Τη βεβαιότητά του ότι η σκευωρία της Κυβέρνησης στο σκάνδαλο Novartis αποδείχθηκε περίτρανα στη Βουλή εξέφρασε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας, σήμερα, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ε».
«Η Κυβέρνηση», είπε ο κ. Λαζαρίδης, «διχάζει και πολώνει το πολιτικό κλίμα. Απεναντίας η Νέα Δημοκρατία έχει στρέψει την προσοχή της στο μέλλον και στα προβλήματα των πολιτών, τα οποία είναι μεγάλα».
Τόνισε δε, ότι από την αρχή η Νέα Δημοκρατία «είπε όλοι και όλα στο φως και για αυτό ήταν υπέρ της προκαταρκτικής».
«Εξάλλου», συνέχισε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «όσες προτάσεις έχει φέρει η Κυβέρνηση για σύσταση επιτροπών η Ν.Δ. της έχει υπερψηφίσει. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να κρύψει τίποτα. Η Κυβέρνηση κάνει το αντίθετο».
Όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης «στήθηκαν 10 κάλπες αντί για 11, καθώς η Κυβέρνηση προστατεύει τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος το 2015 δεν εξέδωσε το δελτίο τιμής των φαρμάκων».
«Το θέμα της Novartis», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι πράγματι ένα σκάνδαλο, το οποίο αφορά γιατρούς και υπερσυνταγογράφηση. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια για αυτό; Απολύτως τίποτα. Το 2014 είχαμε μηνιαίως 5,3 εκατ. συνταγογραφήσεις, ενώ το 2016 εκτοξεύτηκαν στα 6,3 εκατ.».
Υπενθύμισε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε απέναντι στις προσπάθειες της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης».
Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε όλους εκείνους που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο και μιλάνε για την ανάγκη αλλαγής του νόμου «περί ευθύνης υπουργών», ότι την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2006 για την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος την υποστήριξαν μόνο 9 βουλευτές.
«Το 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία για να συγκεντρωθούν 50 υπογραφές βουλευτών ώστε να συμπεριληφθεί το άρθρο 86 στις υπό αναθεώρηση συνταγματικές διατάξεις. Τελικά, μόνο εννέα ακόμη βουλευτές ανταποκρίθηκαν. Από τους έξι βουλευτές του Συνασπισμού τότε ουδείς υπέγραψε. Είναι προσωπική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη να επαναφέρει το ζήτημα όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς οι πολιτικοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι πολίτες».