Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δ. Εμμανουηλίδης: Funds και services πατάνε σε δύο βάρκες

Ημέρα:

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, για τον αναβρασμό που επικρατεί στον χώρο του πολιτισμού, αλλά και για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους, άσκησε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις, υπογραμμίζοντας ότι η μία και μόνη δημοσκόπηση είναι οι εκλογές. Αναφερόμενος αρχικά στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους, ο πρώην βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισήμανε: «Είναι η λογική του Χότζα! Στερούμε την 13η σύνταξη, τα αναδρομικά, των επικουρικών και μοιράζουμε 200 και 300 ευρώ. Καθρεφτάκια σε ιθαγενείς! Όμως το έργο αυτό είναι χιλιοπαιγμένο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με το «βλέποντας και κάνοντας» στην πολιτική της. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία που παίζεται από την πλευρά των κυβερνώντων, κάτι που ισχύει σε όλα τα πεδία».

«Δεν έχουν αντιληφθεί στην κυβέρνηση ότι αν κάποιος τα βάλει με τους ανθρώπους του πολιτισμού, τα βάζει στην ουσία με το σύνολο της κοινωνίας…»

 Αναφερόμενος στην συνέχεια στον αναβρασμό που επικρατεί στον χώρο του πολιτισμού, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης τόνισε σχετικά: «Ο πολιτισμός είναι το κεφάλαιο που αποτελεί την μεγάλη δύναμη της χώρας, περισσότερο και από τον τουρισμό, γιατί ο πολιτισμός είναι αυτός που τροφοδοτεί τον τουρισμό. Ένα πεδίο έχει σχέση με την υποβάθμιση των πτυχίων των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού. Δεν έχουν αντιληφθεί στην κυβέρνηση ότι αν κάποιος τα βάλει με τους ανθρώπους του πολιτισμού, τα βάζει στην ουσία με το σύνολο της κοινωνίας. Αυτοί που δίνουν οξυγόνο στην κοινωνία είναι οι άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος. Υπάρχει αντίδραση από αυτούς τους ανθρώπους σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα που επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντί τους, με επιστέγασμα την παραίτηση των καθηγητών, κάτι που έχει ιδιαίτερη αξία».

«Ό,τι ψελλίζεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση απολύτως με την πραγματικότητα, την οποία αναδεικνύει όλος ο νομικός κόσμος…»

 Ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρθηκε και στη μεγάλη κόντρα που έχει ανακύψει ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας σημειώνοντας: «Επί ημερών μας έγινε η εκχώρηση στα funds. Ήταν μια δέσμευση καθαρά μνημονιακή. Δεν πρέπει να λειτουργούμε με ιστορικό κενό. Μη ξεχνάμε ότι βρισκόμασταν σε φάση εξόδου από τα μνημόνια, αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που εξαϋλώθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Η κυβέρνηση μας είχε έναν και μόνο σκοπό, να βγάλει τη χώρα από τη φρίκη των μνημονίων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ήταν και η ρύθμιση των δανείων. Από το σημείο αυτό μέχρι να φτάσουμε στον «Ηρακλή» και τον πτωχευτικό νόμο που έγινε επί Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Εμείς προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία. Εκείνο που έγινε με την απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι να πατάει η κυβέρνηση, τα funds και οι services σε δύο βάρκες. Από τη μια να έχουν το απόλυτο ελεύθερο της αρπαγής της πρώτης κατοικίας και το από την άλλη το δημόσιο να χάνει τεράστιες προσόδους από τους φόρους που όφειλαν να πληρώνουν τα funds μέσα από τις μεταβιβάσεις. Κάνουν συνδυαστική χρήση δύο νόμων. Του 2015 που προέβλεπε αυτήν την προστασία της πρώτης κατοικίας και εξανάγκαζε τους νέους ιδιοκτήτες να καταβάλλουν όλους τους φόρους που ορίζονται και την ίδια ώρα να επιλέγουν την χρήση του νόμου του 2003 που έδινε απόλυτη ατέλεια στις μεταβιβάσεις. Είναι διπλό το κοινωνικό χτύπημα. Ένα απέναντι σε ανθρώπους που προσπαθούν να υποστηρίξουν το σπίτι τους και το δεύτερο, το κράτος να χάνει έσοδα περίπου 40 δισ. ευρώ. Εκεί αξιολογείται όλη αυτή η τεχνική να πατάμε σε δύο νομοθετήματα για να εξυπηρετήσουμε ποιους άραγε; Αυτούς που στην ουσία στραγγαλίζουν την κοινωνία μας. Ό,τι ψελλίζεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση απολύτως με την πραγματικότητα, την οποία αναδεικνύει όλος ο νομικός κόσμος. Δεν μπορεί να στηρίζεται η Νέα Δημοκρατία σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι ψευδών θέσεων στην προσπάθεια να υποστηρίξει αυτά που δεν μπορούν να υποστηριχθούν».

«Οι δημοσκοπήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα κι όχι να καταγράψουν τα πραγματικά δεδομένα της κοινωνίας – Η μια και μόνη δημοσκόπηση είναι αυτή που πρέπει επιτέλους να την αποφασίσει ο πρωθυπουργός για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αυτές είναι οι εκλογές…»

Καταληκτικά ο κ. Εμμανουηλίδης σχολίασε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισημαίνοντας: «Το θέμα των δημοσκοπήσεων απασχολεί τα πολιτικά κόμματα χρόνια τώρα. Τελευταία ένδειξη αποτυχίας είναι αυτό που συνέβη προ ημερών στην Κύπρο. Για μια ακόμη φορά οι δημοσκοπήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα κι όχι να καταγράψουν τα πραγματικά δεδομένα της κοινωνίας. Τόσα χρόνια φιλοτεχνούνταν αυτή η «αδιαμφισβήτητη» κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκινήσαμε από 17% αέρα στα πανιά της Ν.Δ. και φτάνουμε σήμερα σε 5 και 6% ή ακόμη και για 1,7%. Αυτή η πρακτική δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κρατά και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Δηλαδή σε πρώτο χρόνο να φουσκώνουν τα πανιά της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη, όταν αρχίζουν να σφίγγουν τα γάλατα, φτάνοντας σε ώρες κρίσης, εκεί η ψαλίδα να κλείνει σε βαθμό που να επιδέχεται το στατιστικό λάθος. Αυτά τα τερτίπια τα έχουμε δοκιμάσει και υποστεί κατ’ επανάληψη. Άρα η μια και μόνη δημοσκόπηση είναι αυτή που πρέπει επιτέλους να την αποφασίσει ο πρωθυπουργός για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αυτές είναι οι εκλογές. Κάθε μέρα που περνά είναι επιζήμια για τη χώρα. Εκτός κι αν τις προκηρύξει μεσούντος του θέρους όπου εκεί θα έχουμε σε εργασιακή ομηρία μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που επιζητώντας εποχικές απασχολήσεις δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στις κάλπες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...