Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025
Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025

Τις συνομιλίες των Βενεζουελανών πιλότων με το αεροδρόμιο της Καβάλας ζητά η ΝΔ

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Το ζήτημα των πολύ συχνών προσγειώσεων κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας σε ελληνικά αεροδρόμια θέτουν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκκρεμεί ακόμη η απάντηση του κ. Σπίρτζη σε προηγούμενη ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για προσγείωση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένα άλλο αεροσκάφος που ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας προσγειώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης. Επίσης, στις 10 Νοεμβρίου 2018 το ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας προερχόμενο από το Μαρόκο. Πέραν των δύο αυτών συγκεκριμένων περιπτώσεων τα κυβερνητικά αεροσκάφη του Μαδούρο έχουν προσγειωθεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,  μέσα στο 2018 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, χωρίς ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν τον κ. Σπίρτζη:

1. Πόσες φορές και πότε ακριβώς εντός του έτους 2018 και έως σήμερα έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια κυβερνητικά αεροπλάνα της Βενεζουέλας;
2. Ποιος ήταν ο σκοπός των προσγειώσεων αυτών;

Επιπλέον, οι 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον Υπουργό Μεταφορών την κατάθεση στα πρακτικά των διαλόγων των πύργων ελέγχων των αεροδρομίων Ηρακλείου και Καβάλας με τον πιλότο του αεροσκάφους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μοντέρνα ή κλασική κουζίνα; Οδηγός για διαχρονικό στυλ

Σκοπεύετε να ανανεώσετε την κουζίνα σας ή αλλάζετε σπίτι...

DINOSAURS LIVE στον Λιμένα της Θάσου

Κινούνται – Βρυχώνται – Ανασαίνουν!!!! Μια αξέχαστη εμπειρία, ένα συναρπαστικό...

Chat GPT για επιχειρήσεις: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια «κάτι που θα...

Καβάλα: Νέα «κόλπα» με τις τηλεφωνικές απάτες

Συνελήφθησαν χθες (22-7-2025) το απόγευμα σε περιοχές της Καβάλας,...

Καταρράκτης ματιών. Μην τον αμελείτε!

Ο καταρράκτης ματιών είναι μια συχνή πάθηση των οφθαλμών...

Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στο Παληό

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών, ο...

Εκτός «μάχης» πάλι τρία ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Είναι σε ακινησία περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι...

Αξίζει να γράφει κανείς σε μια εποχή καθολικής παρακμής;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το έχω εξηγήσει πολλές φορές, αλλά...