Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025

Χρήστος Ποτόλιας: “Έχουμε μια κυβέρνηση αδίστακτη και ανάλγητη”

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», το στέλεχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Ποτόλιας.

«Έχουμε μια κυβέρνηση αδίστακτη και ανάλγητη, η οποία κατεδαφίζει ότι άφησαν οι προηγούμενες. Η πολιτική αυτή έχει όμως και ωφελημένους. Αυτοί είναι όσοι ανέβασαν τη συγκεκριμένη κυβέρνηση στην εξουσία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ξαφνικά ένα κόμμα του 3% μπορεί να φτάσει σε αυτά τα ποσοστά, αν πραγματικά αυτοί που έχουν την εξουσία στα χέρια τους δεν επιλέξουν ένα κόμμα, το οποίο θέλουν να βάλουν να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Ποτόλιας.

«Αυτή η κυβέρνηση κάνει ακριβώς ότι επιτάσσει το συμφέρον των μονοπωλιακών ομίλων στην κατεύθυνση της πολιτικής της Ε.Ε.»

«Αυτοί λοιπόν που έχουν την εξουσία, είναι οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι εξαγωγείς, οι οποίοι έχουν επιλέξει αυτήν την κυβέρνηση κι έχουν δικαιωθεί. Αυτή η κυβέρνηση κάνει ακριβώς ότι επιτάσσει το συμφέρον αυτών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, στην κατεύθυνση της πολιτικής της Ε.Ε. Αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα, με ένα τρόπο βίαιο και γρήγορο, έχει εφαρμοστεί στην Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια. Να θυμίσω ότι τα όρια συνταξιοδότησης έχουν φτάσει στα 67 και μέχρι τα 71 στις χώρες της Ευρώπης, ότι οι μισθοί, η κοινωνική πρόνοια, η ασφάλεια εκεί έχουν περάσει στα χέρια των ιδιωτικών εταιρειών κι εδώ λόγω του κινήματος έχουν καθυστερήσει να περάσουν και το κάνουν τώρα με γρηγοράδα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Ποτόλιας.

«Όλοι οι εργαζόμενοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό μέτωπο»

Το στέλεχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράμμισε καταληκτικά ότι η απάντηση που πρέπει να δοθεί, θα πρέπει να είναι από αυτούς που θίγονται με ενότητα, σε μια συμμαχία, γιατί κανείς δεν θα γλιτώσει.

«Μικροί αγρότες που ξεκληρίζονται, μικροεπαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πρέπει όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό μέτωπο, γιατί ο αντίπαλος είναι οργανωμένος έχοντας μαζί του την κυβέρνηση, τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίας κλπ. Πρέπει να υπάρχει η ενότητα αυτή, προκειμένου να μπορέσει να σταματήσει την κυβερνητική πολιτική σε πρώτη φάση με το να βγει στο δρόμο για αυτά που και αυτό το χειμώνα θα δυσκολέψουν τη ζωή των εργαζομένων».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συντήρηση παλαιών και αγορά νέων αυτόματων απινιδωτών στη Θάσο

Ο Δήμος Θάσου παρέλαβε νέα υλικά τα οποία τοποθετήθηκαν,...

Αντιδράσεις για τον Οδικό χάρτη εξοικονόμησης ενέργειας για τα κτίρια

Την απόσυρσή του και ενδελεχή διαβούλευση ζητά η ΓΣΕΒΕΕ Την...

Με την απληστία της ακρίβειας πυροβολούμε τα πόδια μας…

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Έχω ξαναγράψει, πως η ακρίβεια στην...

Πισώπλατο χτύπημα η κατάργηση της πρωινής πτήσης Αθήνας – Καβάλας

Θόδωρος Μουριάδης: Οι κάτοικοι της περιοχής μας νιώθουν ότι...

Όλα είναι έτοιμα για το 34ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Open Καβάλας

Όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση του 34ου Διεθνούς...

Η Ελευθερούπολη «φοράει τα καλά της» σήμερα το βράδυ

«Λευκή Νύχτα» με Πυξ Λαξ, Κάτια Ταραμπάνκο, προσφορές και...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Οι ύβρεις της αντιπολίτευσης θα βρουν μπροστά τους τον απλό Νεοδημοκράτη»

Δριμύ κατηγορώ κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Χρειαζόμαστε μελέτη για τα αεροπορικά δρομολόγια Καβάλας-Αθήνας»

Η διακοπή της πρωϊνής πτήσης του αεροπορικού δρομολογίου προς...