Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025
Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025

Πρόταση του Μακάριου Λαζαρίδη για μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου σε «Νικολάου Μάρτη»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Τη μετονομασία της σήραγγας Συμβόλου στην Εγνατία Οδό σε σήραγγα «Νικολάου Μάρτη», ζητά ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Το σχετικό αίτημα, που – όπως υπογραμμίζει – έχει «έντονο συμβολισμό για την Καβάλα, αλλά και τη Μακεδονία μας γενικότερα», υπέβαλε ο κ. Λαζαρίδης με επιστολή του στον Πρόεδρο και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού Α.Ε., κ. Γ. Κωνσταντόπουλο και Κ. Κουτσούκο αντίστοιχα,  την οποία κοινοποίησε και στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή.

Αιτιολογώντας το σκεπτικό της πρότασής του, σημειώνει ότι «η μαχητική και ασυμβίβαστη προσωπικότητα του Νικολάου Μάρτη με καταγωγή από την Μουσθένη Καβάλας, αλλά και η καταλυτική συμβολή του στη μελέτη, τεκμηρίωση και προαγωγή της ελληνικότητας της Μακεδονίας καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του και από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, οφείλουν να αναγνωρισθούν και να τιμηθούν».

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Λαζαρίδης κάνει στη συγγραφή από τον αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη του βιβλίου «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας», το οποίο το 1985 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και «συγκίνησε κάθε Έλληνα. Παράλληλα, όμως, αφόπλισε κάθε πλαστογράφο με την αυθεντικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα των στοιχείων του και την σφαιρική θωράκιση της ελληνικότητας και μοναδικότητας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων».

Εκφράζει δε την πεποίθηση ότι «τόσο ως πολίτες, αλλά και ως θεσμικοί εκπρόσωποι, έχουμε την υποχρέωση να μεριμνούμε για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την  ενίσχυση προτύπων που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων».

Στο πλαίσιο αυτό και σε «αναγνώριση μνήμης και τιμής, αλλά και αφορμή γνώσης της προσφοράς και της συμβολής» του Νικολάου Μάρτη, ο κ. Λαζαρίδης ζητά την προώθηση του αιτήματός του υπ’ όψιν του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Περισσότεροι νέοι φοιτητές φέτος στην Πανεπιστημιούπολη Καβάλας

Θανάσης Μητρόπουλος: Όλα τα πανεπιστήμια με τα Τμήματα Φυσικής...

Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος ο Δήμαρχος Θάσου

Την Τρίτη 29 Ιουλίου 2025, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η...

Επιδότηση ενοικίου σε υπαλλήλους της δίνει η ΔΕΥΑΘ για να παραμείνουν στο νησί

Κώστας Μανίτσας: Το στεγαστικό είναι το κυριότερο και σοβαρότερο...

Στέργιος Κεχαγιάς: Μέχρι τώρα πάμε καλά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις πυρκαγιές…

«Μας προβληματίζουν τα συνεχή περιστατικά πυρκαγιών που καταγράφουμε στην...

Νομική Σχολή ΔΠΘ: Να ανακαλέσει την ατυχή δήλωσή της η Υπ. Παιδείας

Η Συνέλευση της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, με ανακοίνωσή...

Δ.Σ. Επιμελητηρίου: Στο επίκεντρο η KAVALA EXPO 2025 και η στήριξη του Summer Shopping Night

Πραγματοποιήθηκε στις 28.07.2025 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του...

Στρατηγικός εταίρος η Energean για την Αίγυπτο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία και στην αποθήκευση CO2 στην...

Σπονδυλοπλαστική, κυφοπλαστική και σπονδυλοδεσία. Γνωρίζετε τι είναι;

Η σπονδυλοπλαστική και η κυφοπλαστική είναι παρόμοιες επεμβάσεις που...