ΚΑΒΑΛΑ: Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης από τον Μεϊμαράκη

Ημέρα:

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, εξαπέλυσε σήμερα από την Καβάλα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο ομιλίας που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ως υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

”Συνήθως, μετά τις εκλογές, υπάρχει μια περίοδος ηρεμίας. Ίσως είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά, που λίγες εβδομάδες μετά τις εθνικές εκλογές διακρίνω στους πολίτες μια αγωνία για το αύριο, μια ανασφάλεια και μια αβεβαιότητα για το πως θα πορευτεί η χώρα. Αυτό διότι η παρούσα κυβέρνηση, ακολουθεί μια πολιτική που δεν μας βγάζει από την κρίση, αντίθετα μας βυθίζει στην κρίση με φόρους, περικοπές, που δημιουργούν ανησυχία για το αύριο στους πολίτες”, τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

”Αν δεν γίνονταν οι εκλογές του Ιανουαρίου, η χώρα θα είχε προχωρήσει”

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η χώρα θα είχε βγει από την κρίση αν δεν γίνονταν εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο και κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα αναπτυξιακό εργαλείο, όπως για παράδειγμα το Ε.Σ.Π.Α.

”Εμείς είχαμε προτείνει μια άλλη πολιτική που θα μας έβγαζαν από την κρίση. Είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε στην ανάπτυξη, είχαμε αύξηση του Α.Ε.Π. και μείωση της ανεργίας. Η ψυχολογία είχε αρχίσει να αλλάζει κι όλοι αισθανόμασταν ότι ακολουθούσαμε ορθό δρόμο εξόδου από την κρίση. Αν δεν γίνονταν οι εκλογές, η χώρα θα είχε προχωρήσει. Και τώρα όμως θα μπορούσε να αλλάξει πορεία. Εμείς προτείναμε τους δρόμους. Καταρχήν να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη. Αν νοικοκυρευτούμε και μπορέσουμε να εκπέμψουμε τα μηνύματα που πρέπει, τα χρήματα υπάρχουν. Είναι αυτά του Ε.Σ.Π.Α. που περιμένουν οι δήμοι κι έχουν διακοπεί, κάτι που προκάλεσε η κυβέρνηση. Θα μπορούσε επίσης να τρέξει η κυβέρνηση την επικύρωση του διαγωνισμού που είχαμε κάνει για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα αξιοποιηθούν, ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις λειτουργίας αυξάνοντας τον τουρισμό μας. Επίσης, θα μπορούσαν να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που τα σταμάτησαν κι αυτά. Θα μπορούσαν να ξεμπλέξουν πολλές επενδύσεις που έχουν κολλήσει στα συρτάρια τους, να προχωρήσουν την αξιοποίηση των λιμανιών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

”Θα διαλύσουν όσους στάθηκαν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης…”

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση σημείωσε, ότι η εκταμίευση της δόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, πρέπει να επιστρέψει στους ιδιώτες ως οφειλή του δημοσίου, για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά.

”Εμείς επιστρέψαμε 6 δισεκατομμύρια στους ιδιώτες, είτε με την επιστροφή Φ.Π.Α., είτε με την πληρωμή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μπόρεσε να δουλέψει η αγορά, που τώρα έχει στεγνώσει. Με τα μέτρα που φέρνουν τώρα, όχι μόνο δεν έρχονται νέες επενδύσεις, όχι μόνο διώχνουν όσες υπάρχουν, αλλά ταυτόχρονα όσους στάθηκαν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης, με την νέα φορολογία και τις περικοπές θα τους κλείσουν κι αυτούς, θα τους διαλύσουν, όπως και την εθνική οικονομία”, επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης.

Να σημειωθεί τέλος, ότι πολλά ήταν τα στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που παρακολούθησαν την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο προλόγισε ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και βράβευση του μαθητή Χαράλαμπου Αγγή

Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων...

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού στον δήμο Θάσου

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού

Μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Βασιλικού ο...

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...