλα. Λόγω της παλαιότητας φτιάχνεται το ένα και την επόμενη ημέρα μπορεί να χαλάσει κάποιο άλλο. Στην ουσία δουλεύουμε με τρία ή τέσσερα ασθενοφόρα την ημέρα», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Πουλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Καβάλα και την Δράμα αναμένονται το επόμενο διάστημα συνολικά επτά ασθενοφόρα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν προστεθεί στο στόλο μέχρι και το καλοκαίρι.

Μεγάλα τα ποσά που έχουν να παίρνουν οι εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας – Άγνωστο το πότε θα καταβληθούν

Αναφορικά με τα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, ο πρόεδρος του σωματείου τους υπογράμμισε: «Έχουμε να λαμβάνουμε τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς και τους υπόλοιπους μήνες του 2016, σε αργίες και νυχτερινά, ενώ υπολείπεται ένα δεκαήμερο από τον Δεκέμβριο του 2014, το οποίο αναμένουμε να περάσει με σχετική τροπολογία. Επίσης, έχουμε να λαμβάνουμε και τα εκτός έδρας – διακομιδές για όλο το 2015. Μιλάμε για μεγάλα ποσά. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι για κάποια από τα χρήματα αυτά είναι προς υπογραφή από τον αρμόδιο επίτροπο και περιμένουμε. Συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχει».

Δέκα άτομα επιπλέον απαιτούνται για να βγαίνει ένα ακόμη ασθενοφόρο ανά βάρδια

Ερωτηθείς σχετικά με το πόσα άτομα χρειάζονται επιπλέον για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό, ο κ. Πουλόπουλος απάντησε: «Για να πούμε ότι είμαστε εντάξει ως τομέας Καβάλας, χρειαζόμαστε δέκα άτομα, ώστε να μπορούμε να βγάζουμε ένα ακόμη ασθενοφόρο ανά βάρδια. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι τα Κέντρα Υγείας δεν υφίστανται στην ουσία. Με δυο ή τρεις οδηγούς σε αυτά βγαίνει μόλις ένα ασθενοφόρο την ημέρα, μια βάρδια δηλαδή, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα απογεύματα και βράδια, συνήθως».

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι στα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας οι εργαζόμενοι είναι 31 άτομα, ενώ στο τηλεφωνικό είναι οκτώ. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που οι εργαζόμενοι στα πληρώματα κάνουν και τηλεφωνικό κέντρο!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα