Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ανησυχία για την αθρόα είσοδο μεταναστών στον νομό Καβάλας

Ακολούθησε μας

spot_img

Από την Ν.Ε. Καβάλας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Καθημερινά στην Καβάλα γινόμαστε θεατές του φαινομένου της αθρόας εισόδου μεταναστών/προσφύγων στην Ελλάδα και της διέλευσής τους από την Καβάλα προς άλλους προορισμούς.

Οι άνθρωποι αυτοί, ταλαιπωρημένοι και κατατρεγμένοι, ψάχνουν σημεία να διανυκτερεύσουν και να διαμείνουν προσωρινά. Η έλλειψη αστυνόμευσης τόσο στα ανατολικά σύνορά μας, από όπου προφανώς εισέρχονται στην πατρίδα μας, όσο και στην περιοχή μας, δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες του Νομού Καβάλας.  Η δε βραχεία παραμονή των ανθρώπων αυτών σε δασικές περιοχές εντός ή πλησίον του αστικού ιστού της πόλης αλλά και σε ορεινά χωριά του Νομού μας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την περιοχή μας, όπως πρόσφατα συνέβη με την πρόκληση πυρκαγιάς στο δασάκι της Χωράφας.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με την μείωση της εισροής αυτών των ανθρώπων στην χώρα μας καταρρέει καθημερινά μπροστά στα έντρομα μάτια των κατοίκων του Νομού Καβάλας, οι οποίοι πολλές φορές στο δρόμο συναντούν δεκάδες μετανάστες/πρόσφυγες άγνωστης ηλικίας και προέλευσης, ακόμη και πιθανής επικινδυνότητας. Παράλληλα, οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδη αλλά και του διαδόχου του κ. Θεοδωρικάκου περί οριστικής αποχώρησης των φιλοξενουμένων από το Περιγιάλι και απόδοσης του στρατοπέδου στο λαό της Καβάλας αποδείχθηκαν ψευδείς και αβάσιμες.

Κάνουμε έκκληση στο αρμόδιο Υπουργείο και την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή και μεγάλο βάρος στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών της Καβάλας, οι οποίοι σημειωτέον αντιμετώπισαν τους ανθρώπους αυτούς με συμπόνοια και αγάπη, αλλά από την άλλη πλευρά δικαιούνται να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές, στην πόλη τους και στα χωριά τους. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ας κάνει επιτέλους αυτό που τόσο καιρό επαγγέλλεται αλλά στην πράξη παραλείπει ή αδυνατεί να αντιμετωπίσει.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα