Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Λεωνίδας Παππάς: Να πάνε στο σπίτι τους όσοι δεν αισθάνονται ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ημέρα:

Στις ραγδαίες εξελίξεις του Qatargate και την εμπλοκή σε αυτό της Εύας Καϊλή, στα όσα ακούγονται περί πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και στην ετοιμότητα του κόμματός του για προσφυγή στις κάλπες ακόμη και στις αρχές του νέου έτους, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο Λεωνίδας Παππάς, στέλεχος του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ενδιαφερόμενος υποψήφιος βουλευτής Καβάλας.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια απογοήτευση και μια στενοχώρια, πρώτα απ’ όλα γιατί η κ. Καϊλή είναι ένας νέος άνθρωπος, αλλά και γιατί μας απογοήτευσε. Είχε δόξα, φήμη, είχε καταφέρει να ανελιχθεί σε υψηλά αξιώματα με τη στήριξη του χώρου μας φυσικά, δεν την διόρισε κανείς, δυστυχώς όμως απογοήτευσε το κόμμα της, απογοήτευσε και την Ελλάδα, γιατί ο ευρωβουλευτής δεν είναι μόνο του κόμματος του, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι Έλληνας ευρωβουλευτής. Άρα υπάρχει μια συνολική απογοήτευση. Η παράταξή μας κατευθείαν διέγραψε την κ. Καϊλή, ήταν αυτό που όφειλε να κάνει. Λυπάμαι για την ίδια που τόσο φθηνά και απροκάλυπτα πρόδωσε τον χώρο μας. Για κάθε μια Καϊλή όμως υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που αφιλοκερδώς προσφέρουν και δουλεύουν για τη δημοκρατική παράταξη», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παππάς.

«Η κ. Καϊλή είχε απομονωθεί, είχε αποστασιοποιηθεί, φλέρταρε με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως στην πολιτική μετρά η συγκυρία. Ήταν να διαγραφεί; Ήταν με το ένα πόδι εκτός ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Δεν διεγράφη. Φυσικά ανήκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., αυτή είναι η πραγματικότητα…»

«Υπάρχει μια συζήτηση για το πολιτικό φλερτ της κ. Καϊλή με την Νέα Δημοκρατία. Είναι αλήθεια. Η κ. Καϊλή είχε απομονωθεί, είχε αποστασιοποιηθεί, φλέρταρε με τη Νέα Δημοκρατία. Στο κρίσιμο θέμα των υποκλοπών με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., την πρώτη μέρα βγήκε και δήλωσε ότι είναι κάτι σύνηθες κι όχι κάτι σημαντικό. Για το Κατάρ για ένα ζήτημα εργασιακών δικαιωμάτων που για εμάς είναι σημαντικό, έκανε μια αυτόνομη ανεξάρτητη δήλωση ότι είναι δήθεν εργασιακός παράδεισος, τη στιγμή που όλη η υφήλιος μιλά για 6.500 θανάτους και άθλιες συνθήκες εργασίας. Όμως στην πολιτική μετρά η συγκυρία. Ήταν να διαγραφεί; Ήταν με το ένα πόδι εκτός ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Δεν διεγράφη. Φυσικά ανήκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., αυτή είναι η πραγματικότητα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Λεωνίδας Παππάς.

«Εμείς διαγράψαμε την κ. Καϊλή και δεν πρέπει να μπαίνουμε σε λογικές συμψηφισμών. Πρέπει να δούμε πως θα στελεχώνουμε τα ψηφοδέλτια και το κόμμα με ανθρώπους που δεν έχουν απληστία…»

«Από εδώ και πέρα εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτήν την υπόθεση για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας στον βαθμό που μπορούμε κι εμείς και κάθε κόμμα. Θα μπορούσαμε να κάνουμε συγκρίσεις. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για παράδειγμα έχει δυο ανθρώπους στο Ειδικό Δικαστήριο, τους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, για πολύ σοβαρά αδικήματα. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης έκαναν τέσσερις μέρες να διαγράψουν τον κ. Πάτση. Αλλά ας μην μπούμε σε συγκρίσεις. Εμείς διαγράψαμε την κ. Καϊλή και δεν πρέπει να μπαίνουμε σε λογικές συμψηφισμών. Πρέπει να δούμε πως θα στελεχώνουμε τα ψηφοδέλτια και το κόμμα με ανθρώπους που δεν έχουν απληστία, που δεν βάζουν το ατομικό, πολιτικό και οικονομικό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον της παράταξης και του τόπου», ανέφερε ακόμη ο κ. Παππάς.

«Όσοι δεν αισθάνονται ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δεν μπορούν να υπηρετήσουν τις αξίες και τις αρχές μας, δεν πα να είναι 30 χρόνια βουλευτές, να πάνε στο σπίτι τους…»

 Σε ερώτηση για το κατά πόσο μπορεί να γίνεται ενδελεχής έλεγχος για όσους θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., ο Λεωνίδας Παππάς απάντησε: «Μπορεί να γίνεται αυτός ο έλεγχος. Η επιλογή των υποψηφίων μας που θα γίνει τον επόμενο μήνα, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι πήρε τα μηνύματα. Ανθρώπους που πλήγωσαν, όχι μόνο ηθικά αλλά και πολιτικά την παράταξη, δεν πρέπει να τους δούμε στα ψηφοδέλτια, τα οποία είναι ο καθρέφτης της παράταξης, είναι ο καθρέφτης του ίδιου του αρχηγού. Ανανέωση λοιπόν, αλλά ανανέωση και με άτομα που έχουν μια κοινωνική διαδρομή διάφανη, πεντακάθαρη. Αυτό είναι το μήνυμα, αυτό θέλει ο κόσμος. Εγώ είμαι της άποψης ότι και άλλες πρωτοβουλίες πρέπει να ληφθούν μέσα στο κόμμα μας. Όσοι δεν αισθάνονται ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δεν μπορούν να υπηρετήσουν τις αξίες και τις αρχές μας, δεν πα να είναι 30 χρόνια βουλευτές, να πάνε στο σπίτι τους. Αν νιώθουν ότι κομματικά ανήκουν αλλού, να πάνε εκεί. Εμείς υπηρετούμε συγκεκριμένες αρχές και αξίες. Ναι μεν στην αρχή μια οποιαδήποτε διαγραφή θα προκαλέσει θόρυβο και μια πολιτική – δημοσκοπική βλάβη, όμως τα οφέλη μεσοπρόθεσμα θα είναι μεγαλύτερα. Να αντλήσουμε την ευκαιρία που μας δίνει αυτή η πολύ στενάχωρη και δυσάρεστη ιστορία και να προχωρήσουμε παρακάτω».

«Δεν θα αφήσουμε η χώρα να μείνει ακυβέρνητη. Αν φτάσουμε στο αμήν και δεν έχουμε άλλη λύση και απειληθεί η χώρα με αστάθεια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα βάλει πλάτη. Δεν χρειάζεται να πάρει καρέκλες και υπουργεία. Μπορεί και με ψήφο ανοχής…»

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, περί μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Λεωνίδας Παππάς τόνισε: «Εμείς στις εσωκομματικές εκλογές πήραμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα από τους ψηφοφόρους της δημοκρατικής παράταξης. Ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτόνομα, ξεκάθαρα. Έχουμε πολλές διαφορές και με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αυτοί οι άνθρωποι κυβέρνησαν, ο ελληνικός λαός δεν τους έχει πεθυμήσει. Θεσμικά έκαναν τεράστια λάθη, δοκίμασαν τις αντοχές της ελληνικής δημοκρατίας, παρέδωσαν την περιουσία του ελληνικού λαού στο υπερταμείο, αφαίμαξαν οικονομικά τη μεσαία τάξη. Δεν στήριξαν τους συνταξιούχους, καθώς ο «νόμος Κατρούγκαλου» είναι η βασική αιτία της μείωσης των συντάξεων. Από την άλλη αυτή τη στιγμή κυβερνά η Νέα Δημοκρατία που ασκεί χειρότερες πολιτικές σε όλα τα πεδία. Στόχος μας είναι η αυτόνομη πορεία, να αναδείξουμε έναν τρίτο δρόμο. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. την υπευθυνότητά του με μεγάλο κόστος την έδειξε το 2011 και το 2012 και σε όλη την πορεία της μεταπολίτευσης. Δεν θα αφήσουμε η χώρα να μείνει ακυβέρνητη. Αν φτάσουμε στο αμήν και δεν έχουμε άλλη λύση και απειληθεί η χώρα με αστάθεια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα βάλει πλάτη. Δεν χρειάζεται να πάρει καρέκλες και υπουργεία. Μπορεί και με ψήφο ανοχής και πέντε κόκκινες γραμμές που αφορούν τις πολιτικές του κόμματος, να στηρίξει μια κυβέρνηση για να προχωρήσει η χώρα.

«Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές ανά πάσα στιγμή. Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε τα ψηφοδέλτια μας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο…»

 Τέλος, για το αν θεωρεί πιθανό το σενάριο οι εθνικές εκλογές να γίνουν ακόμη και στις αρχές του 2023, ο κ. Παππάς επισήμανε: «Βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει ο πρωθυπουργός. Αυτός θα αποφασίσει. Τα περιθώρια αιφνιδιασμού δεν είναι πολύ μεγάλα. Φαίνεται δημοσκοπικά η Ν.Δ. να έχει ένα προβάδισμα. Οι εκλογές τον χειμώνα όμως κρύβουν «κινδύνους». Η άνοιξη συνδυάζεται και με μια άλλη ψυχολογία, αλλά αυτά τα ζυγίζει το επιτελείο της κυβέρνησης. Εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές ανά πάσα στιγμή. Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε τα ψηφοδέλτια μας και θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα το κάνει, παρότι είμαστε τρίτο στη σειρά σε δημοσκοπήσεις και στη Βουλή. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο. Λίγη υπομονή ακόμη για τους υποψηφίους. Το πρόγραμμά μας έχει βγει σε διαβούλευση και καλώ τους πολίτες να πουν την άποψη τους, γιατί είναι υπό διαμόρφωση. Τον Ιανουάριο θα έχουμε πάντως αρκετές ανακοινώσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...