Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Το είπε και το έκανε ο Μακάριος για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

«Διασφαλίζονται απόλυτα οι οικογένειες των στρατιωτικών που ζουν στο αεροδρόμιο, εύχομαι να αναλάβει την επένδυση η εταιρεία Egnatia Aviation» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Σάρκα και οστά» παίρνει η προεκλογική δέσμευση του βουλευτή Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, σχετικά με την αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα. Κατ’ επανάληψη, είχε υποσχεθεί ότι θα πράξει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου ο χώρος, μετά από μια δεκαετία, να βγει σε διαγωνισμό, ευχόμενος μάλιστα να αναλάβει την επένδυση η εταιρεία εκπαίδευσης πιλότων Egnatia Aviation.

Κατά την επίσκεψή του στην εν λόγω εταιρεία πριν από τρία χρόνια, στις 8 Μαρτίου του 2018, ο κ. Λαζαρίδης είχε ζητήσει, με δήλωσή του, «από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βεβαίως το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας να βγάλουν το ταχύτερο δυνατό το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα σε διαγωνισμό».

Επίσης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ Καβάλας για τη δημοσιοποίηση της δήλωσης «πόθεν έσχες», στις 11 Νοεμβρίου 2019, είχε αναφέρει: «Μετά από αναθέρμανση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες κ. Δ. Λυμπεράκη και Γ. Ζωγραφάκη, μιας από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη, της Egnatia Aviation, βρισκόμαστε σε επαφή με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και την αρμόδια διεύθυνση του Γ.Ε.Α., την Δ2, για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Υπενθυμίζω, ότι το ενδιαφέρον αυτό υφίσταται από το 2010, τότε δεν βοηθήθηκε από τις τοπικές αρχές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Μια επένδυση πάνω από 10.000.000 ευρώ, που θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε».

Ήρθε εν τέλει η στιγμή που η σημαντική αυτή εξαγγελία γίνεται πράξη, με τον κ. Λαζαρίδη να διαβεβαιώνει παράλληλα ότι οι οικογένειες που συνεχίζουν και ζουν στο παλαιό αεροδρόμιο «διασφαλίζονται απόλυτα. Δεν θα τους βγάλει κανείς από εκεί μέσα. Θα παραμείνουν εκεί, στο πλαίσιο μάλιστα της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων».

Υπεθυμίζεται ότι την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021υπογράφηκε απόφαση για διενέργεια νέου δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

spot_img

Διαφημίσεις