Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Δημήτρης Παπουτσής για Novartis: «Καλλιεργείται κλίμα μισαλλοδοξίας…»

Ημέρα:

«Τέτοιου είδους κατηγορίες θα πρέπει να αποδεικνύονται με όλα τα εχέγγυα που απαιτεί, αξιώνει και επιβάλλει το σύγχρονο δικαιοπολιτικό σύστημα στην πατρίδα μας, χωρίς πομφόλυγες, χωρίς εύκολα και παχιά λόγια που στοχεύουν στην ηθική εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου, που αναπαράγουν ένα κλίμα μισαλλοδοξίας ανάλογο με εκείνο που καλλιέργησε, δόμησε και στηρίχθηκε πάνω του η σημερινή κυβερνώσα πλειοψηφία για να έρθει στα πολιτικά πράγματα», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» για την υπόθεση Novartis, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής.

«Το σύνθημα «ή αυτοί η εμείς» ή το «την Κυριακή τους τελειώνουμε», προσφιλές στα πρωθυπουργικά χείλη, αλλά και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης τότε, επανέρχεται και πάλι κάτω από άλλες ή ανάλογες συνθήκες. Δυστυχώς, δεν είμαι αισιόδοξος για την προοπτική απ’ όλη αυτή την κατάσταση, καθώς έχουμε εκ νέου αναπαραγωγή της εχθροπάθειας που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη της σημερινής κυβερνώσας πλειοψηφίας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

«Η κυβέρνηση παραβιάζει ανοιχτές θύρες…»

«Ως προς την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος στην δημόσια δαπάνη για την υγεία και την φαρμακευτική δαπάνη ειδικότερα, η κυβέρνηση παραβιάζει ανοιχτές θύρες. Από το 2009 – 2010 είχαμε επισημάνει και αναλάβει, τότε ως κυβερνητική πλειοψηφία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, δραστικού χαρακτήρα, με σκοπό τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από το δυσθεώρητο για τα δεδομένα της εποχής ύψος των 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, που είχε ανέβει από την τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Σημειωτέον ότι είχε παραλάβει τη φαρμακευτική δαπάνη το 2004 στο ύψος περίπου των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η δραστική προσπάθεια περικοπών αυτών των δαπανών από τότε, συνετέλεσε, ώστε το 2012 -2013 η δαπάνη να πέσει περίπου στα μισά απ’ όπου την είχαμε παραλάβει», σημείωσε σχετικά ως προς την ουσία του θέματος ο πρώην βουλευτής Καβάλας.

«Η υπόθεση Novartis θα είναι κυρίαρχο θέμα στις επόμενες εκλογές»

«Οι λόγοι της κατασπατάλησης και οι πρακτικές, λίγο ή πολύ, είναι γνωστές και εμπεδωμένες στο πανελλήνιο. Από εκεί και πέρα μέχρι του σημείου να καταλογίζονται με αυτόν τον τρόπο ποινικές ευθύνες συλλήβδην σε πολιτικά πρόσωπα επιπέδου πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών, το θεωρώ ότι μάλλον εντάσσεται στις βουλήσεις της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., προκειμένου να χρωματίσει ανάλογα το πολιτικό σκηνικό, με σκοπό κάτω από αυτές τις συνθήκες να οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές. Η υπόθεση Novartis θα είναι κυρίαρχο θέμα στις επόμενες εκλογές. Γνώμη μου είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του σκανδάλου, αλλά όχι με τρόπο που είναι ανεύθυνος και εντάσσεται κυρίως στα φθηνά σχέδια μιας θέλησης για πολιτική αντιπαράθεση που στοχεύει στην ηθική εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου ενόψει των εκλογών», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Παπουτσής.

«Θα πρέπει να ακολουθηθεί όλη εκείνη η προβλεπόμενη στο σύνταγμα και στους νόμους διαδικασία, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να φωτιστούν όλες οι πλευρές του σκανδάλου…»

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπογράμμισε ακόμη ότι «θα πρέπει να ακολουθηθεί όλη εκείνη η προβλεπόμενη στο σύνταγμα και στους νόμους διαδικασία, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και να φωτιστούν όλες οι πλευρές του σκανδάλου, ώστε οι περισσότεροι από τα πολιτικά πρόσωπα – εμπλεκόμενοι, για τους οποίους είμαι βέβαιος, να αποδοθούν σε κάθε περίπτωση καθαροί στην κοινωνία. Μου είναι αδιανόητο ότι με τον τρόπο που περιγράφουν οι αγνώστων λοιπών στοιχείων ανώνυμοι μάρτυρες, να γίνονται επίορκοι και να λαδώνονται κατ’ αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο πολίτες και πολιτικά πρόσωπα που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας».

«Τα ανοιχτά εθνικά θέματα παραμένουν ανοιχτά σε έναν βαθμό, κυρίως γιατί αδυνατούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, πολιτικές δυνάμεις και λαός»

«Για τα μεγάλα ανοιχτά θέματα με τα οποία εξακολουθεί η χώρα μας να βρίσκεται αντιμέτωπη, υπάρχει η ανάγκη κάποτε να συνεννοηθούμε με εθνικό πνεύμα για αυτά. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι πάλι δεν είναι κατορθωτό. Τα ανοιχτά εθνικά θέματα παραμένουν ανοιχτά σε έναν βαθμό, κυρίως γιατί αδυνατούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, πολιτικές δυνάμεις και λαός. Τα θέματα της οικονομίας μας που επιδεινώθηκαν δριμύτατα και έχουν καταβαραθρώσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε σχέση μ’ αυτά που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, θα εξακολουθήσουν να μαστίζουν τον λαό, γιατί δεν έγινε κατορθωτό και δεν προβλέπω να υπάρξει με τέτοια μυαλά, η δυνατότητα εθνικής συνεννόησης για την αντιμετώπισή τους», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Δημήτρης Παπουτσής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...

ΕΠΣΚ: Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας για τις ομάδες της Θάσου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, τιμώντας τις έξι ομάδες...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες με πράξεις και όχι ανεβαίνοντας στα τρακτέρ!»

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη,...

20χρονος νεκρός σε σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα

Την 27-2-2024 και ώρα 20.30, στην Εθνική οδό Κομοτηνής...

Καβάλα: Διαρρήκτριες έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών και τις κυβερνητικές πολιτικές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από...