Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Γιώργος Καλαντζής: Ο Κυριάκος Βελόπουλος «παίζει» με την πίστη και τα εθνικά ιδεώδη

Ημέρα:

Για ξεκάθαρη καταδίκη του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

Υπενθυμίζεται ότι αιχμές κατά του επικεφαλής της παράταξης Ελληνική Λύση, Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, άφησε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

«Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά»

Στην παρέμβασή του ο κ. Νικηφόρος υπογράμμισε ότι «όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας», φωτογραφίζοντας ευθέως τα χειρόγραφα του Ιησού, τα οποία πουλούσε μέσω εκπομπής τηλεπωλήσεων ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά», ανέφερε ακόμη ο κ. Νικηφόρος και προσέθεσε ότι «όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».

«Καπηλεύεται την Ελλάδα και την πίστη μας κι έτσι προσπαθεί να πάρει ψήφους…»

«Ήταν ξεκάθαρη η καταδίκη αυτών, όπως είναι ο κ. Βελόπουλος, που καπηλεύονται τα ιερά, τα όσια και τα εθνικά θέματα, γιατί αυτό κάνει ο κ. Βελόπουλος. Καπηλεύεται την Ελλάδα και την πίστη μας κι έτσι προσπαθεί να πάρει ψήφους. Ήταν επίκαιρη και σωστή η καταδίκη του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ πρέπει να πω ότι υπάρχει καταδίκη του κ. Βελόπουλου και από την Ελληνική Εκκλησία. Και ο επίσκοπος Ιωνίας τον κατήγγειλε και ο Μεσσηνίας και συνολικά η Ελληνική Εκκλησία», επισήμανε χαρακτηριστικά σε δήλωση που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

«Χαιρόμαστε που η Εκκλησία για ακόμη μια φορά είπε ότι οι ψεύτες δεν έχουν κανέναν λόγο να σηκώνουν το λάβαρο της Ελλάδας και της πίστεως»

«Ο κ. Βελόπουλος αυτό που κάνει είναι να παίζει με την πίστη και τα εθνικά ιδεώδη. Δεν είναι ειλικρινής, καπηλεύεται και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγάπη των Ελλήνων στην Εκκλησία και στην πατρίδα. Για αυτό χαιρόμαστε που η Εκκλησία για ακόμη μια φορά είπε ότι οι ψεύτες δεν έχουν κανέναν λόγο να σηκώνουν το λάβαρο της Ελλάδας και της πίστεως», συμπλήρωσε σχετικά ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε παραπέμψει τους αρνητές της αυθεντικότητας των επιστολών που πουλούσε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο Άγιο Όρος

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Επίσκοπος Αμορίου καταλήγει λέγοντας πως «ό, τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλείας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων». Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε παραπέμψει τους αρνητές της αυθεντικότητας των επιστολών που πουλούσε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στο Άγιο Όρος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...