Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Δ. Εμμανουηλίδης: Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο με ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ημέρα:

«Στο debate δεν είχαμε θεαματικές ειδήσεις / Τα δημοσκοπικά ραντάρ δεν πιάνουν τις χαμηλές πτήσεις της κοινωνίας / Εφόσον βρεθώ στη Βουλή πρώτιστο καθήκον μου θα είναι να προχωρήσουν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας»

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα κόψει πρώτος το νήμα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, αλλά και ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., εξέφρασε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Εμμανουηλίδης θα είναι αδιανόητο η χώρα να οδηγηθεί σε δεύτερες και τρίτες εκλογές, ενώ εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη. Παράλληλα, σχολίασε και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφέρθηκε και στο debate των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (10/5). 

«Στο debate δεν είχαμε θεαματικές ειδήσεις που θα άλλαζαν το προεκλογικό τοπίο…»

Σχολιάζοντας αρχικά το debate, o υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπογράμμισε: «Ένα debate που στήνεται μέσα από συζητήσεις και συμφωνίες διακομματικής επιτροπής, δεν μπορεί να είναι ουσιαστικό. Όταν ο λόγος των δημοσιογράφων ακυρώνεται στην ουσία, δεν νομίζω ότι προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο. Παρ’ όλα αυτά έτσι συνηθίζεται να γίνεται μέχρι τώρα, αλλά κάποτε θα πρέπει να αλλάξει αυτό το καθεστώς. Δεν είχαμε θεαματικές ειδήσεις που θα άλλαζαν το προεκλογικό τοπίο. Εκείνο που αξιολόγησα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να μιλήσει για την τετραετία του κι άνοιξε ένα κεφάλαιο υποσχεσιολογίας για το μέλλον. Όμως τα πράγματα έχουν μια συνέχεια. Εφόσον τέσσερα χρόνια δεν προχώρησε σε μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας, αλλά απεναντίας την επιβάρυνε, δεν μπορεί να είναι πειστικός ότι στο επόμενο διάστημα θα αλλάξει ρότα. Η ρότα είναι σταθερή και είναι ρότα υπεράσπισης ελαχίστων και αδιαφορίας για το μεγάλο κοινωνικό σύνολο».

«Με δεδομένο ότι βαθιά πεποίθησή μας είναι ότι θα είμαστε το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί παρά να υπάρξει συνέργεια με τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να σχηματιστεί αυτή η προοδευτική κυβέρνηση που επιζητεί ο τόπος…»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην επόμενη μέρα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο κ. Εμμανουηλίδης σημείωσε: «Είναι αναπότρεπτη η αναγκαιότητα συλλειτουργίας συγγενικών ιδεολογικά κομμάτων. Με δεδομένο ότι βαθιά πεποίθησή μας είναι ότι θα είμαστε το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί παρά να υπάρξει συνέργεια με τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να σχηματιστεί αυτή η προοδευτική κυβέρνηση που επιζητεί ο τόπος. Αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτό το σημείο του προεκλογικού αγώνα, δεν μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να αρθρώσει ένα διαφορετικό λόγο. Η στάση του είναι απολύτως κατανοητή, ωστόσο το βράδυ των εκλογών αλλάζει το τοπίο κι εκεί θα πρέπει να πάρει τις ιστορικές αποφάσεις που δεν μπορεί να απεκδυθεί στη συνέχεια. Επειδή βλέπω ότι τα δυο κόμματα έχουν μια κοινή βάση κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού προσανατολισμού, νομίζω ότι αυτή η αναγκαιότητα επιτέλους θα υλοποιηθεί. Είναι αδιανόητο να προχωρήσουμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές, που στην ουσία θα φέρουν αιμορραγία στην κοινωνία και στη χώρα από τη στιγμή που στο 90% της Ευρώπης υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας».

«Οι απόψεις του κ. Βαρουφάκη περί δραχμολαγνείας δεν μπορεί να έχουν συμβατότητα με το οικονομικό μας πρόγραμμα…»

