Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Μπάμπης Δράκος: Η κυβέρνηση στηρίζει, αλλά η ζημιά είναι μεγάλη

Ημέρα:

«Το 2020 ήταν μια χρονιά που σχεδόν στο σύνολό της, η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα, με την οικονομία της σε lockdown. Παραμονές του νέου έτους βρισκόμαστε σε επίπεδο προετοιμασίας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Θέλω να πιστεύω ότι μετά από την παρέλευση κάποιων μηνών, θα έχει εμβολιαστεί το 60 με 70% του πληθυσμού, για να τελειώσει η πανδημία, με στόχο να προλάβουμε να κερδίσουμε λίγο από το χαμένο έδαφος του 2019, το φετινό καλοκαίρι».

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας της ΝΔ, Μπάμπης Δράκος, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στις δράσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απάντησε στο αν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, ενώ σχολίασε τόσο τις δημοσκοπήσεις, την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και το αν «βλέπει» πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες εντός του 2021.

«Νομίζω ότι η Κυβέρνηση προσπάθησε όσο το δυνατό περισσότερο να στηρίξει την Οικονομία – Η ζημιά που έχει γίνει όμως είναι πολύ μεγάλη – Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος θα περάσουν τουλάχιστον δύο έτη…»

Αναφερόμενος αρχικά στις δράσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, τόνισε: «Νομίζω ότι η Κυβέρνηση προσπάθησε όσο το δυνατό περισσότερο να στηρίξει την Οικονομία, τους εργαζόμενους δε ιδιαίτερα. Έχουν διοχετευτεί στην Οικονομία ήδη 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 435 εκατομμύρια ευρώ σε μέτρα ενίσχυσης, ειδικά δε για την Π.Ε. Καβάλας 124 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για πολύ σημαντικές ενισχύσεις, ωστόσο, δεν το συζητάμε, η ζημιά που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη. Η ύφεση αγγίζει το 10% και καταλαβαίνει κανείς ότι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος θα περάσουν τουλάχιστον δύο έτη».

«Η Κυβέρνηση στήριξε και θα στηρίξει την αγορά για όσο χρόνο χρειαστεί…»

 Παράλληλα, ο κ. Δράκος συμπλήρωσε ότι «η Κυβέρνηση στήριξε και θα στηρίξει την αγορά για όσο χρόνο χρειαστεί».

Όπως σημείωσε, ήδη ετοιμάζεται το νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα με δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συν του ότι ακολουθούν η επιστρεπτέα 5, αλλά και η 6 που θα «πιάσουν» σχεδόν όλους τους κλάδους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, εκτίμησε ότι εν τέλει όλες οι επιστρεπτέες προκαταβολές, θα μετατραπούν στο σύνολό τους σε μη επιστρεπτέες.

«Όταν αποδεικνύονται κάποιες κινήσεις άστοχες, είναι μεγαλείο να μπορείς να αναγνωρίζεις την επόμενη μέρα ότι είναι λάθος και να το παίρνεις πίσω…»

Ερωτηθείς για το αν έχουν λάθη ή παραλείψεις εκ μέρους της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας απάντησε: «Δεν το συζητώ αυτό. Το θέμα είναι όμως ότι όταν εκ του αποτελέσματος βλέπεις πως κάτι δεν πάει καλά, αμέσως να παρεμβαίνεις με διορθωτικές κινήσεις. Αυτό το έκανε η Κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Όταν αποδεικνύονται κάποιες κινήσεις άστοχες, είναι μεγαλείο να μπορείς να αναγνωρίζεις την επόμενη μέρα ότι είναι λάθος και να το παίρνεις πίσω. Μη ξεχνάμε ότι λάθη κάνει αυτός που δουλεύει. Αν… κοιμάσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κάνεις ποτέ λάθη».

«Δεν υπάρχει ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυτή τη στιγμή – «Παίζει» μόνη της η Νέα Δημοκρατία»

Κληθείς να σχολιάσει την δημοσκοπική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και την τακτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Μπάμπης Δράκος επισήμανε: «Δεν υπάρχει ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυτή τη στιγμή! Δεν έχει κάτι να μας προτείνει. Η μόνη αντιπολιτευτική κουβέντα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ότι πλειοδοτεί στα μέτρα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση. Δηλαδή λέει η Κυβέρνηση ότι θα δώσει για παράδειγμα 50 εκατομμύρια ευρώ προς μια κατεύθυνση, λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική. Δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα όταν αντιπολιτεύεσαι με αυτόν τον τρόπο. Για να μπορείς να κερδίσεις στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στην πραγματικότητα, χρειάζεται να προτείνεις μέτρα συγκεκριμένα που να αγγίζουν κυρίως την τσέπη του φορολογούμενου. Δεν υπάρχει αντίπαλος αυτή τη στιγμή. «Παίζει» μόνη της η Νέα Δημοκρατία».

Δεν αποκλείει εθνικές εκλογές μέσα στο 2021 ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες, εντός του 2021, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, απάντησε: «Κάποια στιγμή, στην αρχή τις πανδημίας, «έβλεπα» ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν εθνικές εκλογές για πολλούς λόγους. Ένας εξ αυτών ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία με άλλο πρόγραμμα ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2019, αλλά η πανδημία τα έφερε όλα πάνω κάτω, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε τώρα με ένα άλλο πρόγραμμα εντελώς διαφορετικό. Αυτός είναι ένας λόγος πραγματικός για να ζητήσεις και πάλι την ψήφο του λαού. Δεν αποκλείεται τίποτα στην πολιτική, άρα και οι εθνικές εκλογές. Μην ξεχνάμε αυτό που έλεγε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν αυτονόητα στην πολιτική».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...