Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Για δεύτερη χρονιά γίνεται της… Νυμφαίας

Το πάθημα του 2020 δεν έγινε μάθημα, λέει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, εξαπέλυσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

«Αν έβαζα έναν τίτλο σε όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Νυμφαία, θα ήταν ο εξής: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται της… Νυμφαίας», επισήμανε αρχικά και με δηκτικό τρόπο ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Πρόκειται για μια κακή version του περσινού φιάσκου κι αυτό είναι θλιβερό, γιατί το πάθημα του 2020 δεν έγινε μάθημα…»

«Αυτά που ζήσαμε πέρυσι, δυστυχώς, τα ζούμε σε χειρότερο βαθμό με το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για μια κακή version του περσινού φιάσκου κι αυτό είναι θλιβερό, γιατί το πάθημα του 2020 δεν έγινε μάθημα. Βέβαια οι ιθύνοντες δεν έπαθαν τίποτα απολύτως, αλλά αυτοί που έπαθαν πολλά είναι οι άνθρωποι του τουρισμού, που επένδυσαν μεγάλα κεφάλαια, όνειρα, αλλά και προσπάθειες για να στήσουν όλη την τουριστική υποδομή και αναφέρομαι κυρίως σε Θάσο και Καβάλα, αλλά και σε άλλες περιοχές που εθίγησαν από την κυβερνητική αδιαφορία σε τελική ανάλυση», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Αντί να υπάρξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που τυχόν θα δημιουργούσαν προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού, δεν έπραξαν το παραμικρό οι κυβερνητικοί παράγοντες και η Περιφέρεια Α.Μ.Θ.»

«Εκείνο που σημειώνω είναι ότι ένας ολόκληρος χρόνος έμεινε εντελώς ανεκμετάλλευτος στο να δημιουργήσουν τις υποδομές εκείνες, ώστε να λειτουργήσει ο σταθμός της Νυμφαίας απρόσκοπτα. Τον Απρίλιο ανακοινώθηκε, με τυμπανοκρουσίες μάλιστα, ότι ανοίγει ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας, με την προϋπόθεση μιας λειτουργίας πιλοτικής, μέχρις ότου αποδοθεί σε πλήρη λειτουργία. Στο διάστημα αυτό αντί να υπάρξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που τυχόν θα δημιουργούσαν προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού, δεν έπραξαν το παραμικρό οι κυβερνητικοί παράγοντες και η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Φτάσαμε στις 14 Μαΐου, οπότε και έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, η είδηση ότι με μια Κ.Υ.Α. που υπέγραφαν 9 συναρμόδια υπουργεία κλείνει επί της ουσίας ο συνοριακός σταθμός γιατί δεν έγιναν όσα απαιτούνταν για την απρόσκοπτη λειτουργία του», ανέφερε ακόμη ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

«Πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και να μην κατατίθεται μια ειλικρινής συγγνώμη, το ελάχιστο δηλαδή που είχαν να κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτό το φιάσκο…»

Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς την κυβέρνηση, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισήμανε: «Ρωτώ πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και να μην κατατίθεται μια ειλικρινής συγγνώμη, το ελάχιστο δηλαδή που είχαν να κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτό το φιάσκο. Το αυτονόητο και το λογικά επιβαλλόμενο ήταν μια δημόσια συγγνώμη. Αντί αυτού το θράσος όλων αυτών ήταν τέτοιο που επιδόθηκαν σε μια επικοινωνιακή τακτική του τύπου «κατόπιν ενεργειών μου» ανοίγει ο σταθμός εντός τριών ημερών. Δηλαδή μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η αλαζονεία της εξουσίας κι αυτό το έλλειμμα τίμιας πολιτικής στάσης που αντί να ομολογήσουν τις εγκληματικές ευθύνες απέναντι σε μια κοινωνία ανθρώπων που ζουν από τον τουρισμό, έρχονται στη συνέχεια να παρουσιαστούν σαν σωτήρες; Αυτή η κατάσταση δεν αντέχεται πια».

«Οι ακυρώσεις που έρχονται λόγω αυτής της ταλαιπωρίας από τους επισκέπτες των γειτονικών μας χωρών, επόμενο είναι να στρέψει το ρεύμα σε άλλες περιοχές και να χαθεί ένας σημαντικός πόλος για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής…»

Μάλιστα χαρακτηριστικός ήταν ο παραλληλισμός του κ. Εμμανουηλίδη για τα όσα συνέβησαν στη Νυμφαία με τον ναό του Σολομώντα, αναφέροντας σχετικά: «Σε τρεις ημέρες έχτισαν τον κατεστραμμένο ναό του Σολομώντα. Με τις ευλογίες βέβαια του Μωυσή όταν ο Μωυσής για όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αδιάφορος για την τύχη και τη λειτουργία του συγκεκριμένου συνοριακού σταθμού. Το κλείσιμο του σταθμού δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όχι μόνο όσον αφορά την αρρυθμία των τριών ή τεσσάρων ημερών, αλλά ακυρώνει τον σχεδιασμό μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας. Οι ακυρώσεις που έρχονται λόγω αυτής της ταλαιπωρίας από τους επισκέπτες των γειτονικών μας χωρών, επόμενο είναι να στρέψει το ρεύμα σε άλλες περιοχές και να χαθεί ένας σημαντικός πόλος για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η κυβέρνηση πέρυσι λειτούργησε με τους μηχανισμούς της σαν τροχονόμος που οδηγούσε τα τουριστικά ρεύματα, όχι στην περιοχή μας, αλλά σε ανταγωνίστριες τουριστικά προς εμάς περιοχές, όπως Πιερία και Χαλκιδική. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί και φέτος».

spot_img

Διαφημίσεις