Σε ερώτηση γιατί στις δηλώσεις του δεν ανέφερε συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης επισήμανε: «Δεν τον ανέφερε γιατί οι απόψεις του περί δραχμολαγνείας δεν μπορεί να έχουν συμβατότητα με το οικονομικό μας πρόγραμμα και κυρίως με την κοινωνική απήχηση που έχουμε επιλέξει ως προοπτική κυβερνησιμότητας. Ο άνθρωπος είναι αλλού, μας γυρίζει πίσω σε καταστάσεις που πλήγωσαν την κοινωνία και ως εκ τούτου ή θα πρέπει να αποσύρει αυτή την εμμονική του αντίληψη ή διαφορετικά δεν έχουμε δυνατότητα να πορευτούμε μαζί. Η συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει ηγεμονισμός και το τονίζω αυτό από μέρους μας. Είναι μια συνοδοιπορία. Αυτό πρέπει να καταδειχθεί, διότι αυτό είναι το βάθρο της αυριανής μέρας στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μας χαρακτηρίζει η αλαζονεία. Την αλαζονεία την αποδίδουμε απολύτως στον κ. Μητσοτάκη που αντιλαμβάνεται την κυβερνησιμότητα ως υπόθεση μονοκομματική. Πλην όμως οι μονοκομματικές κυβερνήσεις ήταν αυτές που έφεραν τον τόπο σε αυτά τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα».

«Τα δημοσκοπικά ραντάρ δεν πιάνουν τις χαμηλές πτήσεις της κοινωνίας. Αυτό νομίζω τα λέει όλα – Η κοινωνία ξέρει τι δεν θέλει. Και δεν θέλει μια κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη…»

Ερωτηθείς γιατί η πεποίθησή του ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι πρώτος στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν συμβαδίζει με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Τα δημοσκοπικά ραντάρ δεν πιάνουν τις χαμηλές πτήσεις της κοινωνίας. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Σε όλες τις προηγούμενες δημοσκοπικές καταθέσεις σε εκλογές προηγούμενων ετών, είδαμε μια εντυπωσιακή υποβάθμιση της δύναμης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που κυμαίνεται στις 6 με 6,5 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι για ακόμη μια φορά θα επαναληφθεί αυτό το έργο, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι η κοινωνία ξέρει τι δεν θέλει. Και δεν θέλει μια κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να διαλύει κοινωνικές ομάδες που αποτελούν και τον κορμό της κοινωνίας μας. Δηλαδή μικρομεσαίους και αδύναμους. Απεναντίας έδωσε ό,τι μπορούσε να δώσει κι ό,τι έπρεπε σε αυτούς που τον στήριξαν για να βρίσκεται μέχρι τώρα στην εξουσία. Όμως τώρα είναι ένας απερχόμενος πρωθυπουργός που η κοινωνία του έχει αποστρέψει το πρόσωπο. Οι πολίτες ξέρουν τι δεν θέλουν κι αυτό είναι η συνέχιση της Μητσοτακικής τετραετίας. Θέλουν μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο για να αφουγκραστεί και να στηρίξει όλα εκείνα τα κοινωνικά ζητούμενα μιας χώρας που έχει δεινοπαθήσει μέσα από μνημόνια και στην τετραετία Μητσοτάκη, όπου η αλαζονεία και η έλλειψη παντελούς λογοδοσίας αποτέλεσε το χαρακτηριστικό της.

«Από τη στιγμή που θα βρεθώ σε βουλευτικά έδρανα, πρώτιστο καθήκον μου θα είναι να προχωρήσουν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας…»

«Η τετραετία 2019 – 2023 για την περιοχή μας υπήρξε μια περίοδος απόλυτης στασιμότητας και υποβάθμισης. Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας και οι τοπικοί βουλευτές απαξίωσαν την Καβάλα και την Περιφέρειά μας γενικότερα. Δεν υπήρξε τίποτα που να προχώρησε ουσιαστικά στο να ανέβει επίπεδο η τοπική μας κοινωνία. Έργα που είχαν σχεδιαστεί από εμάς έμειναν στα σχέδια και δεν υπήρξε στην ουσία κανένας αναπτυξιακός αέρας. Σε σχέση με τις δικές μου βλέψεις και δεσμεύσεις σε αυτήν την τετραετία και από τη στιγμή που θα βρεθώ σε βουλευτικά έδρανα, πρώτιστο καθήκον μου θα είναι να προχωρήσουν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας που έχουν ονοματεπώνυμο, είναι μια αλυσίδα μέτρων που θα είναι ο στόχος μου για την επόμενη τετραετία, της τοπικής ανάπτυξης. Στην κεντρική πολιτική σκηνή τα πράγματα θα βρουν τον δρόμο τους. Εκεί που πρέπει να βρεθεί ένας δρόμος ανάπτυξης είναι στην προώθηση και στην επίλυση τοπικών ζητημάτων, ώστε η Π.Ε. Καβάλας και η Π.Α.Μ.Θ. να βρουν τον αναπτυξιακό τους βηματισμό και τη θέση τους στην Επικράτεια, αυτή που δικαιωματικά τους ανήκει», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...