Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Την Κυριακή έγινε το επόμενο βήμα για την μεγάλη νίκη»

Ημέρα:

«Την Κυριακή (2/6) έγινε το επόμενο βήμα για την μεγάλη πολιτική νίκη που θα έρθει στις 7 Ιουλίου», υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Αν κανείς αναλογιστεί ότι στις 13 περιφέρειες η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις 11,5, δηλαδή 11 με δικό της υποψήφιο και μια ακόμη από τον χώρο της, χωρίς επίσημη στήριξη και ότι μόνο στην Κρήτη υπήρξε επικράτηση άλλου κόμματος, όχι πάντως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το συμπέρασμα είναι καταλυτικό», ανέφερε αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέρρευσε και στις 7 Ιουλίου θα έχουμε το οριστικό αποτέλεσμα. Θέλει όμως ακόμη πολλή δουλειά, εγρήγορση και σεμνότητα…»

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε επίπεδο δήμων έχουν έτσι κι αλλιώς άλλο χρώμα, αλλά οι περιφερειακές εκλογές είναι πρόσφορο πεδίο για εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων. Κι αυτά μας λένε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέρρευσε κι ότι στις 7 Ιουλίου θα έχουμε το οριστικό αποτέλεσμα. Θέλει όμως ακόμη πολλή δουλειά, εγρήγορση και σεμνότητα. Μέσα στην εβδομάδα πιθανότατα θα έχουμε περισσότερα νέα σχετικά με τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν θα έχει πάει ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της δημοκρατίας για να ζητήσει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών», τόνισε σχετικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Υπάρχει ακόμη εμμονή στην εξουσία και αλαζονεία. Δεν διδάχτηκαν πολλά, δεν πήραν το μήνυμα, κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι έκανε λάθος ο λαός και δεν κατάλαβε τι ψήφιζε…»

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο τελικά οι εκλογές να τραβήξουν προς τα πίσω, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Δεν είμαι στο μυαλό του κ. Τσίπρα, αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένας ‘Έλληνας που όταν ακούει κάτι από το στόμα του τον πιστεύει. Γι’ αυτό εξακολουθούμε να είμαστε δύσπιστοι. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω με τις μεθοδεύσεις που έγιναν μέσα στην εβδομάδα με την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, υπάρχει ακόμη εμμονή στην εξουσία και αλαζονεία. Δεν διδάχτηκαν πολλά, δεν πήραν το μήνυμα, κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι έκανε λάθος ο λαός και δεν κατάλαβε τι ψήφιζε. Σε κάθε περίπτωση και επειδή υπάρχουν φήμες ότι θα λειτουργήσει μέσα στην εβδομάδα η Βουλή για να περάσουν νομοσχέδια και διευθετήσεις, κάνοντας ρουσφέτια την τελευταία στιγμή, μεταξύ των οποίων και ο ποινικός κώδικας που με αφορά άμεσα, ακόμη έχουμε μια κατάσταση στο φλου. Και στην ύστατη στιγμή βγαίνει προς τα έξω η απίστευτη προχειρότητά τους και έλλειψη οργάνωσης στον προγραμματισμό αυτής της κυβέρνησης. Αυτά δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Το μόνο σίγουρο είναι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών που θα είναι η οριστική ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η αλλαγή πολιτικού σκηνικού στη χώρα».

«Θα ήθελα να απευθύνω τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή του κ. Μέτιου για πρώτη φορά ως αιρετού περιφερειάρχη και προσβλέπω σε αγαστή συνεργασία για το καλό της περιφέρειας και της Καβάλας»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δήμου Καβάλας αντίστοιχα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επισήμανε: «Ήταν αναμενόμενο ότι στην περιφέρεια η εκλογική διαδικασία θα είναι ντέρμπι. Η επικράτηση του κ. Μέτιου αθροίζει το αποτέλεσμα στις προσδοκίες της Νέας Δημοκρατίας. Θα ήθελα να απευθύνω τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή του για πρώτη φορά ως αιρετού περιφερειάρχη και προσβλέπω σε αγαστή συνεργασία για το καλό της περιφέρειας και της Καβάλας».

«Αυτά που έγιναν ή δεν έγιναν ανάμεσα στις δυο Κυριακές, προκειμένου να έρθει το αποτέλεσμα που θέλαμε για τη Δήμητρα Τσανάκα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες»

«Από την άλλη η ήττα της κ. Τσανάκα με διακριτή διαφορά, ήταν το μοναδικό ψεγάδι σε μια πολύ καλή μέρα για τη Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο απολογισμός πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες. Ασφαλώς σε κάθε ήττα υπάρχουν αιτίες, όπως και σε κάθε νίκη. Αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ την επόμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που κρατώ είναι ότι η αναμέτρηση αυτή διεξήχθη σε καλό και πολιτισμένο κλίμα μεταξύ των υποψηφίων κι αυτό φάνηκε από τη γενναία κίνηση να επισκεφθεί η κ. Τσανάκα τον Θ. Μουριάδη αναγνωρίζοντας τη νίκη του. Πάντως αυτά που έγιναν ή δεν έγιναν ανάμεσα στις δυο Κυριακές, προκειμένου να έρθει το αποτέλεσμα που θέλαμε για τη Δήμητρα Τσανάκα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...