Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δημήτρης Παπουτσής: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι «παρών» για μια σοβαρή διακυβέρνηση

Ημέρα:

«Αν με τις δύο κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, έστω και με αυτούς τους όρους που είναι απαξιωτικοί για την ποιότητα της δημοκρατίας και του διαλόγου, δεν καταφέρει η χώρα να κυβερνηθεί με υπεύθυνο τρόπο, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, θα είναι «παρών» για να τους «τραβήξει τα αυτιά», να τους καθίσει σε ένα τραπέζι διαλόγου και να εξαναγκάσει αυτές τις δυνάμεις να συμβάλουν σε μια σοβαρή και στέρεα διακυβέρνηση της χώρας. Το ΠΑ.ΣΟΚ. – Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για τα πολύ δύσκολα, το έχουμε αποδείξει στην ιστορία κι αν χρειαστεί ξανά να το υπηρετήσουμε, ως ανάγκη, είμαστε εδώ για να το κάνουμε».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής, ο οποίος με έμφαση υπογράμμισε ακόμη: «Θέλουμε η πολιτική αντιπαράθεση να διεξαχθεί εντός πεδιάς, δηλαδή με την «μπάλα» στο γήπεδο, όπως λέμε, για όλα τα σοβαρά και πραγματικά προβλήματα που αφορούν σήμερα στην χώρα, στην πορεία της, αλλά και στην κοινωνία, όπως αυτή δοκιμάζεται μέσα σε περιόδους μιας οιονεί κανονικότητας, με κρίσεις που αλληλοδιαδέχονται η μια την άλλη, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα δώδεκα και πλέον ετών κάτι που αποτελεί μάλλον μια μορφή μονιμότητας».

«Οι άλλοι ας κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς, να στηρίζονται και να στηρίζουν από τη δημαγωγία και από τον λαϊκισμό. Εμείς δεν θα πάρουμε…»

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο και για τις εκλογές, ενώ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η συζήτηση να διεξαχθεί στη βάση αντιμετώπισης των προβλημάτων με πραγματικές προτάσεις και προτεινόμενες λύσεις, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μας, αλλά και σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία. Για τους δικούς τους μικρόψυχους και μικροπολιτικούς λόγους τα δυο πρώτα κόμματα θα θελήσουν να διεξάγουν την προεκλογική αντιπαράθεση, ώστε να ενισχύσουν και να ενισχυθούν με τις γνωστές και δοκιμασμένες συνταγές της δημαγωγίας και του λαϊκισμού κι αυτό για εμάς θα αποτελέσει ένα πρόβλημα. Οι πολίτες συνήθως γοητεύονται από τις υπερβολές και τα ψέματα και από αυτούς που εκφέρουν έναν εμπαθή, μικρόψυχο και μισαλλόδοξο λόγο και έτσι πλανώνται, με αποτέλεσμα να ακολουθούν τους πρωταγωνιστές αυτών των πρακτικών. Ταυτόχρονα θέλουν όμως να ακούν και να γνωρίζουν την αλήθεια. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας, σε σχέση με την ανάγκη να υποστηρίζουμε και να υπερασπιζόμαστε τις ιστορικές αλήθειες που αφορούν στη χώρα, τόσο στην περίοδο της μεταπολίτευσης, όσο και αυτές που θα βρούμε μπροστά μας στο επόμενο διάστημα ούτως ή άλλως και μετά τις εκλογές. Οι άλλοι ας κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς, να στηρίζονται και να στηρίζουν από τη δημαγωγία και από τον λαϊκισμό. Εμείς δεν θα πάρουμε. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρις εσχάτων, ώστε να πείσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες, να εμπιστευθούν την ψήφο τους στη δική μας πολιτική δύναμη για να διαδραματίσουμε, για όσα ακολουθήσουν και μετά τις εκλογές, αυτόν τον υπεύθυνο επ’ ωφελεία της χώρας ρόλο», σημείωσε ακόμη στη δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Πρέπει να ανακοινωθούν όσο το δυνατό συντομότερα οι υποψήφιοι βουλευτές, γιατί κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τους νεότερους υποψηφίους να διατυπώσουν έγκαιρα και τις προσωπικές τους θέσεις αναφορικά με όλα τα ζητήματα…»

 Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ενώ ουσιαστικά έχουμε εισέλθει στην προεκλογική περίοδο, εντούτοις όμως δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια και υποψήφιοι βουλευτές, ώστε να αρχίσουν επίσημα τις επαφές τους με τους πολίτες, ο κ. Παπουτσής επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι τα κόμματα λίγο πολύ έχουν προβεί στη σχετική προετοιμασία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων που αφορούν και στις θέσεις τους. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής είμαστε έτοιμοι. Έχουμε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο να επιλέξουμε μεταξύ άξιων και ικανών υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια μας σε όλη τη χώρα και κάτι ανάλογο θα συμβεί και με το ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Καβάλας. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να ανακοινωθούν όσο το δυνατό συντομότερα, γιατί κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τους νεότερους υποψηφίους να διατυπώσουν έγκαιρα και τις προσωπικές τους θέσεις αναφορικά με όλα τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τον δημόσιο διάλογο. Άρα οφείλουν τα κόμματα κι εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής σε κάθε περίπτωση, να ανακοινώσουμε πιο έγκαιρα τα ψηφοδέλτιά μας».

«Το ηθικό πλεονέκτημα δεν το έχει κανείς βάσει προπατορικής ευλογίας, αλλά πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά…»

Αναφορικά τέλος με τις εξελίξεις που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν να κάνουν με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών το 2016, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τόνισε: «Αυτά που προκύπτουν στη δημοσιότητα μέσα σε μια δημόσια διαδικασία, όπως είναι η ακροαματική διαδικασία στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, είναι ιδιαιτέρως σημαντικά. Κατά τη γνώμη μου θέτουν με πολύ σοβαρό τρόπο διάφορα ερωτήματα που πιστεύω ότι πρέπει να απαντηθούν εδώ και τώρα, στο μέτρο που αφορούν σε πρόσωπα, είτε ηγετικά πολιτικών δυνάμεων, είτε στις πολιτικές δυνάμεις αυτές καθαυτές. Από αυτήν την αρχή δεν πρέπει να εκφεύγει μια πολιτική δύναμη, όπως είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που μέχρι τώρα στήριξε την δυνάμωση της στο περίφημο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, άσχετα αν αυτό το «υπερασπίστηκε» για πέντε χρόνια με τον Π. Καμμένο. Άρα, το ηθικό πλεονέκτημα δεν το έχει κανείς βάσει προπατορικής ευλογίας, αλλά πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά και στο μέτρο που ενδεχομένως προκύπτουν μέσα από μια δημόσια ακροαματική διαδικασία στοιχεία που αφορούν στον καταλογισμό πράξεων, που έχουν το στοιχείο της πολιτικής ευθύνης είτε ενδεχομένως ακόμη και τον χαρακτήρα αξιόποινων πράξεων, οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι ρητές, απερίφραστες, αδιαμφησβήτητες και σταράτες. Έτσι κάναμε εμείς πάντοτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όσοι θέλουν να ποιήσουν την νήσσαν ή να αναφερθούν σε αμαρτωλό παρελθόν άλλων προσώπων από άλλες τυχόν πολιτικές δυνάμεις, η συλλήβδην ρίψη λάσπης στον ανεμιστήρα κατά πάντων και δια πάντα, ρίχνει συνολικά και επικίνδυνα το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου και κάνει ζημιά στη χώρα και στη δημοκρατία και το έχουμε πληρώσει άλλωστε αυτό πολύ ακριβά. Από την περίοδο της οργής και της αγανάκτησης, με «κρεμάλες» έξω από τη Βουλή, κάποιοι μιλούσαν αυτάρεσκα εν μέσω αυτών των σκηνών για  δήθεν ηθικά πλεονεκτήματα και διάφορα άλλα φληναφήματα που στη συνέχεια διαψεύστηκαν με παταγώδη τρόπο. Έχουμε εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις, ας μη συνεχίσουμε να ρίχνουμε τη χώρα στον Καιάδα της ιστορίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...