Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δημήτρης Παπουτσής: «Το ζητούμενο δεν είναι να κατακτούμε δεύτερες και τρίτες θέσεις»

Ημέρα:

«Δείγματα και φαινόμενα της εσωστρέφειας που παρατηρούνται τελευταία, συναντά κανείς και στο προηγούμενο διάστημα. Απλώς έχουν γίνει συχνότερα και ίσως και λίγο πιο σύνθετα και πιο δύσκολα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής, σχολιάζοντας τις εξελίξεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα ευρύτερα στον χώρο του ΚΙΝΑΛ και ειδικότερα σε αυτόν του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή την εσωστρέφεια, έχει να κάνει με το ότι κατά περίπτωση εκπέμπουμε θολά μηνύματα…»

«Σχετικά εύκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει αυτή την εσωστρέφεια, η οποία έχει να κάνει με το ότι κατά περίπτωση εκπέμπουμε θολά μηνύματα, είτε σε σχέση με την ταυτότητα και τις αρχές μας, είτε σε σχέση με τις θέσεις που καλούμαστε να έχουμε στα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα της δημόσιας ζωής. Αυτό έχει να κάνει με δική μας ευθύνη και κυρίως της ηγεσίας που θα πρέπει οι αποφάσεις της να είναι καθαρές, τεκμηριωμένες και να φέρουν την ιστορική αλήθεια και της υπεράσπισής αυτής», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο Δ. Παπουτσής.

«Από μόνη της η αισιοδοξία, όταν δεν αναλαμβάνονται σχετικές πρωτοβουλίες και ενέργειες από την ίδια την ηγεσία, δεν αρκεί…»

«Πολλά από τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο κεντρικά στην πορεία της παράταξής μας τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν διακριθεί για τις αντιφατικές θέσεις, αποφάσεις και επιλογές τους. Είναι φαινόμενο που το συναντά κανείς συχνά πλέον», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για το αν αισιοδοξεί για το μέλλον της παράταξης κι αν θεωρεί ότι μπορεί να ξεπεραστεί με κάποιο τρόπο η εσωστρέφεια στην οποία αναφέρθηκε, ο Δημήτρης Παπουτσής, απάντησε: «Αισιόδοξος είμαι από τη φύση μου για τα πράγματα που πρέπει κανείς να αντιμετωπίζει στην πολιτική του, στη δημόσια ζωή. Αλλά από μόνη της η αισιοδοξία, όταν δεν αναλαμβάνονται σχετικές πρωτοβουλίες και ενέργειες από την ίδια την ηγεσία, δεν αρκεί. Τα επόμενα βήματα, όπως έχουν ανακοινωθεί, θεωρώ ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν, επιδεικνύοντας βέβαια περισσότερο θάρρος και γενναιότητα τα πρόσωπα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ηγεσία. Να κάνουν δηλαδή εκείνες τις επιλογές, τοποθετούμενη και η ίδια η ηγεσία απέναντι στην ιστορικότητα των στιγμών και να διευκολύνουν με τον τρόπο, την στάση και τις επιλογές τους, στην ανανέωση της παράταξης και στην ενδυνάμωσή της».

«Για την παράταξή μας το ζητούμενο δεν είναι να κατακτούμε δεύτερες και τρίτες θέσεις. Ιστορικό χρέος της παράταξής μας είναι να παίζουμε με υπεύθυνο και θετικό τρόπο, καθοριστικό ρόλο στα δημόσια πράγματα της χώρας…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η τρίτη θέση που έχει καταλάβει το ΚΙΝΑΛ, εξαιτίας αυτής της εσωστρέφειας, ο κ. Παπουτσής απάντησε: «Για την παράταξή μας το ζητούμενο δεν είναι να κατακτούμε δεύτερες και τρίτες θέσεις. Ιστορικό χρέος της παράταξής μας είναι να παίζουμε με υπεύθυνο και θετικό τρόπο, καθοριστικό ρόλο στα δημόσια πράγματα της χώρας μας. Να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια της χώρας και να στηρίζουμε την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι για την ενίσχυση της δημοκρατίας, της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή για την πρόοδο, ανάπτυξη και την ευημερία του λαού με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα μεταξύ των πολιτών. Αυτές είναι οι αρχές με τις οποίες πορευτήκαμε στην περίοδο της μεταπολίτευσης, αυτές υπερασπιστήκαμε και σε έναν βαθμό συμβάλαμε στην ενίσχυσή τους σημαντικά κι όχι μόνο δείξαμε αδυναμία να τις υπερασπιστούμε, αλλά αφήσαμε τους αντιπάλους μας και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, να τις απαξιώσει, να τις κηλιδώσει και να τις αμφισβητήσει με έναν τρόπο που σε κάθε περίπτωση ήταν τουλάχιστον συκοφαντικός και άδικος για εμάς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...