Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2026
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2026

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη το όραμα μιας μεγάλης και ισχυρής Ελλάδας»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Υπερήφανος για την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, δήλωσε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως τόνισε, «με αίσθημα ευθύνης, βούληση και ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών, έχουμε καταφέρει τα πεντέμισι αυτά χρόνια να ενισχύσουμε την ασφάλεια της χώρας, το διεθνές μας κύρος και τις συμμαχίες μας. Έχουμε καταφέρει να μεγαλώσουμε την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε κάνει με τη συνεκτική μας στρατηγική αυτό το διάστημα, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, όπου επιδιώξαμε και κερδίσαμε το σεβασμό όλων. Η Ελλάδα πλέον έχει καταστεί ισότιμος συνομιλητής των άλλων μεγάλων κρατών, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση των κρίσιμων αποφάσεων και όχι απλά αναμένοντάς τις».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι «η ενίσχυση του Υπουργείου Εξωτερικών είναι μια στρατηγική επιλογή, για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες γεωπολιτικές προκλήσεις και για να ακούγεται πιο ηχηρά από ποτέ η φωνή της Ελλάδας… Η πατρίδα μας επενδύει στη διπλωματία που κάνουμε πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη και πιο δυναμική, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αποδήμων Ελλήνων με σύγχρονα εργαλεία».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όπως είπε, «με την πατριωτική της στάση συμβάλλει τα μέγιστα, κάνοντας πράξη το όραμα μιας μεγάλης και ισχυρής ΕλλάδαςΚαι αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα μιας συντονισμένης, πατριωτικής πολιτικής που υπηρετεί τον Έλληνα πολίτη. Ο πατριωτισμός δεν είναι σύνθημα. Είναι πράξη. Είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι η υπογραφή συμφωνιών που μεγαλώνουν τη χώρα μας. Είναι η διασφάλιση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Είναι η στήριξη των Ελλήνων όπου γης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαζαρίδης κάλεσε τους Βουλευτές να υπερψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο «και να συνεχίσουμε την πορεία προς μια Ελλάδα που δεν φοβάται να κοιτάξει το μέλλον κατάματα. Μια Ελλάδα που στέκεται ισχυρή απέναντι στις προκλήσεις και τις ξεπερνά. Γιατί η Ελλάδα μας αξίζει το καλύτερο. Και εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παγκόσμια ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων

Με την υπ' αριθμό 3218/2004 ομόφωνη απόφαση της Βουλής...

Η Υφυπουργός Τουρισμού στην Καβάλα για την βασιλόπιτα της Νέας Δημοκρατίας

Την 30-1-2026 ημέρα Παρασκευή, πρόκειται να επισκεφτεί την Καβάλα...

Ο νέος Διοικητής της ΧΧΤΘΜ στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Την επίσκεψη του νέου Διοικητή της ΧΧΤΘΜ, Στρατηγού Αριστείδη...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το, με αριθμό 2/2026, Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης...

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, εκπροσωπώντας...

Στην οδό Βενιζέλου θα γίνει φέτος η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Απόστολος Μουμτσάκης: Μεγάλη και φέτος η συμμετοχή μαθητών /...

Συνεργασία Δήμου Καβάλας και ΤΕΕ-ΑΜ για την αξιοποίηση του Παλιού Ωδείου

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Δήμος Καβάλας και Τ.Ε.Ε. Ανατολικής...