Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Λεωνίδας Παππάς: Δεν μπορούν να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία χωρίς προσωπικό

Ημέρα:

Πρόθεση και διάθεση των κυβερνώντων, αλλά και μερίδας γιατρών για μετάθεση των πρωινών χειρουργείων το απόγευμα, «βλέπει» ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας για το θέμα, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «τον μισθό του γιατρού του Ε.Σ.Υ. δεν θα τον πληρώσει ο ασφαλισμένος που κάθε μήνα από τη σύνταξη, τον μισθό ή τις εισφορές του πληρώνει στον κλάδο περίθαλψης ποσά από 800 έως 2.000 τον χρόνο».

«Δεν υπάρχει προσωπικό. Δεν υπάρχουν χειρουργοί, δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι, δεν υπάρχουν νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν τα πρωινά χειρουργεία…»

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα ολοήμερα χειρουργεία ήταν μία ιδέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που νομοθετήθηκε το 2023 επί Αλέκου Παπαδόπουλου. Ακόμη και τώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στο πρόγραμμά του προβλέπει και συμφωνεί με τα ολοήμερα χειρουργεία. Εδώ όμως πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Η πιο βασική προϋπόθεση, η πιο σημαντική και καταλυτική για να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία, είναι να υπάρχει επαρκές προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό. Το πρόβλημα που εμείς επισημαίνουμε σε όλη την Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Δεν υπάρχουν χειρουργοί, δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι, δεν υπάρχουν νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν τα πρωινά χειρουργεία», ανέφερε σχετικά ο κ. Παππάς.

«Μα αν είναι να πληρώσει κάποιος 2.000 ευρώ για μια επέμβαση, γιατί να την κάνει στο δημόσιο νοσοκομείο και να μην πάει σε ιδιώτη της επιλογής του, να την κάνει και πιο γρήγορα;»

«Όταν στο 90% των δημοσίων νοσοκομείων που έχουν Χειρουργικές Κλινικές δεν μπορούν να γίνουν τα πρωινά, πώς θα γίνουν τα απογευματινά; Για αυτό αντιδρούμε και διαφωνούμε και λέμε ότι φοβόμαστε ότι αυτή η νομοθέτηση της Νέας Δημοκρατίας υποκρύπτει πρόθεση και διάθεση μερίδας γιατρών και των κυβερνώντων, να μετατίθενται τα πρωινά χειρουργεία το απόγευμα για να πληρώνονται από τους Έλληνες πολίτες. Τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα γίνονται δωρεάν. Θα πληρώνουν οι ασθνεείς από 200 έως 2.000 ευρώ. Μα αν είναι να πληρώσει κάποιος 2.000 ευρώ για μια επέμβαση, γιατί να την κάνει στο δημόσιο νοσοκομείο και να μην πάει σε ιδιώτη της επιλογής του, να την κάνει και πιο γρήγορα;», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας. 

«Τα νοσοκομεία που εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνουν να κάνουν χειρουργεία το πρωί θα τα μεταφέρουν το απόγευμα για να τα πληρώνονται…»

«Άρα εμείς λέμε ότι όταν μιλάμε για ολοήμερα χειρουργεία, μιλάμε για ένα ενδεικτικό εισιτήριο το απόγευμα. Τα ποσά επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. μιλούσαν για 5 ή 10 ευρώ, τώρα μιλάμε για 2.000 ευρώ. Λέει η Νέα Δημοκρατία είναι ένας τρόπος να αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών. Συμφωνώ ότι οι μισθοί των Ελλήνων γιατρών είναι πολύ χαμηλοί και πρέπει να βελτιωθούν. Αυτά όμως δεν θα τα επιβαρυνθεί ο πολίτης. Τον μισθό του γιατρού του Ε.Σ.Υ. δεν θα τον πληρώσει ο ασφαλισμένος που κάθε μήνα από τη σύνταξη, τον μισθό ή τις εισφορές του πληρώνει στον κλάδο περίθαλψης ποσά από 800 έως 2.000 τον χρόνο. Τι θα γίνει στην πράξη; Τα νοσοκομεία που εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνουν να κάνουν χειρουργεία το πρωί θα τα μεταφέρουν το απόγευμα για να τα πληρώνονται. Για αυτό εμείς λέμε όχι. Εμείς ζητάμε προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις μισθού στον βαθμό του δυνατού και φυσικά καμία απολύτως συμφωνία σε αυτά τα ποσά που ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης βάζουν στα απογευματινά χειρουργεία. Έχουμε λίστες ντροπής ενός και πλέον έτους σε κάποια νοσοκομεία. Πώς θα μπορέσουν να κάνουν απογευματινά όταν τα πρωινά θέλουν ένα χρόνο από τώρα για να προγραμματιστούν; Κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες, για αυτό λέμε όχι. Λέμε κάντε προσλήψεις γιατί καθημερινά μας λέτε ότι ευημερεί η ελληνική οικονομία, ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος αποδείξτε το στην υγεία», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Λεωνίδας Παππάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...