Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η δέσμευσή μου για αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα γίνεται πράξη»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Το χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, ο οποίος τελεί προς αξιοποίηση σύμφωνα με τις δρομολογημένες διαδικασίες, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο ο κ. Λαζαρίδης είχε θέσει επιτακτικά στο δημόσιο διάλογο από την πρώτη στιγμή που εξέφρασε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Π.Ε. Καβάλας.

Ειδικότερα, στις 8 Μαρτίου 2018, ο κ. Λαζαρίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Egnatia Aviation» στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Δημήτρη Λυμπεράκη και συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας, που συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαζαρίδης είχε καλέσει την τότε ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας – στο οποίο ανήκει ο χώρος –  «να βγάλουν το ταχύτερο δυνατό το παλαιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα σε διαγωνισμό, καθώς η Egnatia Aviation είχε συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξής του».

Παράλληλα, η εν λόγω πρόταση συμπεριλήφθηκε και στο αναπτυξιακό του σχέδιο «Καβάλα 2020 – 2050», το οποίο παρουσίασε πριν από τις τελευταίες Εθνικές Εκλογές, ενώ στις 11 Νοεμβρίου 2019, σε συνέντευξη τύπου, επιβεβαίωσε τις σχετικές επαφές  που είχαν ξεκινήσει με το Ταμείο και την αρμόδια διεύθυνση του Γ.Ε.Α., τη Δ2.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο παλαιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Το παλαιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα – και φυσικά το χωριό – θα είναι σύντομα το κέντρο διεθνούς αεροπορικής εκπαίδευσης.

 Και αυτό γιατί, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη, η Egnatia Aviation, που έχουμε την τύχη να εδρεύει στην Καβάλα, απέκτησε μετά από διαγωνισμό του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, το αεροδρόμιο.

 Το είχα προτείνει από το 2018.

 Το είχα προτάξει στο αναπτυξιακό μου σχέδιο “Καβάλα 2020 – 2050”.

 Είμαι ικανοποιημένος που και αυτή η δέσμευσή μου γίνεται πράξη.

Περισσότερο ικανοποιημένος είμαι βέβαια από την προσέλκυση μιας σημαντικής επένδυσης πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που θα δημιουργήσει δεκάδες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

 Συνεχίζω με συνέπεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τη δουλειά προς όφελος της Καβάλας και των συμπολιτών μου». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μπορεί να επιστρέψει ένας αποδεδειγμένα άχρηστος πολιτικός; 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Είμαστε ένας λαός με κοντή μνήμη....

Εργασίες ανακαίνισης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Θάσου

Ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: ΜΕΤΑ...

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη διεκδικεί κορυφαία διάκριση στην Ευρώπη

Υποψήφια για Europe’s Leading Emerging Destination 2025 στα World...

«Δον Ζουάν» με τον Πάνο Βλάχο στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν στην Αθήνα, η...

Τα σκουπίδια κάνουν πάρτι!!!

Έξι (6) μέρες έχει να περάσει απορριμματοφόρο από το...

Πείτε “Αντίο” Στην Ενοχλητική Τριχοφυΐα

Οριστική Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη Η laser αποτρίχωση αποτελεί την...

Ζέστη είναι θα περάσει, αλλά χρειάζεται προσοχή

Αλέξης Πολίτης: Η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί ουσιαστικά διαταραχή της...

Φίλιππος Αναστασιάδης: Ήταν λάθος που απορρίψαμε το νατοϊκό λιμάνι

Στο προσκήνιο επαναφέρει την πρόταση για τη δημιουργία νατοϊκού...