Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025

Τις συνομιλίες των Βενεζουελανών πιλότων με το αεροδρόμιο της Καβάλας ζητά η ΝΔ

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Το ζήτημα των πολύ συχνών προσγειώσεων κυβερνητικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας σε ελληνικά αεροδρόμια θέτουν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εκκρεμεί ακόμη η απάντηση του κ. Σπίρτζη σε προηγούμενη ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας για προσγείωση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένα άλλο αεροσκάφος που ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας προσγειώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2019 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης. Επίσης, στις 10 Νοεμβρίου 2018 το ίδιο κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας προερχόμενο από το Μαρόκο. Πέραν των δύο αυτών συγκεκριμένων περιπτώσεων τα κυβερνητικά αεροσκάφη του Μαδούρο έχουν προσγειωθεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,  μέσα στο 2018 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, χωρίς ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερωτούν τον κ. Σπίρτζη:

1. Πόσες φορές και πότε ακριβώς εντός του έτους 2018 και έως σήμερα έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια κυβερνητικά αεροπλάνα της Βενεζουέλας;
2. Ποιος ήταν ο σκοπός των προσγειώσεων αυτών;

Επιπλέον, οι 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον Υπουργό Μεταφορών την κατάθεση στα πρακτικά των διαλόγων των πύργων ελέγχων των αεροδρομίων Ηρακλείου και Καβάλας με τον πιλότο του αεροσκάφους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόσκληση στον Άδωνι Γεωργιάδη να επισκεφτεί το νοσοκομείο της Δράμας

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την παρακάτω ανάρτηση: Μετά...

Ένταξη της Θάσου στον μειωμένο ΦΠΑ ζητούν οι επαγγελματίες του νησιού

Ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών της Θάσου με επιστολή του...

Πρώτα η ασφάλεια των πολιτών και μετά θα «σφυρίξει» το τρένο

Με απόφαση του ΣτΕ «παγώνει» το θέμα της σιδηροδρομικής...

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Ο Πρωθυπουργός «ξέχασε» τις μικρές επιχειρήσεις

Την δυσαρέσκειά του για την παντελή απουσία αναφοράς σε...

Επαναλειτουργεί το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΔΕΔΔΗΕ στη Θάσο

Ο δήμαχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: Έγκυρες...

Αναστασία Ιωσηφίδου: Φτάνει πια η κοροϊδία

Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε την παρακάτω δήλωση: Οι...