Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ψηφοθηρικά επιδόματα»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την πολιτική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τους πολίτες από τη φτώχεια και όχι να τους κρατάμε στη φτώχεια και να τους επιδοτούμε». Την επισήμανση αυτή έκανε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στο δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε.

Την ίδια στιγμή εξήγησε γιατί η Νέα Δημοκρατία λέει ναι επί της αρχής στο επίδομα. «Ακόμη και αυτό το μικρό επίδομα αποτέλεσμα της ανελέητης φοροεπιδρομής που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και έχει οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες, είναι ανάσα οξυγόνου που θα κρατήσει ζωντανούς πολλούς από τους συμπολίτες μας που εξαθλίωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και σε αυτό, ένα κοινωνικά ευαίσθητο κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, δεν θα μπορούσε επί της αρχής να μην πει ναι», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Υπενθύμισε παράλληλα ο κ. Λαζαρίδης ότι «η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους».

Επιπλέον, ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη επισήμανε ότι «η φτώχεια που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάτε με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα».

Ακόμη, ο σύμβουλος επικοινωνίας τους Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποδόμησε τον ισχυρισμό της Κυβέρνησης για μέρισμα ύψους 1,4 δις ευρώ. «Ισχυρίζεται η Κυβέρνηση ότι μοιράζει  1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η Κυβέρνηση αυξάνει τις  ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Την επίσκεψη του νέου Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν....

Η Energean στηρίζει την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

Η Energean, στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσής της για...

Ακυρώνεται η κοπή πίτας της ΔΕΕΠ Καβάλας και η επίσκεψη της Άννας Καραμανλή

Καθώς οι μέρες σκιάζονται από βαρύτατο πένθος για τον...

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ» στην ΕΡΤ1

του Παύλου Λεμοντζή Όταν η σάτιρα είναι οργανικά ενσωματωμένη στη...

Όρια στη σχέση γονέα–παιδιού: Εκεί που η αγάπη χρειάζεται πλαίσιο

Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας Τα όρια στη σχέση γονέα–παιδιού...

Βελτιωμένα τα αποθέματα νερού στην Π.Ε. Καβάλας

Ζαφείρης Μυστακίδης: Λόγω ραγδαιότητας των φαινομένων μεγάλο μέρος των...

Το θέμα των Λουτρών Ελευθερών στο Δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου

Γιώργος Καλλινικίδης: Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει...