Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στο Εσκί Καπού πάνε οι πρόσφυγες

Ημέρα:

Εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, όπου θα εγκατασταθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, άρχισαν το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή Εσκί Καπού.

Όπως επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος ανήκει στον δήμο, επιλέχθηκε από το συντονιστικό ως η καταλληλότερη λύση για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σκηνές

Ο χώρος αυτός, που βρίσκεται στην περιοχή της Άσπρης Άμμου, διαθέτει τρία διαφορετικά επίπεδα, στα οποία θα τοποθετηθούν σκηνές, ενώ ακόμη δεν είναι σαφής ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν εκεί.

Η ανάγκη εντοπισμού ενός νέου χώρου προέκυψε μετά το δεδομένο ότι τόσο στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη, όσο και στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης στο δήμο Παγγαίου, οι δυνατότητες φιλοξενίας ολοκληρώνονται στις 31 Μαρτίου.

«Από τη μια η στοιχειώδης αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού αυτού θέματος, από την άλλη η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον αστικό ιστό»
«Συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους επιλέχθηκε ως η πλέον κατάλληλη λύση από την άποψη ότι ο χώρος είναι καλός, δεν δημιουργεί προβλήματα από τη βροχή, να έχουμε δηλαδή λιμνάζοντα νερά, καθώς είναι σε πατάρια διαμορφωμένος. Στο χώρο αυτό θα τοποθετηθούν σκηνές. Εκείνο που είχαμε ιεραρχήσει από τη μια είναι η στοιχειώδης αντιμετώπιση αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος κι από την άλλη να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή στον αστικό ιστό της πόλης», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Άγνωστο το πότε θα είναι έτοιμο το κέντρο φιλοξενίας – Δεν ζητήθηκε να βρεθεί και δεύτερος χώρος

Ερωτηθείς σχετικά με το αν γνωρίζει το πότε θα είναι έτοιμο το νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Δεν έχω εικόνα για το πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες, αλλά πάντως το συντομότερο δυνατό θα πρέπει αυτή η υποδομή να έχει ολοκληρωθεί».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει ζητηθεί από την κεντρική διοίκηση κι άλλος χώρος φιλοξενίας προσφύγων, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης απάντησε: «Δεν μας ζητήθηκε περαιτέρω ανίχνευση χώρων, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτό το χώρο εστιάζουμε όλο το ενδιαφέρον και τη δραστηριότητα μας. Αυτή είναι η μέχρι τώρα εξέλιξη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...