Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025

Συνάντηση εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Καβάλας με το ΕΚΑΒ            

Ημέρα:

spot_img
spot_img

Συνάντηση είχαν την Τετάρτη 13/12/2023, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Καβάλας με εκπροσώπους του ΕΚΑΒ Καβάλας αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα οποία αναδείχθηκαν μετά από σωρεία περιστατικών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Το βασικότερο πρόβλημα που επισήμαναν οι εργαζόμενοι είναι η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η οποία οδηγεί την υπηρεσία σε περιορισμένες βάρδιες, με αποτέλεσμα ορισμένες ώρες της ημέρας να υπάρχει μόνο ένα (1) διαθέσιμο ασθενοφόρο για να καλύψει περιστατικά σε όλο σχεδόν τον Δήμο Παγγαίου ή το Δήμο Νέστου αντίστοιχα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία και σε περίπτωση ταυτόχρονης επέλευσης ατυχημάτων ή σοβαρών περιστατικών σε περισσότερες περιοχές του Νομού, θα είναι αδύνατη η έγκαιρη αντιμετώπισή τους με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει προσλήψεις εδώ και πολύ καιρό, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία, παρότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως ανασταλτικός παράγοντας ούτε καν δημοσιονομικός.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μεταξύ άλλων, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που δουλεύει στο ΕΚΑΒ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία.

Κοινό συμπέρασμα της παραπάνω συνάντησης ήταν η κλιμακούμενη απαξίωση της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση της Ν.Δ., δεδομένου ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα συνοψίζονται στην άρνηση και στην αδιαφορία αυτής να προχωρήσει την διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Αυτό, όμως έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες του Νομού Καβάλας να αισθάνονται πρωτοφανή ανασφάλεια ως προς την έγκαιρη μεταφορά τους προς το Νοσοκομείο ή προς κάθε αρμόδιο Κέντρο Υγείας, όταν αυτό απαιτηθεί, μολονότι οι ίδιοι είναι απολύτως συνεπείς ως προς την καταβολή των εισφορών περίθαλψής τους είτε μέσω των μισθών είτε μέσω των συντάξεών τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φωτισμός στα Κάστρα της Περάμου υπάρχει, απλά χρειάζεται μία εντολή!!!

Χρήστος Μποσμπότης: Μελέτη δεν χρειάζεται, απλά πρέπει να ανέβει...

Θ. Μουριάδης: «Ο κ. Βλάχος το παρατραβάει, δεν θα του δώσω τίποτα…»

Σκληρή γλώσσα κατά του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα...

Πάνω από 47 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Παγγαίου

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: «Κόσμημα» η ανάπλαση του δρόμου από Νέα...

Ικανοποιημένοι οι ιδιοκτήτες ταξί από την νέα πιάτσα στην Βενιζέλου

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού στην νέα...

Επαγγελματίες της Θάσου: Κατεβάζουν ρολά στις 5 Ιουνίου

Το Σωματείο Επαγγελματιών της Θάσου με ανακοίνωσή του καλεί...

Ευχαριστήριο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Καβάλας προς τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και τα Λιπάσματα

Η σχολική κοινότητα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καβάλας...

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις δήμου Καβάλας και ΟΛΚ

Διακόπηκε η μεταξύ τους συνεργασία, αμήχανος δηλώνει ο Άγγελος...