Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Πανελλαδικές χωρίς υπερβολές και με τη μέγιστη δυνατή ηρεμία

Ημέρα:

Αργύρης Μυστακίδης: Την τελευταία στιγμή δεν μαθαίνουμε καινούργια πράγματα, δεν ακούμε φήμες ότι μπορεί να «πέσει» το ένα ή το άλλο θέμα / Οι πανελλαδικές είναι ένας διαγωνισμός, δεν είναι εξετάσεις με την έννοια των σχολικών εξετάσεων

«Την τελευταία στιγμή δεν μαθαίνουμε καινούργια πράγματα. Δεν ακούμε φήμες ότι μπορεί να «πέσει» το ένα ή το άλλο θέμα και να πάμε να το μάθουμε. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν μπορούμε να αφομοιώσουμε νέα γνώση τις τελευταίες στιγμές. Το μεγάλο στοίχημα είναι αυτά που μάθαμε ήδη, να τα κάνουμε μια καλή επανάληψη, ώστε να μπορέσουμε να τα καταθέσουμε στο γραπτό μας».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου «Πυρήνας» στην Καβάλα, Αργύρης Μυστακίδης, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν την Πέμπτη 1 Ιουνίου για τα ΕΠΑ.Λ. και στις 2 Ιουνίου για τα ΓΕ.Λ. 

«Εκείνο που πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι είναι να μην περάσουν στη φάση του πανικού. Ο πανικός δεν βοηθά, αλλά αντίθετα παραλύει και σε καθιστά μη λειτουργικό με αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδώσεις…»

«Πάμε στις εξετάσεις χωρίς υπερβολές, χωρίς ξενύχτια έντονα και με τη μέγιστη δυνατή ηρεμία για να καταθέσουμε αυτά που ξέρουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνει κάποιος μαθητής κι όσοι το έχουν κάνει χαμογελάνε στη συνέχεια. Δεν χρειάζονται εντάσεις την τελευταία στιγμή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυστακίδης.

«Χιλιάδες υποψήφιοι καλούνται, όπως κάθε χρόνο, να λάβουν μέρος στην ψυχοφθόρα και έντονη συναισθηματικά διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι φυσιολογικό αυτή η διαδικασία να τους προκαλεί άγχος και το μήνυμά μας στα παιδιά είναι ότι δεν πρέπει να παλέψουν με το άγχος τους, εκείνο όμως που πρέπει να προσέξουν είναι να μην περάσουν στη φάση του πανικού. Ο πανικός δεν βοηθά, αλλά αντίθετα παραλύει και σε καθιστά μη λειτουργικό με αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδώσεις», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Μυστακίδης.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός, δεν είναι εξετάσεις με την έννοια των σχολικών εξετάσεων – Πολλά παιδιά θέτουν στο μυαλό τους έναν βαθμολογικό στόχο για κάθε μάθημα – Αυτό είναι μεγάλο λάθος…»

«Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που τα παιδιά πρέπει να έχουν υπόψη τους, τα οποία τα βοηθούν να δουν τα πράγματα σε μια πιο λογική βάση. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός, δεν είναι εξετάσεις με την έννοια των σχολικών εξετάσεων, αφού δεν υπάρχει βαθμολογικό όριο που αν ξεπεραστεί σε καθιστά φοιτητή ή αν δεν το ξεπεράσεις μένεις εκτός της διαδικασίας. Είναι ένα λάθος που πρέπει να αποφύγουν τα παιδιά και το βλέπω 30 χρόνια μπροστά μου να επαναλαμβάνεται και το τονίζουμε πάντα στους υποψηφίους. Πολλά παιδιά θέτουν στο μυαλό τους έναν βαθμολογικό στόχο για κάθε μάθημα κι όταν δεν το γράφουν αυτό, τους καταβάλλει ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλές επιδόσεις στα επόμενα μαθήματα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, γιατί οι βαθμοί στις πανελλαδικές είναι σχετικοί. Αναγιγνώσκονται σωστά μόνο σε σύγκριση με τους βαθμούς των συνυποψηφίων που δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πριν βγουν τα στατιστικά στο τέλος Ιουνίου», επισήμανε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο Αργύρης Μυστακίδης.

«Αυτά που γνωρίζουν θα πρέπει να τα καταθέσουν με τη μέγιστη σαφήνεια και καθαρότητα στο γραπτό τους, ώστε να πάρουν έναν βαθμό ανάλογο της προσπάθειας που έκαναν κι αυτό για εμένα είναι η επιτυχία…»

«Η συμβουλή μου προς τα παιδιά είναι: μην ασχολείστε με το τι γράψατε στο μάθημα που πέρασε, αλλά εστιάστε στο αμέσως επόμενο και σε αυτά που μπορείτε εσείς να κάνετε. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι υποψήφιοι είναι στο γραπτό τους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Κανείς δεν είναι τέλειος, κανείς δεν έχει προετοιμαστεί τέλεια, κανείς δεν τα ξέρει όλα. Το θέμα είναι αυτά που ξέρουμε να μπορέσουμε να τα περάσουμε στο γραπτό μας, γιατί μόνο αυτό βαθμολογείται. Ούτε οι σκέψεις, ούτε η προετοιμασία θα βαθμολογηθούν, δυστυχώς ή ευτυχώς, για εμένα δυστυχώς, οι εξετάσεις βαθμολογούν αυτό που θα δώσουν οι υποψήφιοι. Αυτά που γνωρίζουν θα πρέπει να τα καταθέσουν με τη μέγιστη σαφήνεια και καθαρότητα στο γραπτό τους, ώστε να πάρουν έναν βαθμό ανάλογο της προσπάθειας που έκαναν κι αυτό για εμένα είναι η επιτυχία», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Αργύρης Μυστακίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...