Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 2025
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 2025

Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Σε σχετική δήλωση αναφέρει:

Με την παρούσα δήλωση σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η απόφασή μου να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, αποτελεί προσωπική επιλογή, αλλά και παρότρυνση πολλών συμπολιτών, κυρίως νέων, που αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφέρειά μας.
Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους τους συμπολίτες της Περιφέρειάς μας. Στην καθημερινή μας πορεία, ο καθένας αξιολογείται. Αξιολογούνται οι δραστηριότητές του, οι θέσεις, η στάση και οι πρακτικές του. Το επόμενό μου βήμα ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, έχει στόχο να (επανα)φέρουμε την Περιφέρειά μας σε τροχιά ανάπτυξης. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου γίνεται σήμερα, καθώς το εγχείρημα αυτό απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία, ώστε να υπάρξουν οι κοινωνικές συνθέσεις και οι πολιτικές συμπράξεις που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για να πετύχει ευρεία συναίνεση.
Η συγκρότηση του συνδυασμού μας θα ξεπεράσει τα κομματικά στεγανά.  Ήδη άξιοι και ικανοί άνθρωποι, από όλο το πολιτικό φάσμα, πλαισιώνουν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής. Θα συνεργαστούμε με νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία.
Η Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση και συνέργεια, απαιτεί όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, γνωρίσματα που θέλω να πιστεύω πως αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου οι συμπολίτες μας.
Επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική θέση και η αξιοσύνη των ανθρώπων που κατοικούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Πλέον δεν μένουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας…

Με αίσθημα ευθύνης επιλέξαμε να αναλάβουμε δράση και να πάμε μπροστά, μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για τον τόπο και τα παιδιά μας.
Μπορούμε και θα πετύχουμε!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

Ο Δημήτριος Πέτροβιτς, γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Νομού Έβρου. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στη Θράκη σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες, για το Διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, εργάστηκε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ως Διευθυντής Ειδήσεων και συντονιστής πολιτικών εκπομπών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Το 2004 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη θεμάτων της Θράκης και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Τύπου της ακριτικής Ελλάδας. Στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Σημεία αναφοράς του Δημητρίου Πέτροβιτς:

Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
· Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την αρχή της νέας διοίκησης της Περιφέρειας το 2014 και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής την περίοδο 2012-2014.
· Μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CoR).
· Μέλος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολτικής.
· Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
·Στην εκλογική διαδικασία του 2010, ο συνδυασμός που ηγείτο ο Δημήτρης Πέτροβιτς στον Έβρο, έλαβε με την παράταξη του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη ποσοστό 55%, ενώ το 2014 έλαβε ποσοστό 63%.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Για δύο 3ωρα την ημέρα θα λειτουργεί το «σιντριβάνι» στην πλατεία Καπνεργάτη

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/10) ξεκίνησε τη λειτουργία του...

Η χώρα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τους πόρους της ΕΕ

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το γιατί η Ελλάδα, παρότι είχε...

Πιέσεις για επίσπευση των εργασιών στο έργο ύδρευσης του Παληού  

Απόστολος Χρόνης: Έγιναν δύο οι έγγραφες οχλήσεις στον ανάδοχο,...

Ο Γ. Προμούσας «ξέχασε» τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων

Ευγενία Φιλόσογλου: Δεν θα ανεχθούμε καμία αύξηση στο τέλος...

Επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 από την ομάδα “ΖΕΥΣ” στην Καβάλα

Η Καβάλα βρίσκεται στη λίστα των αεροπορικών επιδείξεων που...

Bit Pazar

του Παύλου Λεμοντζή Είναι big challenge να σε κρίνουν άνθρωποι...

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βενιζέλου

Σας ενημερώνουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας την Κυριακή 02-11-2025...

Το τερμάτισαν με την «ανάπλαση» της πλατείας Καπνεργάτη

Καλά, το έχουν τερματίσει εκεί στον δήμο Καβάλας με...