Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Λεωνίδας Παππάς: Να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει μία σοβαρή κυβερνητική πρόταση

Ημέρα:

«Πράγματι το 2023 ήταν μία κρίσιμη χρονιά. Μη ξεχνάμε τις πεσιμιστικές προβλέψεις και εκτιμήσεις κάποιων κεντρικών μέσων ενημέρωσης, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. θα καταρρεύσει ιδίως στις επαναληπτικές εθνικές εκλογές. Όμως αντ’ αυτού αύξησε την εκλογική του δύναμη κατά 50% περίπου, έμεινε όρθιο και στις δεύτερες εκλογές και πέρασε στις δημοσκοπήσεις σταθερά στη δεύτερη θέση, ενώ στην πραγματικότητα λειτουργεί ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Τα παραπάνω επισήμανε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «έχουμε μπροστά μας περισσότερους αγώνες, καθώς τον Ιούνιο έχουμε τις ευρωεκλογές, το οποίο είναι ένα επόμενο βήμα, ένα επόμενο σκαλοπάτι και μία κρίση με εκλογική αναμέτρηση». 

«Είμαστε στο κρίσιμο σημείο που πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει μία σοβαρή, αξιόπιστη, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση…»

«Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.,  παρότι τρίτη δύναμη κοινοβουλευτικά, κέρδισε δυο  Περιφέρειες ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καμία, ενώ κατάφερε να κερδίσει τους τρεις μεγάλους Δήμους κι αυτό κάτι δείχνει. Ο κόσμος επανασυσπειρώνεται, αλλά θέλει προσπάθεια. Θεωρώ ότι είμαστε στο κρίσιμο σημείο που πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει μία σοβαρή, αξιόπιστη, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Μόλις ο κόσμος πειστεί γι’ αυτό το ζήτημα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι απολύτως έτοιμο να επανέλθει και να είναι το βασικό αντίπαλον δέος της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Παππάς. 

«Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. γυρίζει όλη την Ελλάδα, πραγματοποιεί θεματικές ημερίδες, έρχεται σε επαφή με τους πολίτες που είναι το πιο βασικό, ενώ και οι κομματικές οργανώσεις λειτουργούν και ο κόσμος μας ξανακούει…»

«Από εδώ και πέρα θέλει αρκετή δουλειά κι αυτό το έχει αντιληφθεί και ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., ο οποίος παρότι τα μέσα ενημέρωσης δεν το αναδεικνύουν πάντοτε, γυρίζει όλη την Ελλάδα, πραγματοποιεί θεματικές ημερίδες, έρχεται σε επαφή με τους πολίτες που είναι το πιο βασικό, ενώ και οι κομματικές οργανώσεις λειτουργούν και ο κόσμος μας ξανακούει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και προϊόντος του χρόνου αυτό θα αποτυπώνεται ολοένα και περισσότερο και δημοσκοπικά και εκλογικά. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και θέλω να ευχαριστήσω και τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στους οποίους έδωσα την υπόσχεση ότι αυτό είναι μία ευθύνη που πρέπει να εκπληρώσω, ότι παρά το ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, εμείς θα παρακολουθούμε τα ζητήματα σε συνεργασία με τα κομματικά όργανα, με την Νομαρχιακή Επιτροπή, με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Επιτροπής, με τις τοπικές οργανώσεις, θα αναδεικνύουμε θέματα και προβλήματα, όπου υπάρχει ανάγκη. Αυτός είναι ο ρόλος μας άλλωστε», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Παππάς. 

«Η ακρίβεια θεωρείται κι όχι άδικα το πιο σημαντικό πρόβλημα του μέσου πολίτη. Είναι ένα ζήτημα τρομακτικό. Η κυβέρνηση από επιλογή δεν παίρνει τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει…»

Ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας, προέβλεψε ότι το 2024 θα είναι πιο δύσκολο από το 2023 στο θέμα της ακριβείας, δηλώνοντας σχετικά: «Η ακρίβεια θεωρείται κι όχι άδικα το πιο σημαντικό πρόβλημα του μέσου πολίτη. Είναι ένα ζήτημα τρομακτικό. Το 80% των πολιτών πιέζονται και δυσκολεύονται πολύ από αυτή την ακρίβεια. Η κυβέρνηση από επιλογή δεν παίρνει τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει. Η επιτροπή ανταγωνισμού δεν λειτουργεί. Έχει επιβάλει δυο τρία πρόστιμα την τελευταία τριετία, τα οποία τα είδαμε με πηχυαίους τίτλους σε κεντρικές εφημερίδες, αλλά ούτε καν πληρώθηκαν, αλλά στην καθημερινότητα τα καρτέλ της ενέργειας, του λιανικού εμπορίου, των σούπερ μάρκετ, των τραπεζών, των «κόκκινων» δανείων λειτουργούν ανεμπόδιστα και λυμαίνονται έτσι την οικονομική κατάσταση των απλών πολιτών. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, άρα θεωρώ ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο το νέο έτος. Δεν είναι προεκλογική χρονιά για την κυβέρνηση, με τη λογική ότι οι ευρωεκλογές έχουν χαλαρό χαρακτήρα, οπότε δεν βλέπω να αλλάζει κάτι».

«Εδώ είμαστε για να αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα ζουν στην καθημερινότητά τους…»

«Συνεπώς το βάρος πέφτει σε εμάς να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα και να τα έχουμε στην ημερήσια διάταξη ψηλά στην ατζέντα, για να τα βλέπουν οι πολίτες και να πιέζεται η κυβέρνηση. Διότι όσο πιέζεται τότε μπορεί να λάβει κάποια μέτρα και να αντιδράσει. Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων όπως λένε και τα στοιχεία της eurostat της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ε.Ε., είναι η δεύτερη χαμηλότερη σε όλη την ευρωζώνη, ενώ οι δαπάνες Υγείας είναι οι δεύτερες πιο ακριβές. Αυτό και μόνο το χάσμα δείχνει το χαμηλό επίπεδο της αγοραστικής μας δύναμης. Δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, πρέπει να αναγνωρίζουμε τα θετικά που γίνονται γι’ αυτό εμείς ψηφίζουμε τα θετικά όπως αυξήσεις σε συντάξεις, μισθούς, ακόμα και αν δεν φτάνουν, όπως και τις αμυντικές δαπάνες. Αλλά από την άλλη μεριά εδώ είμαστε για να αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα ζουν στην καθημερινότητά τους», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Λεωνίδας Παππάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...