Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Απαράδεκτη η απόφαση Σταθάκη να ανοίξει δρόμο χρηματοδότησης της «Trans Adriatic Pipeline, A.G.»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, περιφερειακή παράταξη στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη και η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Γεροστεργίου καταγγέλλουν ως απαράδεκτη και προσβλητική προς τους φορείς και τους πολίτες της περιφέρειας μας την απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη να ανοίξει το δρόμο της χρηματοδότησης της εταιρείας «Trans Adriatic Pipeline, A.G.».

Η επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της ΑΜΘ, στην τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε ομόφωνα αρνητική απόφαση για τις τελευταίες τροποποιήσεις της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που κατέθεσε η εταιρεία και αφορούσαν στην όδευση του αγωγού διότι δεν περιελάμβανε τα αιτήματα των τοπικών φορέων και του περιφερειακού συμβουλίου για την αλλαγή της όδευσης στην περιοχή των Τεναγών.

Η παράταξη ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δηλώνει για ακόμα μια φορά ότι η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχει τη δυνατότητα και δικαιούται να αποτελέσει πρότυπο πράσινης και βιώσιμης ευημερίας. Η χρήση του πλούσιου γεωθερμικού πεδίου, η χρήση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον, μπορούν να αναδείξουν την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο ήπιων και εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Το φυσικό αέριο μπορεί να είναι καλύτερο περιβαλλοντικά από το πετρέλαιο και φυσικά το λιγνίτη αλλά είναι ορυκτό καύσιμο. Η χώρα μας άλλωστε έχει υπογράψει τη δέσμευση κατά 20% από τη χρήση ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2020.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις