Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ηλίας Ιωαννίδης: Έγιναν χειροκροτητές για να μη χάσουν την καρέκλα

«Θα είμαστε μπροστά, αν προκύψει να πλειστηριάσουν πρώτη και μόνη κατοικία πολίτη στην περιοχή μας…»

Ακολούθησε μας

Σκληρή γλώσσα εναντίον των πρώην συντρόφων του από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χρησιμοποίησε ο πρώην βουλευτής Καβάλας και στέλεχος της «Λαϊκής Ενότητας», Ηλίας Ιωαννίδης, μ’ αφορμή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Δευτέρας (15/1).

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Ηλίας Ιωαννίδης τόνισε χαρακτηριστικά για τους πρώην συντρόφους: «Εγώ δεν έχω να τους πω τίποτα, αυτοί όμως τι λένε όταν κοιτάζουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη; Πως αντιμετωπίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό; Τους έχει μείνει σταλιά συνείδηση απ’ αυτά που λέγαμε, θυμούνται κάτι από τους αγώνες;».

«Πήραν την απόφαση να είναι χειροκροτητές, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους…»

«Δημόσια τους μεταφέρω την περιφρόνηση και την απαξίωσή μας. Δεν έχω καμιά απαίτηση απ’ αυτούς, αφού το πήραν απόφαση να είναι χειροκροτητές, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι κι αυτές οι καρέκλες έχουν ημερομηνία λήξης! Η αγάπη τους για την καρέκλα είναι μεγάλη. Προκειμένου να παραμένουν σ’ αυτές ψηφίζουν πράγματα που ακόμη κι οι δημοσιογράφοι να τους τα ρωτούσαν πριν μερικά χρόνια θα αισθάνονταν προσβεβλημένοι μόνο και μόνο με την ερώτηση. Πήραν την απόφαση να πουν «ναι» σε όλα, συμμετέχοντας στην πορεία εξαφάνισης της χώρας, της κοινωνίας και των εργαζομένων», συμπλήρωσε δηκτικά για τους πρώην συντρόφους του, το στέλεχος της «Λαϊκής Ενότητας».

«Με τον πιο σκληρό και κυνικό τρόπο υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές»

Αναφερόμενος σ’ αυτό καθαυτό το πολυνομοσχέδιο, ο Ηλίας Ιωαννίδης επισήμανε: «Οι άνθρωποι αυτοί που θα καταργούσαν τα μνημόνια και θ’ άλλαζαν την Ευρώπη, αυτοί που μιλούσαν για έναν πιο δίκαιο κόσμο, είναι οι ίδιοι που με τον πιο σκληρό και κυνικό τρόπο υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που δεν μπορούσαν να τις υλοποιήσουν άλλα κόμματα, που στο κάτω – κάτω ήταν στο πλαίσιο της ιδεολογίας τους. Αυτό, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, δημιουργεί ισχυρό σοκ στην κοινωνία γι’ αυτό και δεν αντιδρά και φυσικά η αντιπολίτευση δεν ασκείται από Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ποτάμι που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αλλά μόνο από τους ανθρώπους γενικά της πραγματικής Αριστεράς, που παλεύουν με τις δυνάμεις που έχουν για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές».

«Θα είμαστε μπροστά, αν προκύψει να πλειστηριάσουν πρώτη και μόνη κατοικία πολίτη στην περιοχή μας…»

Παράλληλα, ο Ηλίας Ιωαννίδης προανήγγειλε ότι τα τοπικά στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» θα είναι παρόντα σε περίπτωση που και στην περιοχή μας διεξαχθούν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, τονίζοντας σχετικά: «Το τοπίο είναι ζοφερό, είναι δύσκολο, αλλά συγχρόνως φαίνονται κάποιες ελπιδοφόρες προσπάθειες, όπως αυτές κατά των πλειστηριασμών που έχουν αποτελέσματα. Ελπίζουμε να μη συμβεί και στην περιοχή μας, αλλά αν προκύψει να πλειστηριάσουν πρώτη και μόνη κατοικία πολίτη, θα είμαστε μπροστά κι όπου πρέπει για να μην επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Μεγάλο ψέμα το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα δηλώνει ο πρωθυπουργός περί τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας από το καλοκαίρι του 2018, ο Ηλίας Ιωαννίδης σημείωσε: «Είναι το μεγάλο ψέμα και η μοναδική σανίδα σωτηρίας που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να ζητήσει την ψήφο του λαού. Τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει τελειώνουμε με τα μνημόνια; Ότι δεν θα ζητήσουμε άλλη βοήθεια από τους δανειστές, αλλά θα βγούμε στις αγορές. Όλοι όμως οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί θα συνεχιστούν. Έχει επίσης υποθηκεύσει όλη τη χώρα και έχει δώσει δείγματα γραφής, όπως για παράδειγμα την πώληση των αεροδρομίων. Έχει μπει πωλητήριο για όλη τη χώρα και μάλιστα από μια κυβέρνηση που είχε πει τα ακριβώς αντίθετα και ζήτησε να την ψηφίσει ο κόσμος για να σταματήσει αυτές τις πολιτικές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα