Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025

Δημήτρης Παπουτσής: Το ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι τρίτη πολιτική δύναμη

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τρίτη πολιτική δύναμη και μάλιστα με διαφορά, εκτιμά ότι θα είναι το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Παπουτσής.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Παπουτσής σχολίασε την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει (επί των εγκύρων) 32,5% έναντι 21,5% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΙΝ.ΑΛ. με 7% και το Κ.Κ.Ε. με 6%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ένωση Κεντρώων (2%), το Ποτάμι (1%) και οι ΑΝΕΛ (1%), ενώ η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%.

«Θεωρούμε ότι στο τέλος θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που μέχρι σήμερα καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις»

«Πιστεύω ότι είναι εφικτός ο στόχος να φτάσει ψηλά το Κίνημα Αλλαγής και θα αγωνιστούμε γι’ αυτό. Όταν μπούμε στην προεκλογική περίοδο και γνωρίζουμε πια τα δεδομένα, κάτω από τα οποία θα διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, πιστεύω ότι θα είμαστε με διαφορά η τρίτη πολιτική δύναμη σε αυτές τις εκλογές. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ακόμη υπευθυνότητα τον αγώνα μας, ώστε οι δυνάμεις της λογικής και της ευθύνης να έχουν σημαντική παρουσία στα δημόσια πράγματα της χώρας. Θεωρούμε ότι στο τέλος θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που μέχρι σήμερα καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπουτσής.

«Η πίεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι μια κίνηση γελοιότητας, που απευθύνεται σε όσους πάσχουν από σύνδρομο έλλειψης αυτοσεβασμού, μια κίνηση απελπισίας που εμάς δεν μας αφορά»

Στη διάρκεια των δηλώσεών του, ο πρώην βουλευτής Καβάλας σχολίασε και τη διαρκή πίεση που ασκείται στον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε πρόσφατα για «μια απεύθυνση πλατιά, προς όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται σε αυτό τον χώρο και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς».

«Όλη αυτή η πίεση είναι μια κίνηση γελοιότητας, που απευθύνεται σε όσους πάσχουν από σύνδρομο έλλειψης αυτοσεβασμού, νομίζοντας ότι όσοι τους παρακολουθούν πάσχουν από πολιτικό αλτσχάιμερ. Είναι μια κίνηση απελπισίας που εμάς δεν μας αφορά», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παπουτσής.

«Σε αυτούς που είναι πρωταθλητές των συνειδητών ψεμάτων δεν έχουμε να απαντήσουμε σε καμιά… απεύθυνση τους, για να χρησιμοποιήσω και λέξη που για πρώτη φορά μπαίνει στο πολιτικό λεξιλόγιό τους, προκαλώντας και τους έχοντες γνώση των ελληνικών»

«Έχουν κριθεί τελεσίδικα και αμετάκλητα στην ιστορική και κοινωνική μνήμη, οι άνθρωποι που μετήλθαν το ψέμα, την πολιτική εξαπάτηση και το παραμύθιασμα του λαού, με το οποίο πορεύονται όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή που ξεκίνησε η κρίση μέχρι και σήμερα παρουσιάζοντας ένα αφήγημα που δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την λογική ούτε με την τεκμηρίωση, αλλά ούτε και με την αλήθεια των πραγμάτων», συμπλήρωσε.

Μάλιστα σχολίασε δηκτικά και τη λέξη «απεύθυνση» που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας: «Σε αυτούς που είναι πρωταθλητές των συνειδητών ψεμάτων δεν έχουμε να απαντήσουμε σε καμιά… απεύθυνση τους, για να χρησιμοποιήσω και λέξη που για πρώτη φορά μπαίνει στο πολιτικό λεξιλόγιό τους, προκαλώντας και τους έχοντες γνώση των ελληνικών».

«Πιθανόν να συνεχιστεί η πίεση, όσο θα υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις προθύμων…»

Ερωτηθείς τέλος, αναφορικά με το αν θεωρεί ότι θα συνεχιστεί η πίεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς το ΚΙΝ.ΑΛ., ο Δημήτρης Παπουτσής απάντησε: «Πιθανόν να συνεχιστεί η πίεση, όσο θα υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις προθύμων που προσφέρονται για την υλοποίηση τέτοιου είδους σεναρίων. Είναι βέβαια ελάχιστοι το δέμας και μάλλον κακό του κάνουν και σε κάθε περίπτωση εμάς ούτε μας αγγίζουν, ούτε μας αφορούν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συντηρήσεις στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης του δήμου Παγγαίου  

Ανδρέας Καλλινικίδης: Δεχτήκαμε μεγάλη πίεση από τον τουρισμό και...

Περί ευθύνης… πολιτών

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Πόσο ευρωπαϊκή χώρα είναι η Ελλάδα;...

«Αθώα» την ρωγμή στο οδόστρωμα της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ρωγμή που εμφανίστηκε...

Έρχεται η ψηφιακή εφαρμογή mystreet στον δήμο Καβάλας

Δέχεται καταγγελίες για αυθαίρετες χρήσεις κοινόχρηστων χώρων Για τη λειτουργία...

Καβάλα: Έκλεψαν τρεις μοτοσικλέτες

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

AMESOS: Μαθήματα πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή σε 5.000 μαθητές και μαθήτριες της ΑΜΘ

«Σήμερα ξεκινάει μια συνεργασία ουσίας, μεταξύ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας...

Συγχαρητήρια για την εκλογή του Μητροπολίτη Παύλου

Οφείλουμε και δημόσια να εκφράσουμε τη χαρά μας και...

Έρχονται πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα, μη καταβολή τελών κυκλοφορίας και έλλειψης ΚΤΕΟ

Με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας των οδηγών...