Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025

Ο Πρόεδρος και 2 μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταδικάζουν την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος, που αποτελούν την   μειοψηφούσα άποψη στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας  για το θέμα που προέκυψε με το ΓΕΛ Λιμένα, απαντώντας στην συγκυριακή πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας λέμε τα εξής:

  1. Συντασσόμαστε πλήρως με την ανακοίνωση του ΓΕΛ Λιμένα.
  2. Πρόκειται για επιτηδευμένη διαστρέβλωση του νοήματος των λεγομένων των μαθητών του σχολείου, στο συγκεκριμένο video του ψηφίσματος των μαθητών,  με αφορμή τις γενικευμένες καταλήψεις των σχολείων αναφορικά με το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.
  3. Απομονώνοντας αρχικά τη φράση “Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση… του φιλόπατρη” της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ, τονίζουμε ότι οι μαθητές δεν αυτοχαρακτηρίζονται ως φασίστες. Αντιθέτως, ο λόγος τους είναι σαρκαστικός προς αυτούς που ταυτίζουν τη φιλοπατρία με το φασισμό και γι’ αυτό ειρωνευόμενοι προβαίνουν σε έναν υποθετικό συλλογισμό, ότι αν η φιλοπατρία είναι φασισμός, τότε αποδεχόμαστε τον όρο.

Δεν κατανοούμε πώς εκπαιδευτικοί με την ιδιότητα του φιλολόγου δεν μπορούν να το κατανοήσουν!!! Εκτός και εάν υποκρύπτεται κάτι άλλο ή υπάρχουν πολιτικοί λόγοι.

  1. Τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος πιστεύουμε ότι η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Λιμένα αντιλαμβάνονται πλήρως το νόημα των λεγομένων των μαθητών, που ουδεμία σχέση έχει με την υποστήριξη ή διάδοση του φασισμού. Γι’ αυτό καλά κάνουν και δεν θίγονται από την εν λόγω ανάρτηση.

Λέμε στην συγκυριακή πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, όταν βγάζουν ανακοινώσεις που αφορούν τους μαθητές και τους συναδέλφους καθηγητές. Ο ρόλος της ΕΛΜΕ Καβάλας είναι να βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών και των καθηγητών και όχι απέναντί τους, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          ΤΑ ΜΕΛΗ

ΤΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                         ΠΕΤΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΝΤΑΜΠΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πάγιο αίτημα της κοινωνίας η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

«Όσον αφορά τις τιμές των υγρών καυσίμων θεωρώ ότι...

Η Τεχνητή νοημοσύνη έγραψε ένα δικό μου… άρθρο

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα. Να...

Παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Σύλλογο Πυρασφαλείας Ποταμιάς

Σήμερα, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025, ο Δήμαρχος Θάσου κ....

Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας στο εκπαιδευτικό σύστημα

Αργύρης Μυστακίδης: Οι αλλαγές οι οποίες βλέπουν το φως...

Στην Kavala Expo θα παρουσιαστεί η έκθεση του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα στην...

Ηλεκτρονικά όλα τα υδρόμετρα μέχρι το τέλος της χρονιάς

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αντικατασταθεί στο...

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Από γεωστρατηγική πύλη της Ελλάδας σε πρότυπο ανάπτυξης

Άρθρο του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας, Καινοτομίας...

Αλμυρίκια φυτεύονται σε ακτές του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Αν δούμε και πηγαίνουν καλά θα προμηθευτούμε...