Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

ΛΑΕ: «Έρχεται το τέλος της ασφάλισης και των συνταξιούχων»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ο Γιώργος Ρωμανιάς θα είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος και ομιλητής της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί από την «Λαϊκή Ενότητα» Καβάλας την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη, με θέμα της τις εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο συντονιστής της «Λαϊκής Ενότητας» στην Καβάλα, Μίλτος Σιτσάνης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση δεν ξεχνά να μας θυμίζει ότι τα μνημόνια είναι εδώ. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να αναδείξουμε σαν κύριο ζήτημα το ασφαλιστικό».

«Έτσι όπως θέλει να περάσει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό θα είναι το τέλος της ασφάλισης και των συνταξιούχων»

Στην συνέντευξη παρέστη και ο πρώην βουλευτής, Ηλίας Ιωαννίδης, ο οποίος εκτός από την εκδήλωση της Δευτέρας, αναφέρθηκε εν συντομία και στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας σχετικά: «Φιλοδοξούμε τη Δευτέρα να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για αυτό και προσκαλέσαμε τον κ. Ρωμανιά, έναν από τους ανθρώπους που δούλεψαν πολύ πάνω στο ασφαλιστικό. Έτσι όπως θέλει η κυβέρνηση να το περάσει θα είναι το τέλος της ασφάλισης και των συνταξιούχων όσον αφορά τα δικαιώματα που έχουν. Η επικαιρότητα για το προσφυγικό βέβαια δεν μας αφήνει ασυγκίνητους. Τα στελέχη και οι φίλοι μας μετέχουν σε αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας. Ο λαός της Καβάλας έχει ξεπεράσει την κυβέρνηση και τα υπουργεία και δίνει αυτό που πρέπει να δώσει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή».

Οι προτάσεις της «Λαϊκής Ενότητας» για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης

Ο συντονιστής της «Λαϊκής Ενότητας», Γιάννης Τσεβρεμές, τέλος αναφέρθηκε στους τρόπους στήριξης της κοινωνικής ασφάλισης, που σύμφωνα με τη «Λαϊκή Ενότητα» είναι η ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους, που θα προέλθουν από τη φορολόγηση των μεγάλων κερδών, η κατάργηση των μνημονίων λιτότητας, η αύξηση των μισθών και η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το χτύπημα της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, η διαγραφή του δημοσίου χρέους της χώρας, η αξιοποίηση με ασφάλεια κι όχι με ρίσκο ή τζόγο της κινητής και ακίνητης περιουσίας και η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων σε συνδυασμό με τον δραστικό περιορισμό των ελαστικών μορφών εργασίας.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις