Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Οι τορπίλες που έκαναν έξαλλο τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η είδηση ανέφερε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων για την ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Αναβάθμιση τορπιλικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού – Προμήθεια, αναβάθμιση και εν συνεχεία υποστήριξη τορπιλών Ελληνικών Υποβρυχίων».

Η ενεργοποίηση του παραπάνω υποπρογράμματος αποτελεί μία προσωπική νίκη του Νίκου Παναγιωτόπουλου κατά της ελληνικής γραφειοκρατίας!!! Κι αυτό επειδή, όπως γράφει ο «Βηματοδότης», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τα «είχε πάρει στο κρανίο» γιατί από το 2012 αναβάλλονταν συνεχώς οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τορπιλών και άλλων κρίσιμων πολεμοφοδίων για το Πολεμικό Ναυτικό. Ειδικά για τις τορπίλες των υποβρυχίων ήταν έξαλλος, επειδή, όπως υποστηρίζει, αποτελούν κρίσιμη προσθήκη και συνιστούν παράγοντα σημαντικής διαφοράς έναντι του τουρκικού στόλου.

Μετά την απόφαση να προχωρήσει, επιτέλους, η προμήθεια τορπιλών για τα υποβρύχια, ο κ. Παναγιωτόπουλος μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, αφού έτσι ενισχύεται σημαντικά η δύναμη πυρός του ελληνικού στόλου.

spot_img

Διαφημίσεις