Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, 2026
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, 2026

Μακάριος Λαζαρίδης: Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα για Τσίπρα και Καμμένο

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Την πεποίθησή του ότι πάνω από τα εθνικά ζητήματα της πατρίδας μας και τα προβλήματα των πολιτών για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο υπάρχει μόνο η καρέκλα, εξέφρασε ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» και στη δημοσιογράφο κυρία Γιάννα Παπαδάκου. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Καμμένου ότι θα εμποδίσει με κάθε τρόπο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού παραλογισμού. Πως γίνεται, άλλωστε, από τη μια να στηρίζει τον κ. Τσίπρα που μόλις προχθές, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ευχόταν να ονομαστούν τα Σκόπια “Γκόρνα Μακεδονία” και από την άλλη να ισχυρίζεται ότι θα εμποδίσει τη χρήση του όρου “Μακεδονία”;»

«Ήδη», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο “Μακεδονία” και ο κ. Καμμένος όχι μόνον δεν τον αποδοκιμάζει, αλλά τον στηρίζει. Ο κ. Τσίπρας διακηρύσσει ότι εργάζεται με στόχο να ονομαστούν τα Σκόπια “Γκόρνα Μακεδονία” και ο κ. Καμμένος τον αποδοκιμάζει στηρίζοντάς τον. Στηρίζει μια Κυβέρνηση που έβαλε σκοπό της να κάνει αυτό που ο ίδιος λέει ότι θα εμποδίσει!»

«Είναι», είπε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «ο απόλυτος παραλογισμός. Προφανώς, διότι πάνω από όλα για τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα, υπάρχει μόνον η καρέκλα. Ισχύει μόνον το “νυν υπέρ πάντων η καρέκλα”».

Αναφορικά με τη συνάντηση της Βάρνας, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι επιβεβαίωσε ότι «η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι και πολύτιμο διπλωματικό εφόδιο και για την Ελλάδα και για την Κύπρο. Δυστυχώς, ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν το αξιοποίησε όσο θα μπορούσε. Επαναπαύτηκε στην φραστική αποδοκιμασία της Τουρκίας και δεν επιδίωξε απτά αποτελέσματα».

«Επιβεβαιώθηκε, ταυτόχρονα», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης «πόσο ορθή ήταν η θέση της Νέας Δημοκρατίας να διεθνοποιήσει εξ’ αρχής το ζήτημα των δύο στρατιωτικών μας. Δυστυχώς, με την αμηχανία της Κυβέρνησης, με τις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του, αλλά και με την αρχική απροθυμία τους στην πρόταση διεθνοποίησης του ζητήματος,  χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

«Η Τουρκία», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «οφείλει τώρα να ακούσει το μήνυμα των εταίρων μας και να πράξει ανάλογα. Κάθε άρνησή της, την βάζει στο περιθώριο της Ευρώπης. Επομένως αποκτούν μείζονα σημασία τα βήματα που έπονται».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καβάλας παρά τις εκπτώσεις

Γιάννης Τσίρλης: Δεν είναι τοπικό το φαινόμενο είναι πανελλαδικό...

Συνεχίζεται η πίεση στο Νοσοκομείο Καβάλας εξαιτίας των εποχικών ιώσεων

Κατερίνα Πετράκη: Τα όρια κατάρρευσης του προσωπικού έχουν ξεπεραστεί...

Η Καρυστιανού έχει προ πολλού κριθεί

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Δεν χρειάζεται να κριθεί μεσα από...

Λεωνίδας Παππάς: Πρωτόγνωρα πράγματα η τροπολογία για τη συνεπιμέλεια των παιδιών

Στον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με την τροπολογία για...

Θ. Μαρκόπουλος: Καλώς ακυρώθηκε η μελέτη για τα Τενάγη των Φιλίππων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκαν τη Δευτέρα (26/1) οι αρμόδιες...

Κατάθεση λουλουδιών στο Εβραϊκό Μνημείο από τον Δήμαρχο Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Πρόεδρος του...

Όρια: όχι για να απομακρύνεις τους άλλους, αλλά για να επιστρέψεις στον εαυτό σου

Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου Γιάννης Ξηντάρας Υπάρχει μια παρεξήγηση γύρω από...

1936-2026: 90 χρόνια ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ στην ΚΑΒΑΛΑ!

Με τη συμμετοχή παιδιών, μελών, γονέων και φίλων του...