Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Η κοινωνία θα δείξει το πρώτο κόμμα…

Ημέρα:

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μετά την ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2023, θα έχουμε την αναγγελία για τις εθνικές εκλογές σε άμεσο χρόνο. Καταλαβαίνει πια ο κ. Μητσοτάκης ότι ο πολιτικός του χρόνος έχει εκπνεύσει».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι στην ουσία και στη συνείδηση της κοινωνίας ένας έκπτωτος πρωθυπουργός, άρα πρέπει να είναι και απερχόμενος».

«Το πρώτο κόμμα θα το δείξει η κοινωνία με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και θα μας οδηγήσει εκεί που μας οδήγησε και το 2015 όταν χρειάστηκε για μια ακόμη φορά η Αριστερά να βάλει πλάτη στα προβλήματα…»

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, όπως δηλώνουν πολλά στελέχη του κόμματος, σε αντίθεση με τις δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν δεύτερο και με διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Εμμανουηλίδης σημείωσε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι γνωστό πια ότι βρίσκονται σε μεγάλη αδυναμία να παρουσιάσουν, όπως λέμε, τη φωτογραφία της στιγμής. Είναι μια «κουνημένη» φωτογραφία και σε μια τέτοια δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι το πρώτο κόμμα θα το δείξει η κοινωνία με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και θα μας οδηγήσει εκεί που μας οδήγησε και το 2015 όταν χρειάστηκε για μια ακόμη φορά η Αριστερά να βάλει πλάτη στα προβλήματα και φύγουμε από τα μνημόνια».

«Νομίζω ότι είναι ένα αυτονόητο κάλεσμα, γιατί πέρα από κομματικά χρώματα, οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια καθημερινότητα, η οποία είναι αδιέξοδη εν πολλοίς…»

 Κληθείς να σχολιάσει το κάλεσμα που απηύθυνε στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας από τη δυτική Μακεδονία, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ανέφερε: «Νομίζω ότι είναι ένα αυτονόητο κάλεσμα, γιατί πέρα από κομματικά χρώματα, οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια καθημερινότητα, η οποία είναι αδιέξοδη εν πολλοίς. Η φτώχεια δεν έχει χρώμα και επειδή υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία που ζουν τα ίδια προβλήματα και είναι εγκλωβισμένοι στα ίδια αδιέξοδα, χρειάζεται πραγματικά να κάνουν μια ενδοσκόπηση και να δουν επιτέλους ότι ένα πολιτικό σύστημα που δεν εξυπηρετεί στοιχειωδώς τις ανάγκες επιβίωσης της κοινωνίας, δεν μπορεί να υποστηρίζεται από ανθρώπους που θίγονται πραγματικά».

«Εκείνο που ενδιαφέρει είναι να γίνει αυτή η συνομιλία του κάθε ψηφοφόρου όποιας παράταξης κι αν ήταν μέχρι τώρα με την πραγματικότητα που βιώνει»

Για το αν αυτό το κάλεσμα θα έχει απήχηση, ο κ. Εμμανουηλίδης επισήμανε: «Λίγο ενδιαφέρει αν θα έχει εκλογικό αποτέλεσμα αυτή η πρόσκληση. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι να γίνει αυτή η συνομιλία του κάθε ψηφοφόρου όποιας παράταξης κι αν ήταν μέχρι τώρα με την πραγματικότητα που βιώνει κι από εκεί και έπειτα είναι υπόθεση της στιγμής στην κάλπη. Όμως η επεξεργασία πρέπει να γίνει εκ των προτέρων και αυτό ήταν το ουσιαστικό μήνυμα – κάλεσμα του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τη δυτική Μακεδονία».

«Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος που στοιχειωδώς σέβεται τον εαυτό του να αφήνει το υπέρτατο αγαθό της υγείας σε εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων…»

Ο κ. Εμμανουηλίδης αναφέρθηκε και στο προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη λέγοντας: «Το Ε.Σ.Υ. ήταν πραγματικά μια τομή που επιχειρήθηκε στη δεκαετία του ’80, που ακούμπησε στις αγωνίες και στις ευαισθησίες μιας κοινωνίας που ήθελε το υπέρτατο αγαθό της υγείας να προστατεύεται δημόσια. Λειτούργησε κατά το δυνατόν αποτελεσματικά. Ήρθε η περίοδος των μνημονίων και παρόλα αυτά άντεξε και μάλιστα ξέφυγε από τη βαρβαρότητα των πρώτων μνημονιακών χρόνων επί των ημερών των Α. Ξανθού και Π. Πολάκη και κυριολεκτικά στάθηκε στα πόδια του, όσο αυτό ήταν δυνατό μέσα σε μνημονιακές δεσμεύσεις. Έρχεται λοιπόν η Νέα Δημοκρατία εν μέσω πανδημίας και αντί να στηρίξει το Ε.Σ.Υ. άρχισε να το ξηλώνει στην προσπάθεια της να δώσει χώρο στους ιδιώτες. Όμως δεν είναι δυνατόν ένα κράτος που στοιχειωδώς σέβεται τον εαυτό του να αφήνει το υπέρτατο αγαθό της υγείας σε εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων. Η κυριαρχία της ιδιωτικής δραστηριότητας στην υγεία μόνο αρνητικές προοπτικές για την κοινωνία προοιωνίζει. Είναι ένα νομοσχέδιο που στην ουσία δεν έχει καμιά ενσυναίθηση της κοινωνικής ευθύνης που έχει μια κυβέρνηση, απέναντι στο αγαθό της υγείας. Δεν μπορεί όλα να εκχωρούνται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση με τα μεγάλα ιδιωτικά ιδρύματα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να διακατέχεται από μια βουλιμία κέρδους. Το κέρδος είναι ασύμβατο με την αξία της ζωής. Είναι ένα αφύσικο στην κοινωνική του διάσταση νομοσχέδιο».

«Αυτά τα μέτρα με τα περίφημα καλάθια είναι κάτι λιγότερο από την αποτελεσματικότητα της ασπιρίνης!»

 Τέλος κληθείς να σχολιάσει το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού και το καλάθι του Άη Βασίλη που παρουσιάστηκαν από την κυβέρνηση την Τετάρτη (7/12), ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης επισήμανε: «Όλα αυτά είναι δείγματα του ότι έχουμε να κάνουμε με μια κοινωνία ανημπόριας και αδιεξόδου στην καθημερινότητα, λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί από μια κυβέρνηση των ολίγων. Είναι ολιγαρχική η συμπεριφορά της κυβέρνησης, Το ξέρουμε πια όλοι. Η κυβέρνηση αυτή έχει επιφέρει αδιέξοδα, είναι δοσμένη στα μεγάλα συμφέροντα γιατί ξέρει ότι από αυτά συντηρείται. Αυτά τα μέτρα με τα περίφημα καλάθια είναι κάτι λιγότερο από την αποτελεσματικότητα της ασπιρίνης! Είναι μέτρα που έχουν καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα και κυρίως έχουν καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα. Όμως με τέτοια μέτρα και πολιτικές δεν μπορεί να αναταχθεί η κοινωνία. Ζούμε σκηνές μιας φρικτής πραγματικότητας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...