Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Κώστας Μορφίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ανακάμψει και θα ανακάμψει»

Ημέρα:

«Πρώτος σταθμός θα είναι οι ευρωεκλογές / Οι αγρότες έχουν πολλά δίκαια να διαμαρτύρονται»

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. οφείλει να ανακάμψει και θα ανακάμψει, γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, η οποία θέλει μια δύναμη που να αντιπαρατίθεται σε όλες αυτές τις πολιτικές που είναι απέναντί της και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας της Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Κώστας Μορφίδης, ο οποίος σχολίασε την τρέχουσα επικαιρότητα, που περιλαμβάνει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και των φοιτητών. 

«Πρώτος σταθμός της ανάκαμψης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θα είναι οι ευρωεκλογές»

«Είναι νομοτέλεια να υπάρξει μία δύναμη, η οποία θα είναι απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Θα δουλέψουμε και θα έρθουμε σε επαφή με όλους τους πολίτες, ώστε να πείσουμε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. είναι αυτή η δύναμη που προτείνει εδώ και χρόνια σταθερές και βιώσιμες λύσεις και όχι επικοινωνιακές φουσκές που μας δίνει τόσα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός αυτής της ανάκαμψης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θα είναι οι ευρωεκλογές. Εκεί θα κριθεί η δικιά μας προσπάθεια και όλων των κομμάτων, άρα είναι πολύ σημαντικός σταθμός για εμάς οι ευρωεκλογές», επισήμανε σχετικά ο κ. Μορφίδης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει εξαπατήσει μόνο τους αγρότες, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες. Το είδαμε αυτό με τους μικρομεσαίους και την οριζόντια φορολογία που τους επέβαλε…»

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, τόνισε: «Η κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται λίγους μήνες μετά τις εκλογές, δεν έχει εξαπατήσει μόνο τους αγρότες, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες. Το είδαμε αυτό με τους μικρομεσαίους και την οριζόντια φορολογία που τους επέβαλε, ενώ τους είχε υποσχεθεί ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι και μάλιστα ότι θα μειωθούν οι υφιστάμενοι. Βλέπουμε τώρα τους αγρότες, που τους είχε πει ότι δεν θα είχαν άλλες επιβαρύνσεις και θα γίνουν προσπάθειες για τη μείωση του κόστους παραγωγής, να αυξάνονται οι εισφορές τους για άλλη μία φορά στα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης το κόστος να γίνεται δυσβάσταχτο, κυρίως όμως να χάνουν καθημερινά χρήματα από την διαφορά που έχουν τα προϊόντα από το χωράφι στο ράφι».

«Οι αγρότες έχουν πολλά δίκαια να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούνται…»

«Η κυβέρνηση αφήνει τους κερδοσκόπους χωρίς έλεγχο και αυτοί επιβαρύνουν τους αγρότες, τους εξουθενώνουν, τους μειώνουν συνέχεια τις τιμές με αποτέλεσμα να είναι δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής και το να είναι κάποιος αγρότης. Βεβαίως έχουμε και το πολύ ακραίο να έχουμε τις καταστροφές που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι με τις πλημμύρες και τις φωτιές, να έχουν υποσχεθεί αποζημιώσεις και ενισχύσεις για να μπορέσει να υπάρξει αγροτική παραγωγή και αυτές να μην έχουν φτάσει ακόμη στους δικαιούχους. Άρα λοιπόν οι αγρότες έχουν πολλά δίκαια να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούνται», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ο Κώστας Μορφίδης. 

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί με νύχια και με δόντια, να στηρίξει τους ιδιώτες που θα θελήσουν να κάνουν «αρπαχτές» κυρίως…»

Όσον αφορά το θέμα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, ο γραμματέας της Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., τόνισε: «Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με αυτό. Καταπατάται το σύνταγμα, το οποίο λέει ρητά ότι δεν θα πρέπει στη χώρα μας να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια για συγκεκριμένους λόγους. Άρα λοιπόν θα έπρεπε να μην μπορεί οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει τέτοιου τύπου παρεμβάσεις. Εντούτοις η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί με νύχια και με δόντια, να στηρίξει τους ιδιώτες που θα θελήσουν να κάνουν «αρπαχτές» κυρίως, γιατί το να στηθεί ένα πανεπιστήμιο στα πρότυπα των παραδειγμάτων που μας δίνουν. Δεν ξέρουμε αν κάποια από αυτά τα πανεπιστήμια θέλουν να έρθουν εδώ και για ποιο λόγο να το κάνουν, καθώς είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε τουρκικά πανεπιστήμια στη Θράκη. Αυτό το έχουμε δει, προχωράει και η κυβέρνηση, δυστυχώς, τους έδωσε την ευκαιρία η εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας να περάσει εξ ολοκλήρου σε τουρκικά πανεπιστήμια, δυστυχώς ξαναλέω».

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν γνωστές οι προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τέλος, όσον αφορά τις κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα, ο κ. Μορφίδης ανέφερε: «Από την πλευρά του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. κινητοποιείται ήδη. Ετοιμαζόμαστε αυτή την εβδομάδα να καταθέσουμε την πρότασή μας για την ακρίβεια και κεντρικά, όπου θα ανακοινωθούν από τον πρόεδρο τα μέτρα που θα είναι πλήρως κόστολογημένα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, αλλά και στη συνέχεια θα υπάρξει μία πανελλαδική καμπάνια και εδώ στην πόλη μας, έτσι ώστε να φτάσει η πρότασή μας στον κόσμο και αυτό που λέμε μέτρα που προτείνουμε εμείς για να μειωθεί η ακρίβεια, την οποία όπως όλοι την βιώνουμε αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή της ελληνικής κοινωνίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...