Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Ψηφίζω» εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Οι συγκυρίες μεταβάλλονται συνεχώς, όπως και τα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση είναι απόφαση του πρωθυπουργού, ατύπως η χώρα έχει εισέλθει σε μια προεκλογική περίοδο»

Ακολούθησε μας

Υπέρ της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στο τέλος της τετραετίας, τάχθηκε από την Καβάλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Απαντώντας σχετικά σε ερώτηση για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που αναλύει τα δεδομένα και επιλέγει τον πολιτικό χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α., αλλά και στην είσοδο της χώρας στο πρόγραμμα για την αγορά των F35.

«Οι συγκυρίες μεταβάλλονται συνεχώς, όπως και τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Εγώ είμαι υπέρ των εκλογών στο τέλος της τετραετίας…»

«Εγώ έχω την άποψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως θεσμικά σκεπτόμενος, όπως άλλωστε έχει δηλώσει, έχει κατά πρώτον στον νου του να εξαντλήσει την τετραετία. Από εκεί και πέρα βέβαια οι συγκυρίες μεταβάλλονται συνεχώς, όπως και τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση είναι δική του η απόφαση. Εγώ είμαι υπέρ των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, γιατί μεταξύ άλλων έχω βάλει και το δικό μου πρόγραμμα και θα ήθελα να ολοκληρώσω δύο τρία ακόμη μεγάλα θέματα που έχουν να κάνουν με το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ατύπως η χώρα έχει εισέλθει σε μια προεκλογική περίοδο, η οποία θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι ατύπως η χώρα έχει εισέλθει σε μια προεκλογική περίοδο, η οποία, όπως εκτίμησε, θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

«Δεν θέλω να παραλείψω να πω ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές. Επομένως η χώρα θα περάσει μια περίοδο δύο μηνών περίπου που στην ουσία δεν θα έχει εκλεγμένη και σταθερή κυβέρνηση, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται. Επομένως η απόφαση του χρόνου των εκλογών, είναι μια απόφαση που έχει πολλές παραμέτρους και πρέπει να ληφθεί με πολλή περίσκεψη», σημείωσε σχετικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

«Η επίσκεψη στις Η.Π.Α. στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που άδραξε την ευκαιρία και εκμεταλλεύτηκε το βήμα που του δόθηκε…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α.

«Η επίσκεψη στις Η.Π.Α. στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που άδραξε την ευκαιρία και εκμεταλλεύτηκε το βήμα που του δόθηκε, να μιλήσει δηλαδή στο Κογκρέσο και στη Γερουσία, σε κοινή συνεδρίαση των δυο μεγάλων νομοθετικών σωμάτων των Η.Π.Α. και κέρδισε με τον λόγο, τη συγκρότησή και την συνολική του παρουσία, την εκτίμηση και τις επευφημίες στην ουσία του συνολικού πολιτικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η Ελλάδα εκτιμάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως συνεπής, αξιόπιστος και σωστός εταίρος. Η στρατηγική σχέση μεταξύ των δυο χωρών βρίσκεται σε εξαιρετικά καλό επίπεδο…»

«Από εκεί και πέρα φάνηκε για μια ακόμη φορά και στις επαφές με τον πρόεδρο Biden, στις οποίες είχα την τιμή να συμμετάσχω κι εγώ και στις επαφές με τα μέλη των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων Γερουσίας και Κογκρέσου και στις υπόλοιπες επαφές που έγιναν κατά το τριήμερο τούτο, ότι η Ελλάδα εκτιμάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως συνεπής, αξιόπιστος και σωστός εταίρος. Η στρατηγική σχέση μεταξύ των δυο χωρών βρίσκεται σε εξαιρετικά καλό επίπεδο. Τα εθνικά μας δίκαια και τα επιχειρήματά μας, εισακούονται από την υπερδύναμη, με ό,τι αυτό κι αν συνεπάγεται», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αποσπάσαμε την έγκριση του προέδρου Biden, για την είσοδο στο πρόγραμμα των F35. Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας. Έπρεπε για όρους πολιτικούς και συμβολικούς η Ελλάδα να πάρει το «πράσινο φως» του προέδρου των Η.Π.Α. Έχουμε κάθε λόγο να δηλώνουμε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Στην πορεία θα το σχεδιάσουμε και οικονομικά…»

«Όσον αφορά το δικό μου κομμάτι, το καθαρά αμυντικό, χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι αποσπάσαμε την έγκριση του προέδρου Biden, άρα της αμερικανικής κυβέρνησης για την είσοδο στο πρόγραμμα των F35. Λέω είσοδο στο πρόγραμμα γιατί δεν είναι μια αγορά που θα γίνει σε ένα ή δυο χρόνια. Ούτε προκύπτει η ανάγκη να χρηματοδοτηθεί η αγορά. Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας. Ξέρουμε ότι οι δαπάνες για την εθνική άμυνα κοστίζουν αρκετά, έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, αλλά και ανυπολόγιστο εθνικό όφελος. Επομένως σχεδιάσαμε και την αγορά των F35 στην επόμενη επταετία. Έπρεπε για όρους πολιτικούς και συμβολικούς η Ελλάδα να πάρει το «πράσινο φως» του προέδρου των Η.Π.Α. για την εισαγωγή σ’ αυτό το πρόγραμμα. Αυτό και έγινε κι επομένως έχουμε κάθε λόγο να δηλώνουμε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Στην πορεία θα το σχεδιάσουμε και οικονομικά, αρκετά χρόνια αργότερα θα βρούμε και τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει. Αυτά είναι μακροπρόθεσμα και όχι αμέσου αποδόσεως ζητήματα. Τέλος καλό, όλα καλά ως προς το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε βέβαια», δήλωσε τέλος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το θέμα των F35 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα