Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Καλές οι επισκέψεις, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Αναφορά σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Αρχικά αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή μας, για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Είναι περισσότερο μια κίνηση εντυπωσιασμού και λιγότερο ουσιαστικού προγραμματισμού…»

 «Καλές είναι αυτές οι επισκέψεις, είναι τονωτικές ενέσεις για το φρόνημα των απομακρυσμένων περιοχών, ωστόσο δεν δίνουν απάντηση και λύση στα χρόνια προβλήματα υποβάθμισης της Περιφέρειας και μάλιστα μιας περιοχής που θα έπρεπε ιδιαίτερα να προσεχθεί, γιατί δεν είναι μόνο ο Έβρος, αλλά και όλη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Βλέπουμε για ακόμη μια φορά, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής χάραξης, να αφήνεται απέξω η Ανατολική Μακεδονία και οι Π.Ε. Καβάλας, Δράμας και Θάσου. Είναι περισσότερο μια κίνηση εντυπωσιασμού και λιγότερο ουσιαστικού προγραμματισμού, εκτός αν έχουν αποφασίσει να δώσουν όλο το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους στην Π.Ε. Έβρου και όλες οι υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να τις ρίξουν στο πυρ το εξώτερον».

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της ακρίβειας, όπως το market pass, δεν είναι καν ασπιρίνες – Με αυτά τα τερτίπια τα «αδωνίστικα» σε σχέση με το καλάθι του νοικοκυριού, δεν γιατρεύεται μια ανοιχτή πληγή που έχει τα χαρακτηριστικά μια αβίωτης καθημερινότητας στην Οικονομία…»

 Ο κ. Εμμανουηλίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα της ακρίβειας που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, ειδικά όσον αφορά τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως το market pass, δεν είναι καν ασπιρίνες. Είναι πάρα πολύ αδύναμη αυτή η παρέμβαση για να αναχαιτίσει τον Αρμαγεδδώνα της ακρίβειας, η οποία διαχέεται σε όλους τους χώρους της οικογενειακής οικονομίας. Από τα αβάσταχτα κόστη των καυσίμων και της ενέργειας, από το σούπερ μάρκετ, όπου δίνεται η πραγματική μάχη για τους μη έχοντες, καθώς πονά ιδιαίτερα η ακρίβεια των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Υπάρχει μια απαράδεκτη συμπεριφορά του αρμόδιου υπουργού και του υπουργείου του, που στέκεται απρόθυμο να αναχαιτίσει αυτή τη λαίλαπα. Μπορεί να μιλάμε για δείκτες τιμαριθμικής ανόδου της τάξεως του 7 – 9%, όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι έχουμε ξεφύγει στο 20% και δεν κατεβαίνουμε κάτω από αυτό, γιατί τα περισσότερα προϊόντα που αφορούν τη διατροφή του μέσου πολίτη, έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο των ανατιμήσεων. Με αυτά τα τερτίπια τα «αδωνίστικα» σε σχέση με το καλάθι του νοικοκυριού, δεν γιατρεύεται μια ανοιχτή πληγή που έχει τα χαρακτηριστικά μια αβίωτης καθημερινότητας στην Οικονομία».

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε αδιέξοδο, γιατί ψάχνει να βρει ημερομηνίες που θα λειτουργούσαν στοιχειωδώς ανακουφιστικά στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και δεν τις βρίσκει…»

 Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σημείωσε: «Στην πολιτική ο παράγων χρόνος είναι καθοριστικό στοιχείο, για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης εν προκειμένω, γιατί το μαχαίρι και το πεπόνι για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, το έχει αυτονόητα ο πρωθυπουργός. Έχασε ο κ. Μητσοτάκης μια χρυσή ευκαιρία, να προκηρύξει τις εκλογές, όταν υπήρχε για τη Νέα Δημοκρατία ούριος άνεμος. Μιλώ για το 2022 και το περασμένο φθινόπωρο, που ήταν ένας τερματικός χρόνος, να καλέσει την κοινωνία σε εκλογές, για να μπορέσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που διαγράφονταν στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα βρίσκεται σε αδιέξοδο, γιατί ψάχνει να βρει ημερομηνίες που θα λειτουργούσαν στοιχειωδώς ανακουφιστικά στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και δεν τις βρίσκει. Όμως φοβάμαι στην προσπάθεια του να βρει σανίδα σωτηρίας, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν οι εκλογές σε χρόνο που θα είναι επιζήμιος για την οικονομία της χώρας. Όταν τα νιάτα μας θα βρίσκονται στους τουριστικούς προορισμούς για να αναλάβουν εποχικές εργασίες και γνωρίζοντας ότι η νεολαία έχει αποστρέψει το πρόσωπό της στην Νέα Δημοκρατία, φοβάμαι ότι εκεί θα στοχεύσει και θα προκηρύξει τις εκλογές. Όμως θα ήταν καταστροφικό και για την Οικονομία».

«Όταν έχεις υπό ομηρία τον ΑΓΕΕΘΑ, είναι εύκολα αντιληπτό, πόσο αδυνατίζει το στοιχείο της Εθνικής Άμυνας. Επιτέλους αυτά τα παιχνίδια, ας τα σταματήσει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης…»

 Ακόμη, ο κ. Εμμανουηλίδης μιλώντας για το ζήτημα των υποκλοπών σχολίασε: «Δεν μιλάμε πλέον για δημοκρατικές αρχές που από καιρό πια έχουν ριχτεί στο πυρ το εξώτερον με όλη αυτή τη φρίκη των υποκλοπών και όχι μόνο. Κυρίως της κραυγαλέας προσπάθειας συσκότισης από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το πρωί της Δευτέρας (16/1) συνεκλήθη το ΚΥΣΕΑ για εκλογή του ΑΓΕΕΘΑ και των άλλων όπλων. Είναι πράγματι θλιβερό ένας άνθρωπος που είναι πιασμένος μέσα από υποκλοπές, να ανανεώνει τη θητεία του για λόγους βέβαια μιας ισορροπίας, ανισόρροπης ισορροπίας σε σχέση με το Μαξίμου και το στράτευμα. Αυτές οι λύσεις δεν προοιωνίζουν σε καμιά περίπτωση ελπιδοφόρα μηνύματα για το ότι υπάρχει ένα σχέδιο αποτελεσματικής προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας. Όταν έχεις υπό ομηρία τον ΑΓΕΕΘΑ, είναι εύκολα αντιληπτό, πόσο αδυνατίζει το στοιχείο της Εθνικής Άμυνας. Επιτέλους αυτά τα παιχνίδια, ας τα σταματήσει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οι σχέσεις μεταξύ του υπουργού Άμυνας, του κ. Παναγιωτόπουλου και του κ. Φλώρου, είναι σχέσεις που σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζουν μια αγαστή συνέργεια με ό,τι αυτό μπορεί να προμηνύει για το αύριο των εθνικών μας θεμάτων».

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Επειδή η Νέα Δημοκρατία είναι μαθημένη σε αυτά τα παιχνίδια προσπαθεί τις πρακτικές της να τις μετακυλήσει σε άλλους χώρους. Τα πυροτεχνήματα αυτού του είδους κρατάνε ελάχιστες στιγμές…»

 Τέλος, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κλήθηκε να απαντήσει και στα όσα πρόσφατα κατέθεσε η πρώην γραμματέας του κ. Καλογρίτσα, ένα θέμα που προκάλεσε κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Επειδή η Νέα Δημοκρατία είναι μαθημένη σε αυτά τα παιχνίδια προσπαθεί τις πρακτικές της να τις μετακυλήσει σε άλλους χώρους. Τα πυροτεχνήματα αυτού του είδους κρατάνε ελάχιστες στιγμές. Ενώ έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί αυτό και να γίνει βάθρο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών, κατέπεσε την επόμενη στιγμή. Θα πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους ότι με τέτοια δεν μπορεί να προχωρήσει η πολιτική ζωή, δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα, ο λαός μας. Επιτέλους χρειάζονται καθαρές φωνές και περισσότερο χρειάζονται καθαρές πολιτικές. Αυτές τις καταθέσαμε στον χρόνο της διακυβέρνησης μας και αν υπήρχε το παραμικρό που σκίαζε την ηθική υπεροχή του χώρου, όχι τώρα, αλλά από την πρώτη στιγμή θα γινόταν σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Όταν φτάνει σε σημείο να βρίσκει τέτοιες πυροτεχνηματικού χαρακτήρα καταγγελίες, βρίσκεται σε απόγνωση. Καλό είναι να σιωπά για να διασώσει τα ελάχιστα ψήγματα σοβαρότητας που της έχουν μείνει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νοσοκομείο Καβάλας: Οι παραιτήσεις γιατρών είναι πια πάνω στο τραπέζι

Γιώργος Τεπελόπουλος: Αυτά ούτε στην επιστράτευση γίνονται / Δεν...

ΕΦΚΑ εδώ; Μου δίνετε ένα χαρτί σας, να το πάω στον… ΕΦΚΑ; 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Πρόσφατα έδωσα συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για...

Δικαιωμένος από την δικαστική απόφαση δηλώνει ο Κυριάκος Σταυρίδης

Για την αθώωσή του σχετικά με την υπόθεση του...

Σεισμός έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Ελπίζουν σε ένα πάρα πολύ δυνατό τριήμερο στη Θάσο

Γιάννης Μαρκιανός: Πολλοί Έλληνες επισκέπτονται την περιοχή μας «Τα μηνύματα...

Κλειστή η μεγάλη πισίνα του Κολυμβητηρίου της Καβάλας

Από τον ΝΟΘΑΚ ανακοινώνονται τα εξής: Ενημέρωση σχετικά με το...

Λεωνίδας Παππάς: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ θα το βρουν μπροστά τους οι αγρότες

«Η κυβέρνηση επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνει τίποτα /...

Το ποιοτικό χάος μεταξύ ΕΡΤ και ιδιωτικών καναλιών

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Παρακολούθησα την εκπομπή ΦΑΣΜΑ στην κρατική...