Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Π.Α.ΜΕ.: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 80ης Δ.Ε.Θ.

Ημέρα:

Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 80ης Δ.Ε.Θ., απηύθυναν σήμερα τα μέλη της γραμματείας του τοπικού Π.Α.ΜΕ.

Ωστόσο, οι δηλώσεις των μελών του Π.Α.ΜΕ. έγιναν στον εξωτερικό χώρο του Εργατικού Κέντρου, παρά το ότι, όπως υποστήριξε ο κ. Καραμπατζάκης, η συνέντευξη θα δινόταν στα γραφεία του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων που βρίσκονται στο κτήριο του Ε.Υ.Κ.

«Όλως τυχαίως η πόρτα του Εργατικού Κέντρου ήταν κλειστή…»

«Είχαμε ενημερώσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι ενόψει του συλλαλητηρίου της Δ.Ε.Θ., η γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. θα παραχωρούσαμε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο. Αντ’ αυτού όμως έκπληκτοι είδαμε ότι …όλως τυχαίως τα γραφεία του Ε.Υ.Κ. ήταν κλειστά! Φυσικά αυτό έχει και την λογική του. Χθες (Τρίτη) θεώρησε καλό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, με το που έμαθε ότι θα γίνει αυτή η συνέντευξη Τύπου, κατά κάποιο τρόπο να απειλήσει την πρόεδρο του σωματείου ότι δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα, ότι θα αναγκαστεί να πάρει απόφαση μέσω του δ.σ. να διώξει το σωματείο μέσα από το Εργατικό Κέντρο με την έννοια να του στερήσει να έχει τα γραφεία του εδώ», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

«Το Ε.Υ.Κ. έβγαλε μια ψευτοανακοίνωση για την Δ.Ε.Θ.»

Αναφερόμενος στο εν λόγω σωματείο, αλλά και στο πως κινητοποιείται το Εργατικό Κέντρο, το μέλος του τοπικού Π.Α.ΜΕ., τόνισε: «Καλό είναι να θυμηθούμε τι είναι το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων. Είναι από τα ελάχιστα που παλεύει και πραγματικά βρίσκεται συνέχεια στους δρόμους, βοηθά συνεχεία τους συναδέλφους να μάθουν τι συμβαίνει στους χώρους εργασίας. Για ακόμη μια φορά όλοι μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο σάπιο έχει γίνει το Εργατικό Κέντρο, όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά γενικότερα όπου κυριαρχεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός. Για τον θεσμό της Δ.Ε.Θ., το μόνο που έκανε και φέτος ήταν να βγάλει μια ψευτοανακοίνωση και για ακόμη μια φορά δεν θα μπορέσει να κάνει καν κινητοποίηση. Αντιθέτως με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., που συνεπείς στον αγώνα και φέτος, καλεί όλους τους εργαζόμενους με όσα έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια με ανατροπές στα εργασιακά, τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας, με τις μειώσεις μισθών, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Οι εργοδότες έχουν βρει την ευκαιρία να οξύνουν την επίθεση τους απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Είχαμε μέσα στο καλοκαίρι φυσικά και την ψήφιση του 3ου μνημονίου και τους νόμους που θα ακολουθήσουν που νομίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο χτύπημα στα δικαιώματα που έχουν απομείνει των εργαζομένων».

Εφαλτήριο αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος η Δ.Ε.Θ.

«Μέσα σε όλη αυτήν την λαίλαπα που μας έρχεται το επόμενο διάστημα, εμείς, το ταξικό εργατικό κίνημα, καλούμε όλο τον κόσμο να μην το βάλει κάτω, να μην σκύψει το κεφάλι και να συνταχθεί με το Π.Α.ΜΕ., την μόνη συνεπή δύναμη στο εργατικό κίνημα, η οποία έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στον εργαζόμενο, ότι παλεύει για τα δικαιώματά του, ώστε να βάλουμε φρένο σε αυτήν την επίθεση που μας έρχεται. Ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει αυτό είναι το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Καλούμε στην κινητοποίηση της Δ.Ε.Θ. που θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους το ερχόμενο Σάββατο. Λεωφορεία θα ξεκινούν από την Καβάλα στις 3 το μεσημέρι από τον δημοτικό κήπο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, σαν ένα εφαλτήριο της αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμπατζάκης.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...