Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Απάντηση του ΟΛΚ στην καταγγελία του ΚΚΕ Καβάλας

Ημέρα:

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κ.Κ.Ε. προέβη σε καταγγελία κατά της Διοίκησης της ΟΛΚ ΑΕ για προσπάθεια φίμωσης και επιλεκτική συμπεριφορά έναντι του κόμματος που εκπροσωπεί.

Επικαλείται ότι η ΟΛΚ ΑΕ επιλεκτικά αφαιρεί κάθε διαφημιστικό-προπαγανδιστικό υλικό του Κ.Κ.Ε. που τοποθετείται στην ζώνη ευθύνης της, εν αντιθέσει με διαφημίσεις άλλων φορέων ή ιδιωτών.

Μισή αλήθεια, μεγάλη ανακρίβεια,  η ΟΛΚ ΑΕ αφαιρεί μόλις γίνουν αντιληπτά, όλα τα υλικά που αναρτώνται στην ζώνη ευθύνης της, άνευ αδείας, όπως έπραξε με το τσίρκο και άλλες περιπτώσεις. Όσο αφορά τα διαφημιστικά του Φεστιβάλ Φιλίππων έχουν τοποθετηθεί κατόπιν  συνεννοήσεως  με τον Δήμο Καβάλας για την τουριστική προβολή της πόλης.

Ξεχνά βέβαια ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει πάρει πολλές φορές άδεια για την τοποθέτηση περιπτέρου κατά τις προεκλογικές περιόδους εντός της ζώνης αρμοδιότητας της ΟΛΚ ΑΕ.

Εν πάση περιπτώσει, η ΟΛΚ ΑΕ, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, ενεργεί πάντα με γνώμονα την ίση μεταχείριση φορέων και πολιτών, όπως απαιτούν οι κανόνες της χρηστής Διοίκησης,  κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από όλους  ανεξαιρέτως.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική πρακτική του να «κατεβάζει» όποιο διαφημιστικό – προπαγανδιστικό μέσο τοποθετεί το ΚΚΕ είτε αφορούσε την προεκλογική περίοδο είτε τώρα για το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή. Οι ενέργειες αυτές συνιστούν πολιτική στάση και προσπάθεια φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Αυτά μάλιστα συμβαίνουν όταν σε όλη τη χερσαία ζώνη του λιμανιού κάθε κολώνα φωτισμού και άλλα σημεία είναι γεμάτα από διαφημιστικά μπάνερ διαφόρων εκδηλώσεων. Από τσίρκο και συναυλίες ως και το Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η επιλεκτικότητα του ΟΛΚ σχετικά με τις εκδηλώσεις αυτές με το πρόσχημα ότι διεξάγονται από το Δήμο ή την Περιφέρεια (αν και όλη η Καβάλα γνωρίζει ότι κατά περιόδους και άλλες εκδηλώσεις διαφημίζονται) είναι δηλωτική της στάσης του.

Στις εκλογές που προηγήθηκαν μας μίλησαν για απόφαση που αφορά όλα τα πολιτικά κόμματα και τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις στο όνομα της καθαριότητας της χερσαίας ζώνης. Φαίνεται όμως ότι δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά και για την αμέσως επόμενη περίοδο. Φαίνεται ότι τα διαφημιστικά για τα τσίρκο, το Φεστιβάλ Φιλίππων αλλά και για τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ίδιου του ΟΛΚ (για τους οποίους όπως γράφουν και οι σημερινές τοπικές εφημερίδες ετοιμάζονται να «στολίσουν» όλη την παραλιακή) δεν συνιστούν «ρύπανση». Τα μόνα που «ρυπαίνουν» σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΚ είναι του ΚΚΕ! Όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουν την πάγια πρακτική του ΚΚΕ, το ίδιο και μέσα σε λίγες μέρες από το τέλος της όποιας εκδήλωσης, να μαζεύει τα προπαγανδιστικά – διαφημιστικά μέσα που έχει τοποθετήσει. Όπως ακριβώς δηλαδή έγινε και στις πρόσφατες εκλογές σε ότι αφορά όλα τα υπόλοιπα σημεία της πόλης.

Μα αυτό τον τρόπο και στην πράξη (όχι στα λόγια) το ΚΚΕ αποδεικνύει τη λεγόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία, το σεβασμό προς την πόλη και το περιβάλλον. Πολλώ δε μάλλον που κριτήριο για τη στάση του καθενός είναι η πολιτική του τοποθέτηση. Και οι θέσεις του ΚΚΕ εκτός από κρυστάλλινες είναι και οι πραγματικά μόνες φιλοπεριβαλλοντικές, αφού πριν από όλα αναδεικνύουν χωρίς μπερδέματα την αιτία των περιβαλλοντικών προβλημάτων που δεν είναι άλλη παρά η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που βάζουν στο επίκεντρο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και δεν λογαριάζουν ούτε το περιβάλλον, ούτε τις ζωές των εργαζομένων.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι το ΚΚΕ, πάντα με συναίσθηση της ευθύνης που έχει και με σεβασμό στο περιβάλλον, αξιοποιεί και θα συνεχίσει να το κάνει όλα τα μέσα που διαθέτει για την προπαγάνδιση των εκδηλώσεών του, των θέσεων και της πολιτικής του. Ταυτόχρονα θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα εκτός των άλλων ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και καταστροφή όπως άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν πράξαμε για το Περιγιάλι, τις ανατολικές συνοικίες, τη Νέα Καρβάλη και όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που εκεί συντελούνται (ΧΥΤΑ, δυσοσμία, επιβάρυνση από τις βιομηχανικές μονάδες).

Το αναφαίρετο δικαίωμά μας να διακινούμε και να διαδίδουμε τις ιδέες και τις θέσεις μας, την πολιτική μας, δεν πρόκειται να ανεχτούμε κάποιοι να το βάζουν στο στόχαστρο. Κάθε προσπάθεια φίμωσης θα πέσει στο κενό!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους της πόλης και του νομού, να αγκαλιάσουν για μια ακόμα μια φορά και φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, που φέτος κλείνει 45 χρόνια ιστορικής πορείας και που έχει καταξιωθεί ως κορυφαίο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός.

Η μαζική συμμετοχή στις διήμερες εκδηλώσεις στις 6 και 7 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Φαλήρου θα είναι η πιο ουσιαστική απάντηση!

30/8/2019

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...