Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αντιπερισπασμός στο συλλαλητήριο με το σκάνδαλο Novartis

Ημέρα:

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση «βλέπει» πίσω από την υπόθεση της Novartis, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

Μάλιστα, συνδέει τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον απόηχο του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

«Το κατάλαβαν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι η αντίδραση του κόσμου, που είναι ζαλισμένος από τις περικοπές και την υπερφορολόγηση, κάθε μέρα θα εντείνεται…»

«Το σκάνδαλο της Novartis είναι ένα θέμα αναμφισβήτητο, που δεν ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα, αλλά ήρθε στην επιφάνεια από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές. Πιθανόν να υπάρχουν εμπλεκόμενοι και από την Ελλάδα. Δεν είναι όμως κάτι τωρινό. Ας μην κρυβόμαστε! Σαφώς η Μακεδονία ήταν το πρώτο θέμα του συλλαλητηρίου, αλλά και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν το δεύτερο. Το κατάλαβαν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι η αντίδραση του κόσμου, που είναι ζαλισμένος από τις περικοπές και την υπερφορολόγηση, κάθε μέρα θα εντείνεται. Προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα ζητήματα, η κυβέρνηση φέρνει στην επιφάνεια το σκάνδαλο της Novartis», επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» για το θέμα ο Γιώργος Καλαντζής.

«Ο κόσμος όμως δεν τρώει κουτόχορτο – Ο αποπροσανατολισμός τους δεν θα περάσει, να είναι σίγουροι γι’ αυτό»

«Νομίζουν ότι ο κόσμος θα ασχολείται μόνο μ’ αυτά. Ο κόσμος όμως δεν τρώει κουτόχορτο! Αν υπάρχουν έστω υποψίες για τον οποιονδήποτε πρέπει να διερευνηθεί το θέμα. Αλλά όχι επί δικαίων και αδίκων. Ο αποπροσανατολισμός τους δεν θα περάσει, να είναι σίγουροι γι’ αυτό», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καλαντζής έκανε λόγο επίσης για ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. «Ως τι πήγε στον Άρειο Πάγο ο κ. Τζανακόπουλος; Για να ζητήσει να επισπευστεί η διαδικασία. Πήγε για να γίνει άμεσα, γιατί το συλλαλητήριο τους ταρακούνησε συθέμελα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Δέκα πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2006 -2015 εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα

Όσον αφορά την ίδια την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί φαίνεται να εμπλέκονται στη δικογραφία.  Οι εισαγγελείς διαφθοράς παρέδωσαν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (5/2), στον Άρειο Πάγο, το μέρος της δικογραφίας που διαβιβάστηκε την Τρίτη (6/2) στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να επικρατήσει στην αγορά φαρμάκων, φαίνεται να αποκάλυψε εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων της περιόδου από το 2006 έως τις αρχές του 2015. Πρόκειται για υπουργούς που υπηρέτησαν στα υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την επίμαχη περίοδο, ενώ από τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν συλλέξει οι Εισαγγελείς προκύπτει η εμπλοκή τους στην διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας και της δωροδοκίας.

Οι δηλώσεις Κοντονή – Ξανθού

Για «μέγα ζήτημα» έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ερωτηθείς από το «Πρακτορείο FM» για τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής δήλωσε, «όλοι μας έχουμε μείνει εμβρόντητοι από την έκταση». Για σκάνδαλο πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων, έκανε λόγο από τη μεριά του ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Η αντίδραση Σαμαρά – Στουρνάρα

Από την άλλη, σε έντονο ύφος ήταν οι αντιδράσεις από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, μετά τις διαρροές από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση για εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση. Ο κ. Σαμαράς σε δήλωσή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ αναφέρει: «Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν. Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη».

Σε υψηλούς τόνους και η απάντηση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στις πληροφορίες που τον φέρουν να εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Ο ίδιος λέει ότι είναι «θύμα πολιτικής στοχοποίησης και bullying».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως η κοινή γνώμη παρακολούθησε ένα πρωτοφανές, σε δημοκρατική χώρα, γεγονός καθώς, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του όχι μόνον ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας, την οποία εκ του Συντάγματος δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, αλλά επιχείρησαν, όπως υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προκαταλάβουν και την απόφαση, μιλώντας για σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει ανήκουστο το γεγονός ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παραδεχόμενος εκ των υστέρων, όπως λέει η ανακοίνωση, και αφού δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψή του, ότι ζήτησε και είχε προνομιακή ενημέρωση για την ίδια υπόθεση.

«Όλα αυτά που προδήλως μαρτυρούν μια απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία, όλως τυχαίως συμβαίνουν μια ημέρα μετά τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών για τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό ζήτημα», καταλήγει δηκτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...