«Όντως υπάρχει μια πόλωση στο πολιτικό σκηνικό το τελευταίο χρονικό διάστημα, η οποία έχει άσχημα αποτελέσματα. Η πόλωση πάντοτε διαιρεί και δεν παύει να είναι κρίσιμη για την περίοδο που ζούμε, καθώς η χώρα προσπαθεί να βρει τα κομμάτια της, να ευθυγραμμιστεί κάτω από ένα πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα, για να μπορέσει να έχει μια προοπτική».
Αυτό επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής στην Καβάλα Ιορδάνης Χοροζίδης, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «με τον τρόπο που κινείται γενικότερα η χώρα, μια με το …αριστερό πόδι μια με το δεξί, δεν πάει πουθενά».
«Η σύγκρουση είναι ολοφάνερη κι έχει φτάσει σε ανεπίτρεπτα επίπεδα. Ξεπερνά τα όρια και γι’ αυτό πρέπει να κατανοήσουν όλοι τις δύσκολες περιστάσεις και μόνο με συνεννοήσεις πρέπει να γίνονται βήματα…»
«Η χώρα χρειάζεται μια πρόταση σαν αυτή που καταθέτει το Κίνημα Αλλαγής. Να συνταχθούν μαζί μας οι δημοκρατικές δυνάμεις, δηλαδή αυτές που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Χρειάζεται επίσης μια συνειδητοποίηση εκ μέρους του λαού και των ταγών των κομμάτων, που όμως δεν φαίνεται να υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, αφού η σύγκρουση είναι ολοφάνερη κι έχει φτάσει σε ανεπίτρεπτα επίπεδα. Ξεπερνά τα όρια και γι’ αυτό πρέπει να κατανοήσουν όλοι τις δύσκολες περιστάσεις και μόνο με συνεννοήσεις πρέπει να γίνονται βήματα. Αυτό το λέμε από την αρχή και δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο σοφό», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο» ο Ιορδάνης Χοροζίδης.
«Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε πάλι σε τέτοιου είδους περιστάσεις, ώστε οι πολίτες να βρεθούν μπροστά στις κάλπες και να ψηφίσουν με το θυμικό τους. Πρέπει να υπάρξει νηφαλιότητα, την οποία έχουμε υποχρέωση κι εμείς να την περάσουμε στον κόσμο»
Ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής συμπιέζεται από την ένταση του διπολισμού ανάμεσα σε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «Όντως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις φάνηκε κάτι τέτοιο. Φυσικά τις λαμβάνουμε υπόψη τις δημοσκοπήσεις, όμως μέλημά μας είναι να μη συμβεί κάτι τέτοιο, να μη συμπιεστούμε, αλλά αντίθετα προσπαθούμε να πείσουμε ότι ο μόνος τρόπος για να έρθουν ισορροπίες, είναι να διευρύνουμε τις δυνάμεις μας κι όχι αυτές να συρρικνωθούν. Ο κόσμος μας παίρνει το μήνυμα, από την άλλη όμως μέσα από λογικές της πόλωσης, που είναι πάντα λογικές διχασμού, θέλοντας να απαλλαγεί κάποιος από κάποιον προσανατολίζεται κάπου με θυμό. Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε πάλι σε τέτοιου είδους περιστάσεις, ώστε οι πολίτες να βρεθούν μπροστά στις κάλπες και να ψηφίσουν με το θυμικό τους. Πρέπει να υπάρξει νηφαλιότητα, την οποία έχουμε υποχρέωση κι εμείς να την περάσουμε στον κόσμο. Αν δεν το καταφέρουμε, τότε θα οδηγηθούμε στην ήττα και της άποψής μας, αλλά και της εθνικής μας πορείας στην πραγματικότητα».