Από την κ. Στέλλα Παπαδοπούλου πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση σε δημοσίευμα του «Ενήμερου» και του kavalawebnews.gr, με τίτλο «Οι γνώστες των προβλημάτων και οι προοπτικές επίλυσής τους». Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει:
Επειδή το κείμενο δεν υπογράφεται δεν γνωρίζω εάν το έχει γράψει δημοσιογράφος ή κάποιο άλλο πρόσωπο που ήθελε να μου απαντήσει με αυτό τον τρόπο σχετικά. Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, λυπάμαι που αυτός που γράφει δεν έχει το θάρρος της υπογραφής και της γνώμης του. Στην πρώτη περίπτωση οι πληροφορίες είναι μισές και λανθασμένες.
Σε κάθε περίπτωση δε, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω επιτεθεί σε κανέναν, πώς θα μπορούσα άλλωστε να επιτεθώ σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω προσωπικά ; Δεν επρόκειτο λοιπόν για επίθεση, όταν αναφέρθηκα σε δύο πρόσωπα που φημολογείται ότι θα συμμετέχουν στο επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό, αλλά για την έκφραση ενός προβληματισμού τον οποίο εξέφρασα ως μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας. Έναν προβληματισμό που έχω η ίδια αλλά και πολλά μέλη της τοπικής κοινωνίας που μου τον μετέφεραν. Εξέφρασα λοιπόν αυτό που συζητιέται σε όλα τα πηγαδάκια από στελέχη και μέλη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.
Και δεν αναφέρθηκα απλώς στο ποιος έχει καλύτερη γνώση των τοπικών προβλημάτων αλλά είπα ότι κατά τη γνώμη μου οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ζυμωθεί με την τοπική κοινωνία και να έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε αυτή, υπάρχουν άλλωστε πολλά πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλισμό, τις επαγγελματικές οργανώσεις κλπ.
Εξάλλου πολλά από τα μέλη της ΝΟΔΕ εξέφρασαν την ίδια άποψη και συμφώνησαν μαζί μου ενώ μόνο ένα πρόσωπο διαφώνησε και είχε άλλη άποψη.
Τέλος σύμφωνα με την λογική του κειμένου σας, θα πρέπει όλες οι τοπικές κοινωνίες και οι νομοί να σταματήσουν να αναδεικνύουν και να ψηφίζουν τοπικά στελέχη που αγωνίζονται και προσπαθούν να αναδείξουν και να συμβάλλουν στη λύση τοπικών προβλημάτων, και να αρχίσουν να ψάχνουν πρόσωπα στην «Αθήνα» και κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων προκειμένου να λύσουν τα προβλήματά τους, καταστρατηγώντας έτσι την επιταγή του Συντάγματος για συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών από κάθε εκλογική περιφέρεια.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