Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Στόχος της ΝΔ τρεις ή τέσσερις βουλευτές στην Καβάλα

Ημέρα:

«Επειδή η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα, φιλοδοξούμε στην Καβάλα να έχουμε τουλάχιστον τρεις ή και τέσσερις βουλευτές, όπως είχαμε το προηγούμενο διάστημα κι αυτός είναι ο στόχος μας», τόνισε την Κυριακή (3/2) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντήσεις με φορείς και κομματικά στελέχη.

”Δίνουμε τη μάχη του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε έναν σωστό αγώνα, ενώνοντας τους Έλληνες, έχοντας ένα εθνικό οραματισμό, μία εθνική προοπτική να βρούμε τους δρόμους εκείνους που με συναίνεση και συνεργασία θα φτιάξουμε το κοινό μας όραμα, χτίζοντας ένα ασφαλές κοινό σπίτι στο μέλλον, εκπροσωπώντας την Ευρώπη”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κεφαλογιάννης.

”Μπορούμε να δημιουργήσουμε προοπτικές ανάπτυξης και στην βιομηχανία που στην πόλη της Καβάλας είναι κόμβος”

”Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια παρά τα προβλήματά της, γιατί αυτή η κοινή μας προοπτική μας χάρισε εβδομήντα χρόνια ειρήνης και καλής δημοκρατίας. Αν έχουμε ένα μεγάλο μειονέκτημα, είναι το ότι επειδή ζήσαμε την πιο μακρόχρονη περίοδο ειρήνης ευημερίας και ασφάλειας στην ιστορία μας, τα θεωρούμε δεδομένα και δεν είναι. Άρα ας συγκρατήσουμε το εθνικό μας μέτωπο, ας κάνουμε σωστά τις επιλογές μας. Έχουμε μπροστά μας τέσσερις εκλογές με κύριες τις εθνικές. Μπορούμε να δημιουργήσουμε προοπτικές ανάπτυξης και στην βιομηχανία που στην πόλη της Καβάλας είναι κόμβος. Και στον πρωτογενή τομέα έχουμε μια τεράστια ενδοχώρα και σε αυτή την συνεργασία προσβλέπουμε τώρα και στο μέλλον και γι αυτό είμαι εδώ, για να σφυρηλατήσουμε αυτές τις σχέσεις. Να δούμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και να προγραμματίσουμε θέματα για το μέλλον. Το κοινό μας σπίτι είναι η Ευρώπη κι αυτή μπορεί να μας δώσει μεγάλες προοπτικές αν εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει. Πάνω σε αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να έχουμε επιτυχίες στο μέλλον, επιβεβαιώνοντας πως κάναμε το καθήκον μας κι ότι πήραμε ό,τι μπορούσαμε να πάρουμε από την Ευρώπη για το καλό και των συμπολιτών μας και της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα εδώ στην Μακεδονία”, συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Κεφαλογιάννης.

Για τη ”Συμφωνία των Πρεσπών”

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφερόμενος στη ”Συμφωνία των Πρεσπών”, τόνισε ότι ”πρόκειται για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία που παραχωρεί εθνική κυριαρχία και είναι μια εθνική ήττα για τη Ελλάδα, άσχετα αν εμείς ως Νέα Δημοκρατία προσπαθήσαμε να σταματήσουμε αυτή τη συμφωνία. Αυτό το κάναμε με την πρόταση μομφής που καταθέσαμε τον Ιούνιο. Σήμερα προσπαθήσαμε να πείσουμε και τα άλλα κόμματα, να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γιατί τα μεγάλα εθνικά θέματα πρέπει να λύνονται με την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας. Με την προκήρυξη των εκλογών ο λαός πρέπει να αποφασίζει προς ποια κατεύθυνση να κινηθεί, αφού τα κόμματα υπεύθυνα καταθέσουν όλες τους τις απόψεις. Δυστυχώς, η συμφωνία που ψηφίστηκε δημιουργεί δεδομένα και υποχρεώσεις και το μόνο που απομένει σε μας είναι να μη ψηφίσουμε το πρωτόκολλο για την εισδοχή στο ΝΑΤΟ και να βάλουμε όλες τις προϋποθέσεις πιέζοντας τα Σκόπια να αλλάξουμε κομμάτια της συμφωνίας, αλλά μέσα από την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε για την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διεθνείς συμφωνίες, ακόμα κι αν υπογραφούν από δικτατορικά καθεστώτα, δημιουργούν διεθνείς υποχρεώσεις κι αλλάζουν μόνο με νέες διεθνείς συμφωνίες. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που διαθέτουμε. Την σύμπνοια δηλαδή του ελληνικού λαού και την αντίθεσή του στη συμφωνία, αλλά και όλες τις προοπτικές και προϋποθέσεις που χρειάζονται τα Σκόπια για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

”Εθνικές εκλογές έπρεπε να είχαν ήδη γίνει χθες…”

Αναφορικά με το αν πρέπει να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε: ”Έπρεπε να είχαν ήδη γίνει χθες και θα ήταν εθνικά ωφέλιμο να είχαν γίνει τον Ιούνιο, γιατί πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να είχε επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία. Δεν αρνούμαστε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αυτό όμως που αρνούμαστε είναι να παραχωρήσουμε το εθνικό μας δίκιο. Αυτό το ζήτημα θα μας απασχολεί τις επόμενες δεκαετίες. Υπάρχει και το μεγάλο οικονομικό μας θέμα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να βγει με το μικρότερο δυνατό κόστος από τη μεγάλη αυτή περιπέτεια”.

”Από ό,τι αντιλαμβάνομαι από την δυναμικότητα της Π.Ε. Καβάλας, θα  υπάρχει πολλαπλή εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα…”

”Έχουμε διαφορετική προσέγγιση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στα εθνικά και στα οικονομικά θέματα. Στα εθνικά θέματα ο κ. Τσίπρας είναι διεθνιστής και εμείς είμαστε πατριώτες, θέλουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας. Και στην οικονομία εμείς είμαστε φιλελεύθεροι και πιστεύουμε ότι η χώρα μας χρειάζεται δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά θέλουμε να ενισχύσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις όλου του τόπου μας, ώστε χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις να δημιουργήσουμε πλούτο που θα δώσει έσοδα. Κοινωνική πολιτική χωρίς λεφτά είναι κοινωνική απάτη. Από ό,τι αντιλαμβάνομαι από την δυναμικότητα της Π.Ε. Καβάλας, θα  υπάρχει πολλαπλή εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα, γιατί και εμείς θέλουμε αυτή η περιοχή να έχει μια μεγάλη προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία. Και οι προϋποθέσεις υπάρχουν και στη Μακεδονία και στη Θράκη”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...