Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026
spot_imgspot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Πέτρος Ταχματζίδης: Περιμένουν πότε θα πεθάνουμε για να «λυθεί» το ασφαλιστικό

«Μόνο κυνικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και νωρίτερα του πρωθυπουργού; Πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτά που λένε! Όλα αυτά τα προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, ο 4387. Αυτοί περιμένουν πότε θα «φύγουν» από τη ζωή οι άνω των 70 ετών για να γλιτώσουν από τις συντάξεις. Ο στόχος τους είναι αυτός», επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας Πέτρος Ταχματζίδης, αναφορικά με την «επίλυση» του ασφαλιστικού με «φυσιολογικό τρόπο».  

«Όσα λένε ότι δεν θα κόψουν άλλο τις συντάξεις δεν ισχύουν, διότι όλα τα έχουν προγραμματίσει και τα έχουν αποφασίσει. Τώρα πια λένε αυτό που σκέφτονταν από την αρχή, όταν ετοίμαζαν αυτόν τον νόμο. Περιμένουν να τους αδειάσουμε τη γωνιά, για να μην έχει πρόβλημα ο Ε.Φ.Κ.Α. και να πληρώνει τις όποιες συντάξεις», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Ταχματζίδης.

«Οι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλα περιθώρια για αυταπάτες ότι κάτι μπορεί να διορθωθεί…»

«Για τον λόγο αυτό οι συνταξιούχοι πρέπει να το καταλάβουν καλά, ότι σωτηρία δεν θα έχουν απ’ αυτές τις αντιλήψεις που υπάρχουν στη σημερινή κυβέρνηση. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2013 ήταν ενάντια στους νόμους Βρούτση. Έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας να εφαρμόσει τους νόμους εκείνους. Οι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλα περιθώρια για αυταπάτες ότι κάτι μπορεί να διορθωθεί. Δεν θα αλλάξει τίποτα! Το λέμε αυτό με λύπη μας, γιατί οι άνθρωποι δούλεψαν μια ζωή και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας.

«Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί, όχι μόνο για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά για να διεκδικήσει όλα αυτά που του έχουν αφαιρεθεί από το 2009…»

«Ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει ότι όποιος δεν έχει 40 χρόνια στην Ελλάδα, για παράδειγμα ένας ελληνοπόντιος που ήρθε από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., ανεξάρτητα από τα ένσημα, δεν μπορεί να πάρει σύνταξη. Μέχρι εκεί έχουν φτάσει. Ένας συμπολίτης που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα μου λέει πρώτη φορά έχω δει τέτοιο ρατσισμό. Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί, όχι μόνο για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά για να διεκδικήσει όλα αυτά που του έχουν αφαιρεθεί από το 2009», τόνισε ο κ. Ταχματζίδης.

«Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά. Χρησιμοποίησαν τον όρο της Αριστεράς για να μπορέσουν να μπερδέψουν τον κόσμο…»

Ερωτηθείς για το αν περίμενε τέτοιες δηλώσεις από αριστερούς πολιτικούς, απάντησε: «Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά. Χρησιμοποίησαν τον όρο της Αριστεράς για να μπορέσουν να μπερδέψουν τον κόσμο. Όπως είχε κάνει το 1981 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Α. Παπανδρέου, έτσι ακριβώς, στα ίδια χνάρια, κινείται και ο κ. Τσίπρας. Λένε ότι είναι αριστεροί, ενθουσιάζεται ο κόσμος, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Δυστυχώς όμως έχουν αποδείξει ότι αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά».