Την πεποίθηση ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης «επί της ουσίας δεν έχει στόχο την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, αλλά την παραπλάνηση και την πολιτική εκμετάλλευση», εξέφρασε ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη σχετική συζήτηση.
Για μια ακόμη φορά, όπως είπε, «η κοινοβουλευτική μειοψηφία δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ως όπλο για να πληγωθεί η εσωτερική σύμπνοια και με μόνο σκοπό να πλήξει την Κυβέρνηση. Μάταια, όμως. Οι λυσσαλέες επιθέσεις όσων εμφανίζονται ως δήθεν τιμητές της διαφάνειας ενώ έχουν δώσει κατ’ επανάληψη τα διαπιστευτήριά τους μέσω της ρητορικής του μίσους και του λαϊκισμού, θα αποδειχθούν και πάλι χωρίς αποτέλεσμα».
Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, λέει:
- Ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ συναντήθηκαν μοιραία ανθρώπινα λάθη και σωρεία πολύ μεγάλων, διαχρονικών και κρίσιμων αδυναμιών, παθογενειών και ελλείψεων του κράτους.
- Ότι «καμία εντολή δεν εδόθη από κανένα πολιτικό πρόσωπο για την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος».
- Ότι, δηλαδή, συγκάλυψη και δόλος δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια και τελικά ότι το αίτημα για περισσότερα και πιο γρήγορα βήματα μπροστά στη λειτουργία του Κράτους είναι επιτακτικό και περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.
Και αυτό, σημείωσε, «η Κυβέρνηση το ακούει και το λαμβάνει σοβαρά υπόψιν, όπως επίσης και το πολύ ηχηρό μήνυμα του πλήθους που βγήκε στους δρόμους την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας το αυτονόητο: την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη για τα θύματα».
Επικαλέστηκε τα λόγια του Πρωθυπουργού, ότι η Πολιτεία έχει χρέος να προλαβαίνει και όχι να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και σε αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε, «κινείται, όπως έχει χρέος απέναντι στην κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο βεβαίως έλαβε ισχυρή εντολή στις εκλογές του 2023. Από τότε, έχουμε κάνει πολλά και έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Έχουμε αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ευθύνη. Δουλέψαμε σκληρά για να φέρουμε την Ελλάδα μπροστά και το έχουμε καταφέρει σε πολλούς τομείς. Γιατί μαζί με τα εύλογα παράπονα για τα κακώς κείμενα, θα πρέπει να δούμε και πόσα από αυτά έχουμε βελτιώσει».
Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «σε μια διεθνή σκακιέρα αστάθειας και καθήλωσης, η Ελλάδα λειτουργεί σήμερα με όρους σταθερότητας και ανάπτυξης, με τον ρόλο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτό να είναι καθοριστικός… Θα συνεχίσουμε και την επόμενη διετία, σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Και θα το κάνουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και αφοσίωση που έχουμε δείξει τα τελευταία σχεδόν έξι χρόνια. Γι’ αυτό και οι κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης θα πέσουν και αυτή τη φορά στο κενό τόσο από τη Βουλή όσο και από την κοινωνία. Μια κοινωνία που ζητάει Δικαιοσύνη από δικαστές και όχι από κόμματα ή τηλεοπτικά πάνελ».