Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κώστας Ευθυμιάδης: “Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κάνει την ανατροπή”

Ημέρα:

Την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κόψει πρώτη το νήμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Κώστας Ευθυμιάδης.

«Αυτές οι εκλογές, επειδή γίνονται με λίστα, έχουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Σε αυτές του Ιανουαρίου, το ψηφοδέλτιο έπαιζε έναν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί ο κάθε υποψήφιος βουλευτής κινητοποιούσε όλες του τις δυνάμεις, στην προσπάθεια να εξασφαλίσει όσο το δυνατό περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Αυτό τώρα δεν υπάρχει, καθώς η λίστα είναι καταρτισμένη με βάση την σταυροδοσία των προηγούμενων εκλογών. Βέβαια, υπάρχει και πάλι το κίνητρο της εκλογής, δεύτερου και γιατί όχι και τρίτου βουλευτή, εφόσον η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Ευθυμιάδης.

Βάρος στην οργάνωση των περιφερειακών στελεχών του κόμματος

 Ερωτηθείς σχετικά με την ετοιμότητα που υπάρχει στο «στρατόπεδο» της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, απάντησε: «Ασφαλώς και είναι έτοιμοι οι άνθρωποι μας στο ψηφοδέλτιο, αλλά και ο κομματικός μας μηχανισμός. Παράλληλα, δίνουμε βάρος στην οργάνωση των περιφερειακών στελεχών μας, αν και δεν χάσαμε ποτέ την επαφή μαζί τους, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν και μια επαφή που κρατιόταν σε υψηλά στάνταρ. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια μεγάλη διστακτικότητα, υπήρξε απομάκρυνση πολλών στελεχών, όμως αναλύοντας την κατάσταση, βλέποντας πια τι σημαίνει ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πρέπει να σταθμίσουν σωστά τα πράγματα και θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν την Νέα Δημοκρατία στον στόχο της να επανακάμψει στην πρώτη θέση της προτίμησης των Ελλήνων».

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί με τις λαϊκές μάζες…»

Αναφορικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Ευθυμιάδης, σχολίασε: «Νομίζω ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, χρόνια τώρα στρατευμένος στο κόμμα, με την δική του πορεία. Θεωρώ ότι έχει καθαρή σκέψη, την δυνατότητα να επικοινωνεί με τις λαϊκές μάζες και έχει κατά κάποιο τρόπο οδηγήσει πολλούς στο να επιστρέψουν στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, ως ενεργά στελέχη. Αυτό είναι θετικό κι ελπίζω ότι θα δώσει στις εκλογές αέρα νίκης στο κόμμα μας, κάτι που αποτελεί ελπίδα, αλλά και μια βεβαιότητα».

«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κάνει την ανατροπή»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟ.Δ.Ε., απάντησε: «Με βάση τις ως τώρα δημοσκοπήσεις και τα μεγάλα ποσοστά αναποφάσιστων, δύσκολα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αυτή την στιγμή. Η ψαλίδα έχει κλείσει, καθώς ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι μακριά από τα ποσοστά που λάμβανε σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, με την διαφορά τότε με την Νέα Δημοκρατία να είναι χαοτική. Άρα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνολικά, αυτή την στιγμή οδηγείται σε μια επανεξέταση ως κόμμα από τους Έλληνες ψηφοφόρους, η οποία του προσδιορίζει αρνητικές πτυχές και για αυτό τα ποσοστά του είναι τόσο χαμηλά. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κάνει την ανατροπή και να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές. Έχει αποδείξει με την πολιτική της ότι από το 2010, τότε που μπήκαμε στα μνημόνια, μέχρι και σήμερα, ήταν η μόνη παράταξη με σταθερή σκέψη, αμετακίνητη, σοβαρή και υπηρέτησε αυτήν την σκέψη και τις αποφάσεις της τα τελευταία τρία χρόνια. Είχε πετύχει εντυπωσιακές επιδόσεις σε πολλά επίπεδα. Όμως ο λαός έδωσε την νίκη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οδηγώντας μας στον κ. Βαρουφάκη, στην κ. Κωνσταντοπούλου και σε όλους αυτούς που τραυμάτισαν θανάσιμα την λογική μας. Δεν είναι μόνο λοιπόν το ότι πιστεύω στην νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά την θέλω κιόλας».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...