Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιώργος Καλαντζής: Ο Κυριάκος Βελόπουλος «παίζει» με την πίστη και τα εθνικά ιδεώδη

Ημέρα:

spot_img

Για ξεκάθαρη καταδίκη του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

Υπενθυμίζεται ότι αιχμές κατά του επικεφαλής της παράταξης Ελληνική Λύση, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, άφησε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

«Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά»

Στην παρέμβασή του ο κ. Νικηφόρος υπογράμμισε ότι «όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας», φωτογραφίζοντας ευθέως τα χειρόγραφα του Ιησού, τα οποία πουλούσε μέσω εκπομπής τηλεπωλήσεων ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά», ανέφερε ακόμη ο κ. Νικηφόρος και προσέθεσε ότι «όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».

«Καπηλεύεται την Ελλάδα και την πίστη μας κι έτσι προσπαθεί να πάρει ψήφους…»

«Ήταν ξεκάθαρη η καταδίκη αυτών, όπως είναι ο κ. Βελόπουλος, που καπηλεύονται τα ιερά, τα όσια και τα εθνικά θέματα, γιατί αυτό κάνει ο κ. Βελόπουλος. Καπηλεύεται την Ελλάδα και την πίστη μας κι έτσι προσπαθεί να πάρει ψήφους. Ήταν επίκαιρη και σωστή η καταδίκη του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ πρέπει να πω ότι υπάρχει καταδίκη του κ. Βελόπουλου και από την Ελληνική Εκκλησία. Και ο επίσκοπος Ιωνίας τον κατήγγειλε και ο Μεσσηνίας και συνολικά η Ελληνική Εκκλησία», επισήμανε χαρακτηριστικά σε δήλωση που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

«Χαιρόμαστε που η Εκκλησία για ακόμη μια φορά είπε ότι οι ψεύτες δεν έχουν κανέναν λόγο να σηκώνουν το λάβαρο της Ελλάδας και της πίστεως»

«Ο κ. Βελόπουλος αυτό που κάνει είναι να παίζει με την πίστη και τα εθνικά ιδεώδη. Δεν είναι ειλικρινής, καπηλεύεται και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγάπη των Ελλήνων στην Εκκλησία και στην πατρίδα. Για αυτό χαιρόμαστε που η Εκκλησία για ακόμη μια φορά είπε ότι οι ψεύτες δεν έχουν κανέναν λόγο να σηκώνουν το λάβαρο της Ελλάδας και της πίστεως», συμπλήρωσε σχετικά ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε παραπέμψει τους αρνητές της αυθεντικότητας των επιστολών που πουλούσε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο Άγιο Όρος

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Επίσκοπος Αμορίου καταλήγει λέγοντας πως «ό, τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλείας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων». Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε παραπέμψει τους αρνητές της αυθεντικότητας των επιστολών που πουλούσε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο Άγιο Όρος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...