Χαρά Κεφαλίδου: Η Βόρεια Ελλάδα κινδυνεύει να καταντήσει ένα τεράστιο hotspot

Ημέρα:

«Έχουμε να κάνουμε με μια ιδεοληπτική κυβέρνηση, πέρα από ανίκανη, η οποία ούτε που κατάλαβε το πόσο τεράστιες διαστάσεις έχει το προσφυγικό θέμα», δηλώνει στον «Ενήμερο» η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Χαρά Κεφαλίδου, η οποία παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο, αφού το κλίμα της θυμίζει το καλοκαίρι του 2015.

«Στην Καβάλα και στην Δράμα, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και ενημέρωση για το πόσο θα παραμείνουν, οι τοπικές αρχές δεν αντέχουν, αλλά δεν υπάρχουν και τα απαιτούμενα μέσα. Όπου υπάρχει δήμαρχος με διάθεση να βοηθήσει, στέλνουν πρόσφυγες και μετανάστες. Πόσο θα κρατήσουν οι εθελοντικές οργανώσεις των γιατρών και των πολιτών που προσφέρουν στους πρόσφυγες; Όλο αυτό είναι πολύ ρευστό τοπίο και αντιμετωπίζουμε μια αβέβαιη και ανησυχητική κατάσταση. Απ’ ό,τι φαίνεται έχουμε ένα κλίμα μακροχρόνιας παραμονής αυτών των ανθρώπων, γιατί με το κλείσιμο των συνόρων αυτό καταδεικνύεται. Κινδυνεύει λοιπόν όλη η Ελλάδα να καταντήσει ένα τεράστιο hotspot με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση στο βόρειο κομμάτι της χώρας, από όπου προσδοκούν αυτοί οι άνθρωποι ότι θα περάσουν στην Ευρώπη», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η κ. Κεφαλίδου.

«Για ποιον ανθρωπισμό μιλάμε όταν υπάρχουν παιδιά μέσα σε χαρτόκουτα και λασπόνερα, χωρίς καμιά πρόνοια;»

«Η κυβέρνηση όλο τον προηγούμενο χρόνο δεν μπήκε σε καμία διαδικασία να προετοιμάζεται για το προσφυγικό. Ξυπνήσαμε ένα πρωί και ανακαλύψαμε ότι η τακτική της «γιαγιάς Τασίας» δεν έβγαζε πουθενά. Τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν δεν υπήρχε άνθρωπος στον πλανήτη που να μην καταλαβαίνει ότι το προσφυγικό έχει ξεφύγει, εμείς καταγράφαμε μόνο το 8% των ανθρώπων που περνούσαν από το ελληνικό έδαφος. Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει, δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε και τώρα τρέχουμε εκ των ενόντων να σώσουμε την κατάσταση με πρόφαση τον ανθρωπισμό. Διότι μόνο πρόφαση είναι αυτό που βλέπουμε στην Ειδομένη. Για ποιον ανθρωπισμό μιλάμε όταν υπάρχουν παιδιά μέσα σε χαρτόκουτα και λασπόνερα, χωρίς καμιά πρόνοια; Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών στην Ειδομένη είναι μη ελεγχόμενος. Θα έπρεπε από την αρχή να προσπαθήσουμε να μην δημιουργηθεί αυτός ο αριθμός, που δεν ξέρουμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Άκουσα με τρόμο τον κ. Κυρίτση να λέει «θα κόψουμε το λαιμό μας να βρούμε πως θα την αδειάσουμε την Ειδομένη». Ο σχεδιασμός που δεν υπάρχει οδηγεί και σε ακρότητες στον τρόπο χειρισμού. Εγώ ανησυχώ. Το λέω από την πρώτη στιγμή. Όταν δεν υπάρχει οργανωμένη πολιτεία, τόσο η φιλανθρωπία, όσο και ο ανθρωπισμός εξαντλούνται πολύ σύντομα», συμπλήρωσε σχετικά η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

«Όλα είναι στον αέρα και τα μηνύματα από το κουαρτέτο είναι μάλλον ανησυχητικά…»

Κληθείσα να σχολιάσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας, η Χαρά Κεφαλίδου, σημείωσε σχετικά: «Η τακτική της κυβέρνησης είναι μια και μοναδική. Έχει συνηθίσει στην εύκολη δουλειά της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε με αυτόν τον τρόπο κι έτσι συνεχίζει να κυβερνά και τώρα και λέει με μεγάλη άνεση και ευκολία πράγματα ανεφάρμοστα σε σχέση με την οικονομία και το χρέος, άρα και επικίνδυνα. Ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύεται μέχρι τώρα είναι να κατατίθενται κάποιες προτάσεις, να δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας, μετά να επιστρέφει και γίνεται ένα πινκ πονκ μεταξύ κυβέρνησης – κοινωνίας – κουαρτέτου, το οποίο δεν έχει καταλήξει ακόμη. Στη Βουλή δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο έτοιμο, τίποτα σε ό,τι αφορά τα μεγάλα θέματα της αξιολόγησης, ούτε το αγροτικό, ούτε το ασφαλιστικό. Όλα είναι στον αέρα και τα μηνύματα που παίρνουμε από το κουαρτέτο είναι μάλλον ανησυχητικά. Τα μέτρα που οι ίδιοι εκτιμούν ότι χρειάζεται να πάρει η ελληνική οικονομία και οι προτάσεις που καταθέτει η κυβέρνηση είναι βίοι παράλληλοι. Δεν έχουμε ένα διαταύτα, δεν καταλήγουν πουθενά. Ζούμε την υπερήφανη διαπραγμάτευση κάθε φορά που έρχονται οι θεσμοί και τελικά καταλήγουν σε ένα «ναι σε όλα». Η χώρα είναι πίσω από την κ. Μέρκελ, την οποία κατηγορούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα και περιμένουμε από αυτήν να εκπροσωπήσει τα εθνικά μας συμφέροντα και να δώσει λύσεις στα μεγάλα μας προβλήματα. Αυτή η κυβέρνηση έχει έναν αφάνταστα τεράστιο κυνισμό. Στοχοποιεί όλους όσοι είναι απέναντι στην πολιτική του Μαξίμου. Ο δε κ. Τσίπρας κάνει κάθε φορά ότι συμφέρει στον ίδιο προσωπικά κι αυτό είναι το μόνο στο οποίο είναι εξαιρετικά συνεπής. Σε τίποτα άλλο».

«Η γνωστή μέθοδος του ρίχνω την μπάλα στην εξέδρα»

«Υπάρχει ένα κλίμα του καλοκαιριού του 2015. Αυτό λένε οι άνθρωποι της οικονομίας, της παραγωγής, αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή κι έχουν μια μεγάλη αγωνία για το που θα πάει όλο αυτό. Ο τρόπος που επιλέγει ο κ. Τσίπρας να προτάξει την επόμενη εβδομάδα το θέμα της διαπλοκής, είναι κάτι το οποίο σηματοδοτεί ότι μάλλον είμαστε πάλι στο δρόμο της καταγγελίας για να θολώσουν τα νερά, να στείλουν ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι είναι οι αδιαπραγμάτευτοι, οι καθαροί κι όλο το άλλο πολιτικό σύστημα είναι διαπλεκόμενο. Είναι η γνωστή μέθοδος του ρίχνω την μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν θέλω να μιλήσω για τα σημαντικά και πολύ ζωτικά θέματα. Όλη αυτή η ιστορία ελπίζω να μας βγει σε καλό. Ανησυχώ για τους χειρισμούς που γίνονται. Δεν μπορεί κανένας να είναι αισιόδοξος, όταν η κυβέρνηση δεν δείχνει να αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...